Ne znam kojom racunicom ti dodje do troskova carine u poreza od 9k. Sve i da ide na pravu fakturu, nije toliko.
Agencija za bezbednost saobraćaja ovlastila je AMSS - Centar za motorna vozila (CMV) da ispituje uvezena polovna vozila. Nakon utvrđivanja stanja uvezenog vozila, CMV formira Izveštaj na osnovu koga Agencija za bezbednost saobraćaja izdaje Uverenje o ispitivanju (kontrolisanju vozila koje se uvozi kao upotrebljavano).
Mada nije bas uporedivo, kao vespa i KTM...
Carina + Porez + Usluga speditera + AMSS pregled
Samo pojedine Model Y Tesle, napravljene u njihovoj fabrici u Nemačkoj bi trebalo da se klasifikuju kao da su iz EU i ne bi trebala da se plaća carina, koliko ja znam (uz onaj EUR.1 obrazac). Gde je proizveden auto može da se zaključi na osnovu VIN-a - automobilima proizvedenim u Nemačkoj VIN kreće sa XP7. Ali, pošto je carina za EV vozila 5%, to onda i nije preterano velik trošak.Jel to na Teslu ima carina jer nije iz EU?
Tesla model 3 2022 god standard range sa LFP baterijom i manje od 100k km na satu, ima da se nadje i u Norveskoj i u Nemackoj za 21k eura. Ako se malo iscimas sa oglasima i uz malo cenkanja ima da se kupi i za 20k eura. Carina, pdv i svi ostali troskovi nece biti vise od 6500 eur.Istine radi, teslu kad uvezes od 25k, imaš još 9000eur carine i poreza pa to opušteno izadje 35k za auto od 100kkm.
Pa gotovo i da ih nema. Tačnije ima ali veliki kompromisi ukoliko pričamo o nekoliko godina starim polovnjacima.Čisto informativno - šta je alternativa Modelu 3 i Modelu Y ako neko ne bi želio Teslu?
Zeekr 7x i Xpeng G6 alternativa Tesla MY.Čisto informativno - šta je alternativa Modelu 3 i Modelu Y ako neko ne bi želio Teslu?
Zato pitam jel ima posebna carina za Teslu, jer ja koliko znam nema carine ovako na kola iz EU.
Niko ti to ne može reći u ovom momentu ali ako ćemo da se gađamo procenama slabije će držati cenu a nije isključeno ni sa takvom cenom da će imati manje zainteresovanih.Kakvo je vaše mišljenje o kasnijoj prodaji EV kineza koji postaju sve prisutniji na našim ulicama? Recimo meni je to veoma bitan faktor kada planiram kupovinu auta. Koliko gubi na ceni i koliko se 'lako' prodaje kasnije.
Ako pričamo o domaćem tržištu slobodno možeš da se kladiš u to da neće.Ja mislim da će se mnogo bolje prodavati kineski ev nego sus automobili.
Uvek je tako bilo, ljudi kupuju ono sto vide da drugi voze, i sto cuju iskustva drugih ljudi iz svoje okoline.Tokom godina sam uvek lakše prodao polovan automobil kojih ima više na ulici i koji su u standardnim bojama. Nisam trgovac kolima, pa svesno prihvatim da na svakom automobilu gubim, i prodajem ga po nižoj ceni od sličnih oglašenih na PolovniAutomobili.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari