Šta je novo?

Pitanja u vezi sa forumom

Hmm, što se tiče banovanih, živo me zanima šta je Lepi Kokan zabrljao? Baš mi je bio onako, kul, opičen lik, bi mi žao kada sam video da je banovan.
Проверавао границе толеранције. Превише пута. Врло живописан тип, штета…

Pogledaj svoje kaznene poene

Ko može da koristi oglase?
Pristup (čitanje) oglasa je dozvoljeno svim registrovanim članovima, ali postavljanje oglasa je omogućeno samo onima koji ispunjavaju neophodne kriterijume za status (ne uključujujući Zaposlenje). Neophodan status se automatski dodeljuje nakon postavljenih 250 postova i godinu dana staža.

U temi koja se ticala oglasa, da li da se ukinu ili da se nešto menja, u poslednjem postu je decidirano pisalo da se menja pravilo, sa 250 postova i godinu dana staža, na 500 postova i dve godine staža.
Ako ste uslov promenili, promenite to i u obaveštenju, da opet ne bude žalopojki.

Dobronameran savet, ništa više.

Kliknes na svoj profil gde ces dobiti meni i ako imas kazne, pojavice se opcija Warnings (engleski) ili Upozorenja (srpski):

Screenshot from 2026-05-28 21-36-33.webp

I kada kliknes na isto, pojavice se lista kazni koje si imao/imas, gde je takodje prikazan broj aktivnih poena:

Screenshot from 2026-05-28 21-40-48.webp

Ako broj aktivnih poena dostigne ili predje 10, automatski se aktivira Discourage sistemska kazna gde ce ti narednih 7 dana biti usporen forum.

Pokusavao sam da vidim poene ali sam tek sad uspeo da vidim posto je sve usporeno ili ne funkcionise. To je isto kao iz decembra ranije.

Po 6 poena, godiny dana, 2x za ."Neprikladno ponašanje (pretnje, trolovanje, vređanje, namerno spamovanje)"

Nisam postavljao oglase.

Ne vidim poruku kao prosli put (judaspriest cini mi se) koja pokazuje ko je dao poene.

Kao i prosli put, ne znam na koju poruku ili poruke se to odnosi, ne znam sta je prekrseno i deluje kao veliki broj poena koji traju godinu dana.

Da li je to nesto sto je vec obrisano ili nije. Bilo bi korisno znati o cemu je rec.

Ne znam da li sam na pravom mestu,ali imam predlog da se u delu foruma "Oprema za motorna vozila" otvori i tema "Automobili sa SUS motorima" ili slično gde će se raspravljati o automobilima,auto industriji itd....

Pošto vidim da postoji tema "Elektro automobili (EV)" u kojoj ljudi opušteno duksutuju o EV vozilima,modelima,itd,itd......pa što onda ne bi diskutovali i o običnim automobilima? (obzirom da se i na forumu piše i bojlerima,veš mašinama,kosilicama za travu itd,itd) 🙂

Проверавао границе толеранције. Превише пута. Врло живописан тип, штета…
Po meni je greška da takve ljude odstranjujete sa foruma permanentno, ok, kršio je pravila, ali ne mogu da zamislim baš ono koju je toliko grubu poruku mogao da napiše da dobije permanentan ban, pa još u temi Anarihja.
S druge strane, što se skupljanja poena tiče pa je na sitno nakupio... recimo da bi tu trebalo da postoji neka fleksibilnost, umesto grubog i strogog sabiranja... čak je i ćopavi z... govorio da se ne moramo držati zakona kao pijan plota. 😀
Ili ona tradicionalnija latinska o Jupiteru i volu...

No dobro, šta je tu je, cenim da ste dobro razmotrili tu situaciju u mod timu i presudili mu tako da, eto... šta je tu je. 🙂

Мислим да се пермабан добије аутоматски после одређеног броја опомена и привремених бановања. Као што сам написао, упоран човек, испробавао је могућности до краја. И би крај.

Мислим да пермабан не иде аутоматски, претпостављам да модератори и администратори "већају". Аутобан ми делује превише ригорозно.

Autoban treba da postoji, uz ogradu da bih ja pred mogućnost autobana obavestio člana šta mu predstoji.

Meni je potpuno neverovatno da se dobiju poeni zbog teme koja se zove Anarhija... na žalost nisam imao prilike da ispratim šta se to pisalo, pa sam i ja neprijatno iznenađen kad primetih da mu ban nije privremen, ali ok.
Da ne ispadnem drveni advokat, toliko od mene na ovu temu, čovek je imao zanimljive i korisne postove, sve u svemu - šteta.

Koliko se sćam Anarhija je bila baš anarhična bez poena i kazni

Ne radi vam nešto ovaj limit reakcija kako treba 🤣

Kaže dostigli ste dnevni limit, a ušao prvi put na forum danas u 11h.

Ne znam da li sam na pravom mestu,ali imam predlog da se u delu foruma "Oprema za motorna vozila" otvori i tema "Automobili sa SUS motorima" ili slično gde će se raspravljati o automobilima,auto industriji itd....

Pošto vidim da postoji tema "Elektro automobili (EV)" u kojoj ljudi opušteno duksutuju o EV vozilima,modelima,itd,itd......pa što onda ne bi diskutovali i o običnim automobilima? (obzirom da se i na forumu piše i bojlerima,veš mašinama,kosilicama za travu itd,itd) 🙂

Valjda bi do sad bila otvorena tema, da moderacija smatra da je tako nešto pametno. U prvih 48h bi se već vlasnici pobili oko brendova koji voze, šta se kvari/ne kvari, dizel vs benzin, itd. Uostalom, imaš Garaža forum i druge specijalizovane automobilske forume koji se bave tom tematikom, ovo je IT forum sa izuzetkom teme EV jer je to "nova" tehnologija i nešto o čemu se piše generalno, pored nedavnih slučajeva iskustva vlasnika, jer postaje popularnije posedovati električno vozilo.

Pitao sam biseg drugara @DukeLander negde pocetkom godine da li mogu otvoriti temu za hibride i rekao je da nema problema, tako da...
Nisam to uradio, ne otvori neki clan koji se bolje razume u iste. 🙃

Nadam se da nećeš više komentarisati na broj reakcija, jer spada već u spamovanje, a to povlači poene. Poeni povlače ban, a ban povlači perma ban.
Poenta je da sam i ja pisao a i taj clan u vezi vremena tj resetovanja reakcija.Nikome nije jasno kad se resetuje a pise da radi na "dnevnom" nivou.Ok ako je to spam jer nam je cudno sto u 9h ujutru imamo i dalje ogranicenje reakcija

Мислим да се пермабан добије аутоматски после одређеног броја опомена и привремених бановања
Bilo nekad na vB platformi da kada skupis preko ukupno 30 poena (istekle i/ili aktivne), dobijas auto perma ban.
Sada ide rucno - kada vidimo da neko zaredja poene jer ne zna granice, pogledamo ukupne poene i ako je debelo premasio 30, ide perma ban.
Sa druge strane, neko zna gde je granica pa je skupio za 20+ godina vise od 30 isteklih, nemamo obicaj da ga diramo.
Ukratko, popusteno je sa tim kriterijumom.
Ali i dalje stoji auto perma ban ako imas preko 30 aktivnih, mada je to retkost jer auto discourage uglavnom zaustavi clanove koji se malo zalete.

Meni je potpuno neverovatno da se dobiju poeni zbog teme koja se zove Anarhija
U Anarhiji su dobili par njih kazne jer su probili sve moguce moralne i et( n )icke norme.
U Anarhiji jeste sve dozvoljeno ali nikada nisu pisane ... ni ne znam kako da nazovem takve stvari, koje su pisane u zadnjoj.
Takvi ljudi nema sta da traze na ovom forumu.

Sto se tice Kokana posto se cesto poteze - ako je nekom gledano kroz prste na ovom forumu, to je bio on i Anarhija veze nema sa njegovim odlaskom vec je kumulacija vise godisnjeg ignorisanja upozorenja i opomena.
Udaljen je tek kada je najvisa instanca inicirala i realno, svidelo se to nama ili ne, je zasluzeno.

Do skoro sam mogao da pratim oglase u inkognito mode-u(jer mi je onemogucen pristum malim oglasima), sad nema ni te opcije?

Nazad
Vrh Dno