Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2025)

manite Analize, bolje pratite Al Džazira live news ticker 😉 .. od kad je tramp stigao, nema više nikakve logike.
Meni deluje da je sve isto kao i pre. Curimo polako ka dnu ovog ciklusa. Cirkuzanti rade svoj posao i vreme prolazi...

Nakon zelenog aprila, maj će biti crven.

Iskreno, iznenadjujuce se drzi cena iznad 70k. Sada mi napad na 80k vise ne izleda toliko malo verovato. Lepo su se rascistile i long i short pozicije u ovom range-u, pa se situacija okrenula u korist bull-ova.
Ispratih po twitteru da su krenule price da je posle zadnjih 6 fomc-a cena isla od -5 do -15%.. i to bi mogao biti jos jedan bulish signal ukoliko se odrzimo iznad 70k.

Prosao mi je jos jedan brzinski short, danas pre fomc-a, pa cekam malo jasniju sliku za sledeci trejd. Ako krene ka 80k, ponovo krecem sa short pozicijama jer mislim da je trend i dalje ka dole.

Ko trejduje, samo lagano i bez zaletanja.
Uzdravlje 🍻
19.03.2026 amin 😊

Toliko o tome koliko rat na bliskom istoku i cena zlata uticu na kripto market. A geopoliticki analiticari ovde bi trebalo da razmisle pod hitno oprekvalifikaciji dok jos nije kasno 😂

19.03.2026 amin 😊

Toliko o tome koliko rat na bliskom istoku i cena zlata uticu na kripto market. A geopoliticki analiticari ovde bi trebalo da razmisle pod hitno oprekvalifikaciji dok jos nije kasno 😂
Naravno da utiču, evo pogledaj šta se desilo danas prepodne kad su dve rakete navodno pogodile američki brod = za deset minuta sav rast anuliran.. ovo je samo kratkoročno.
A dugoročno, sva šteta koju je kripto pretrpeo od glavnog američkog mešetara i njihovog glavnog političkog pulena sa bliskog istoka, nikakvim trendovima se nije mogla predvideti, a ne može se ni oprati tako lako jer krize zbog njih stalno vise u vazduhu.
Pisati da geopolitika nema veze, u ovakvim vreemenima gde u svetu više ne važe nikakvi zakoni, je na nivou predškolskog.

Ja se drzim plana sve iznad 80k pojacavam short, otvorena pozicija sad samo strpljenja

Svaka cast ljudima na gadjanju BTC, i jeste skoro svuda se prica po tviteru raznim grupama kretanje BTC i da ce verovatno dno BTC biti oktobar, novembar..A od ovih altova mislim vecina altova su tesko smece bukvalno ima da nestanu krajem godine.. Koliko su neki ljudi bili u pravu sto se tice kupovine samo BTC.. alt kupiti, cista kocka moze da opaliti i navuci da udjes po visokoj ceni i samo te istrese iz gaca 😂

Altove mozes kupiti, ali tek kad dodje period akumulacije pa kad udjemo u bull, e tada uz malo srece i praćenje trenda mozda da se neki dio stavi u altove, ali sad nismo u toj fazi.

Ja otvorio short na 81300 x30 leverage, da se zakocka malo! Ja nisam stavio SL, liquidation price mi je na 86k, a ako krene da se penje, prebacicu jos love na futures da me ne potopi.

Evo kako ja vidim trenutnu situaciju.

Po mom misljenju volumen je relativno tanak, posebno buy volumen koji vecinom dolazi od aktiviranja stop loss ordera short pozicija.

Sentiment je da smo u bear-u, makeri lagano i lako podizu cenu sa malim volumenom.

Cim se cena popne na neki sledeci visi nivo otvaraju se nove short pozicije (jer vecina veruje da ce cena na dole jer smo u bear marketu) i onda
makeri imaju racun da malim volumenom jos pomeraju cenu na gore jer imaju zagarantovanu prodaju kroz stop-loss oredere shortera.
Aktiviranje tih stop loss ordera podize cenu jos gore bez ikakvog buy volumena makera sto im opet omugucava sigurnu prodaju na jos malo visim nivoima.
Makeri su kupovali na ovom velikom padu i malo nakon toga i njima su ove cene odlicne za izlaz samo imam ustisak da ne zele previlom prodajom da naglo obore cenu i pucaju sebi u noge.

Order book-ovi su danima jako tanki na buy strani sto je veliki red flag.
Ako krene neka masovnija prodaja cena bi lako mogla velikom brzinom da ide na dole.

Ja sam pozatvarao pozicije za sada u finom profitu. Razmisljao sam da li jos da ostavim, al ne treba biti alav 🙂
IMG_2497.jpeg

Prilozi

• IMG_2498.jpeg
    IMG_2498.jpeg
    120.4 KB · Pregleda: 20
  • IMG_2499.jpeg
    IMG_2499.jpeg
    118.4 KB · Pregleda: 20
Ja sve nesto mislim da ce biti retest 82-83k, pa cu tu traziti priliku za short i izlazak iz spota, ako market da priliku, posto sam ovu prvu propustio.

Nazad
Vrh Dno