Šta je novo?

Assassin’s Creed IV: Black Flag

• Začetnik teme Začetnik teme bro82
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Meni u sećanju ovako izgleda stari Black Flag. 🙂

Види се да су га набуџили и да изгледао као Мираж.
Ја не могу да се сетим како се овај део завршио...

Da li je neko kupovao igre na Steamu, ali tako da mu je Steam na jednoj regiji (Turska) a uPlay na drugoj (Srbija)?

Ja sam uzela Mirage preko turskog Steam-a, a Star Wars Outlaws preko ukrajinskog i sve je radilo kako treba. UPlay mi je na Srbiji.

Si uzeo za PC ili PS5 Pro?
Ja jos nisam prelomio gde cu.. Na PS me uvek izadje jeftinije (mogu da prodam nalog) a opet na PC sve to izgleda malo lepse zbog jače konfiguracije

Ubisoft+ najbolja opcija za ovo, ko ima Xbox preko JP ili Koreje oko 9 koma nešto eur, meni je ostalo od Turske i tu mi skida tih 5.6eur, pristup i na konzoli i na PC pa samo da krene preload i da se otisnemo u Karipska mora 🙂

Ja imam Game Pass Ultimate ali tu imam ukljucenu samo Ubisoft+ Classic pretplatu sa nekih 50 Ubisoft igara, nece tu biti AC Black Flag Resynced.

Ne znam da li je uopste moguce nesto doplatiti i kako

Jedino da zasebno kupiš Ubisoft+ Premium kako bi imao pristup novom AC-u. U sklopu Game Pass pretplate nije moguće doplatiti.

Ja placam odvojeno Ultimate i Ubisoft+, i naravno da moze, samo se ode u store gde su pretplate, nadje ubi+, platis i to je to, ali ne moze Turska zbog jelte poznatog problema..

Tako da. Odvojeno može da se kupi, ali uraditi upgrade sa Ubisoft+ Classics koji dolazi u sklopu Game Pass Ultimate ili PS Plus Extra pretplate na Premium ne može.

Ne sviđa mi se što hidden blades ne mogu da se koriste kao oružije tokom same borbe, kao i unarmed combat koji je samo predviđen za određene skriptovane situacije. Finisheri umjesto da su zaključani za oružije koje se trenutno koristi, random se switchuju na hidden blades ili double sabre. Vidi se teleportovanje mačeva tokom hidden blade finishera.

Isto tako nema mogućnosti da se oružije od protivnika pokupi sa zemlje ili da se razoružaju pa da single sword combat isto bude opcija. Iako je borbeni sistem u originalu bio simplističan imalo je varijacije sa ovim opcijama i u raznolikosti animacija. Trebalo su da se iscimaju još malo...

Šteta i za ovu animaciju tokom kretanja u plićaku:

Ne sviđa mi se što hidden blades ne mogu da se koriste kao oružije tokom same borbe, kao i unarmed combat koji je samo predviđen za određene skriptovane situacije. Finisheri umjesto da su zaključani za oružije koje se trenutno koristi, random se switchuju na hidden blades ili double sabre. Vidi se teleportovanje mačeva tokom hidden blade finishera.

Isto tako nema mogućnosti da se oružije od protivnika pokupi sa zemlje ili da se razoružaju pa da single sword combat isto bude opcija. Iako je borbeni sistem u originalu bio simplističan imalo je varijacije sa ovim opcijama i u raznolikosti animacija. Trebalo su da se iscimaju još malo...

Šteta i za ovu animaciju tokom kretanja u plićaku:

pa cak ni ovaj stari ne izgleda lose dan danas.... nazalost, nisam ga nikad igrao, a imam ga na Ubiju.... 🙁

Ja sam uzeo igru preko Xbox-a i Korea regiona. Vec u 17h je mogla da se igra jer je po njihovom vremenu to ponoc 😀
Uglavnom za skuplje igre Ubisofta platim Ubisoft+ samo da predjem igru za mesec-dva. Ovde nema neke racunice jer nije bila skupa, a izadje skoro i kao tri meseca pretplate plusa.

Mene samo brod i more zanimaju, priča mi je skroz u drugom planu.
Tako sam i u originalu igrao, nekih 70% igre na moru a ostatak priča.

Za nas ostale koje prica zanima, ima li razlike u odnosu na originalni black flag ili ne?

Lockovali cutscene na 30 frejmova. Nevjerovatno nešto 😂
Ima mod ali pravi probleme sa cloth physics i lip syncom za sada.

Uzeo je danas, na instant gaming popust 20%
samo sam je probao da vidim kako sljaka, ali sutra cu ponovo natenane ispocetka
4K rez, FSR4 quality, texture ultra, ostalo high/very high, odlicno radi, super optimizacija

Prilozi

• Assassin's Creed Black Flag Resynced_2026.07.10-01.51.webp
    Assassin's Creed Black Flag Resynced_2026.07.10-01.51.webp
    498 KB · Pregleda: 50
  • Assassin's Creed Black Flag Resynced_2026.07.10-01.51_1.webp
    Assassin's Creed Black Flag Resynced_2026.07.10-01.51_1.webp
    534.5 KB · Pregleda: 40
  • Assassin's Creed Black Flag Resynced_2026.07.10-01.53.webp
    Assassin's Creed Black Flag Resynced_2026.07.10-01.53.webp
    407.1 KB · Pregleda: 37
  • Assassin's Creed Black Flag Resynced_2026.07.10-01.56.webp
    Assassin's Creed Black Flag Resynced_2026.07.10-01.56.webp
    398.6 KB · Pregleda: 39
  • Assassin's Creed Black Flag Resynced_2026.07.10-01.58.webp
    Assassin's Creed Black Flag Resynced_2026.07.10-01.58.webp
    409.5 KB · Pregleda: 38
  • Assassin's Creed Black Flag Resynced_2026.07.10-01.57.webp
    Assassin's Creed Black Flag Resynced_2026.07.10-01.57.webp
    591.1 KB · Pregleda: 37
  • Assassin's Creed Black Flag Resynced_2026.07.10-01.59.webp
    Assassin's Creed Black Flag Resynced_2026.07.10-01.59.webp
    478.5 KB · Pregleda: 35
  • Assassin's Creed Black Flag Resynced_2026.07.10-01.59_1.webp
    Assassin's Creed Black Flag Resynced_2026.07.10-01.59_1.webp
    409.5 KB · Pregleda: 33
  • Assassin's Creed Black Flag Resynced_2026.07.10-02.00.webp
    Assassin's Creed Black Flag Resynced_2026.07.10-02.00.webp
    502.5 KB · Pregleda: 36
Uzeo malo da igram(OBS mi nije snimio prvih sat i po, po*izdeo sam 🙂), nikada nisam igrao Black Flag, mislim da sam samo jednom instalirao, dosao do grada i nikada nisam ponovo upalio.
Mogu samo reci da super radi, izgleda prelepo i da je dosta zanimljivija od ovih novih naslova, trenutno sam na nekih 5 sati igre.
p.s. Ne idite u Havani na spanske brodove do kojih plivate, ne moze da se popne 🙂

Poslednja izmena:
Obrni-okreni možda je ovo najbolja AC igra do danas.
Story jeste Eciov ali brate, ova igra sve ima.

Screenshot_6.webp
Ne znam kako su ovo propustili za cutscene. Cloth fizika valjda je lockovana na 60FPS i kada je frejmrejt veći ona laguje za ostatkom igre. Kapovanjem na 60 rešava problem.

Prilozi

• Screenshot_6.webp
    Screenshot_6.webp
    42.1 KB · Pregleda: 32
Izgleda da je Nvidia prestala da lobira game dev-ovima da ne optmiziju za AMD. Jer vidim da je dobro optimizovana igra plus odlično radi na AMD npr. na 9070/9070 XT.

Nazad
Vrh Dno