Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Težak je kriminal brisanje kredita nakon koliko već dana. Ovo ne bi prošlo ni na jednom poštenom sudu, pa ni na nekom koji deli buržoasku pravdu.
Ovo je više-manje prepisano iz inostranstva i njihove prakse umeju da budu rigoroznije, u smislu, za niske dopune, mesec dana, prosečne dva meseca i znatno veće tri meseca. Kada je Telenor postao Yettel, bez najave je skraćeno važenje kredita sa godinu na 60 dana i vaučerom, što već smatram čistim bezobrazlukom. Time su probili led i uticali na druge da urade isto.

Ovo je više-manje prepisano iz inostranstva i njihove prakse umeju da budu rigoroznije, u smislu, za niske dopune, mesec dana, prosečne dva meseca i znatno veće tri meseca. Kada je Telenor postao Yettel, bez najave je skraćeno važenje kredita sa godinu na 60 dana i vaučerom, što već smatram čistim bezobrazlukom. Time su probili led i uticali na druge da urade isto.
Ovo je potpuno ista situacija kao da na bankovni račun uplatiš pare, da bi mogao da plaćaš karticom... A onda, ako ih ne potrošiš za tri meseca, banka ti pobriše te pare.

Kako da proverim trajanje kredita? Znam da nakon uklanjanja iz aplikacije mora preko *100#, međutim kad stigne sms, piše samo "Trenutno na računu imaš: xx" ne piše nigde dokle traje.
Ja sam o ovome pisao pre nekoliko nedelja, nmg da vidim do kad mi traje kredit, postavio sam i slike prikrio sam stanje kredita, javilo se nekoliko njih ovde na forumu kazu kako verovatno nemam kredit ili mi je istekao pa zato i ne pise stanje.
Prvo su ukinuli na app a onda i preko sms-a.

Kako da proverim trajanje kredita? Znam da nakon uklanjanja iz aplikacije mora preko *100#, međutim kad stigne sms, piše samo "Trenutno na računu imaš: xx" ne piše nigde dokle traje.

Takođe, sada je minimalni iznos dopune 300din? Reče ova na trafici da ne može više 200.
Ja sam uklonio poslednju verziju aplikacije i instalirao ponovo 1.0.9. Stanje svih globalel brojeva sa važenjem kredita je vidljivo.

Na iOS stara vise ne radi, zahteva aktuelnu verziju kad pokrenes staru. Za sajt ne znam, jer mi oduvek ne stize sms kod kad probam da se ulogujem na sajtu.

Takođe, sada je minimalni iznos dopune 300din? Reče ova na trafici da ne može više 200.
Kako ne piše?
Skoro sam proverio i piše:
trenutno na računu imaš toliko i toliko i kad ističe.
Da, čuo sam i ja da je minimalni iznos dopune 300 dinara na trafikama.

Update!
Upravo proverio i piše sledeće:
trenutno na računu imaš 950.52 din kredita. Preostalo ti je: neograničeno minuta i poruka ka svim mrežama, 789.02 gb, 3,55 gb zzb i onaj 1 gb za roming.
Ne piše kad ističe paket al nema veze znam da mi svakog 16 u mesec uizlazi.

Update!
Upravo proverio i piše sledeće:
trenutno na računu imaš 950.52 din kredita. Preostalo ti je: neograničeno minuta i poruka ka svim mrežama, 789.02 gb, 3,55 gb zzb i onaj 1 gb za roming.
Ne piše kad ističe paket al nema veze znam da mi svakog 16 u mesec uizlazi.
Probaj *100# , vidi sta pise u poruku

Tako, tako. Ne piše više ni tamo.

Ja jutros dopunio kredit, danas mu termin. I tada pogledam kada je sledeći, kako bih napravio task u kalendaru.
I ne piše više.

Pitah Gemini kada se pada 90 dana od danas, haha.

Mada.. nije smešno.
Čak je i bezveze.

Došlo zadnje vreme da sam počeo da razmišljam da uvaljam ovaj esim što ima neograničene minute i sms za 335 din mesečno i ako se isplati. Ko će njih više da pohvata sa dopunama.
Ma ovo je namerno ovako napravljena aplikacija da se ne vidi ništa da bi vaćarili korisnike. Neverovatno je da od nečega što radi super i pregledno ti napraviš djubre.

Upravo tako, pa ko se upeca - upeca.
Ja napravim u kalendaru podsetnik, pa dopunim dan-dva ranije. Gledala sam da pređem u neku drugu mrežu, ali je meni kamen spoticanja to što ne živim u Srbiji, tako da ne mogu da skoknem do poslovnice, a nemam ni srpsku platnu karticu, tako da sam za sada osuđena na Globaltel. Doduše, pre par nedelja sam čitala uslove kod mts-a i izgleda su za dopunu uklonili deo da je plaćanje moguće isključivo karticama izdatim u Srbiji, a dodali deo o konverziji u strane valute, ali ću to proveriti jednom lepom prilikom u poslovnici.

Upravo tako, pa ko se upeca - upeca.
Ja napravim u kalendaru podsetnik, pa dopunim dan-dva ranije. Gledala sam da pređem u neku drugu mrežu, ali je meni kamen spoticanja to što ne živim u Srbiji, tako da ne mogu da skoknem do poslovnice, a nemam ni srpsku platnu karticu, tako da sam za sada osuđena na Globaltel. Doduše, pre par nedelja sam čitala uslove kod mts-a i izgleda su za dopunu uklonili deo da je plaćanje moguće isključivo karticama izdatim u Srbiji, a dodali deo o konverziji u strane valute, ali ću to proveriti jednom lepom prilikom u poslovnici.
Kupis dve kartice i razmenis kredit , Valjda imas nekog prijatelja ko koristi 0677 xxxx i razmenite kredit

Na žalost, nemam 😟 Svi koje poznajem su kod drugih operatera. A nemam ni preterano pouzdanu osobu da mi dopuni na trafici (znam iz iskustva).

Prebačen broj iz mts u globaltel (dakle mts). Potrajalo je ukupno 8 dana (od toga dva neradna). Za sada sve ok, aktiviran freepaid, povezana kartica za plaćanje i nameštena automatska obnova paketa.

Zanima me za budućnost da li stvar oko naplate i obnove paketa funkcioniše kako treba ili su ipak moguća iznenađenja?

Šta kapitalizam i demokratija naprave od ljudi?!... Pa dogovorite se ovde na forumu, razmenite brojeve u PP i prebacite kredit tamo-vamo. Ne mora ceo, dovoljno je 50 dinara. Pola minuta posla.

Prebačen broj iz mts u globaltel (dakle mts). Potrajalo je ukupno 8 dana (od toga dva neradna). Za sada sve ok, aktiviran freepaid, povezana kartica za plaćanje i nameštena automatska obnova paketa.

Zanima me za budućnost da li stvar oko naplate i obnove paketa funkcioniše kako treba ili su ipak moguća iznenađenja?
Za sad nemam problema sve automatski mada prati prvi mesec
global.webp

Istekao ugovor u MTS-u, niko ne zove, planiram da predjem ovde. Sve ste mi vec objasnili, samo jos jedno pitanje, da li mogu nakon prelaska, da trazim fazon posle par meseci prenos broja u MTS i trazim neke benefite ili A1 na primer? Da li gubim nesto od prednosti pregovaranja ili sam sada u boljoj situaciji kad mi je istekao MTS ugovor u petak?

mts u a1, mts ce ponuditi da ostanes vrlo verovatno ce nuditi 50% na sve tarife a mozda i tipa 60% na petica m ili kolko bese 70% na petica s al u svakom slucaju mozes posle 60 dana od prelaska kod drugog operatera da podneses zahtev ali izgleda da su operateri trenutno bolji u pregovorima za zadrzavanje korisnika nego dobijanju novih

Aktuelno stanje na tržištu je da su bolje ponude za zadržavanje nego za privlačenje novih korisnika, tako da si sada u najpovoljnijoj situaciji. Ako hoćeš dobar popust na neku MTS-ovu 5icu, podnesi zahtev za prelazak u drugu mrežu. Trebalo bi da može i Globaltel (ranije je mogao, iako je isto Telekom), ali je A1 sigurica (pogotovu je zgodan ako prelaziš na pripejd, sa gratis Mega planom pola godine, što je super ako prenos ipak prođe), a popusti su 50-70%, o čemu imaš detalje u ovoj temi, posvećenoj MTS-ovom postpejdu.

A ako bi sad prešao negde, a za dva meseca (toliki je minimalni boravak u jednoj mreži, i to je okej za Globaltel, jer nisi pod ugovornom obavezom, a isto važi za A1, uz prelazak na pripejd) hteo da se vratiš u MTS, teško da bi ti ponudili nešto što nema na sajtu. Globaltel takođe ima svoju ponudu za zadržavanje, a to je šest meseci bonus od 30 GB, kao i neograničeni minuti i poruke, pod uslovom da je i dalje aktuelna (nisam primetio da ju je neko skorije pomenuo), a i da je daju nakon samo dva meseca provedena u mreži.

Prenos broja u A1 pa onda cekanje poziva MTS je bio plan, ali ledja su me usinula i vezan sam za krevet, tako da jedino da sacekam da mi to prodje, da platim punu cenu na Zmaj tarifu i da ne radim nista dok se ne oporavim...

Prenos broja u A1 pa onda cekanje poziva MTS je bio plan, ali ledja su me usinula i vezan sam za krevet, tako da jedino da sacekam da mi to prodje, da platim punu cenu na Zmaj tarifu i da ne radim nista dok se ne oporavim...
Za Globaltel radis iz fotelje ( osim sto cekas kurira da donese karticu i potpis) dobijes 200 GB ,posle odrzavas sa 500 din dobijes 150 minuta ka svima i 1 gb

^samo sto se mora jednom uplatiti freepaid, globaltel se ubrzao sa prenosima zadnji prenos pre tipa 2 nedelje zvao sam u nedelju u utorak dosao postar i u cetvrtak petak je broj presao (pre im je trebalo tipa 2-4 nedelje)

Burazeru istekao paket, nije obraćao pažnju na poruke o isteku i svi gb su mu otišli.
Na kraju, zvao ja korisnički, i vraćeno mu je sve.
Pitam se, da li to kod drugih operatera ima?
bome ne mrdam ja od globaltela dok god postoji.
Koristi kao ja, freepaid smart.

nema ***,a i korektni su kad us**u nesto.
do kad videcemo

Nazad
Vrh Dno