Šta da očekujem od dodatnih troškova za pošiljku koja je plaćena 46 eura plus 8,5 eura poštarina, a koja ide preko FedEx-a?
Očekuj oko 2300 dinara dodatnih troškova.Šta da očekujem od dodatnih troškova za pošiljku koja je plaćena 46 eura plus 8,5 eura poštarina, a koja ide preko FedEx-a?
Nemam konkretna iskustva sa LY.....DE, imam za LR.....LT i EY.....FR, obe iz EU. Obe su eBay pošiljke ali su poslate preko državnih pošti, a ne špeditera tipa DHL, tako da može biti donekle merodavno.Da li neko ima novija iskustva sa posiljkama iz EU (kod za pracenje LY....DE) otkako su uvedeni nameti? Stoji da se salje posredstvom Standard shipping - Deutsche Post - Tracked (2-4 weeks). Prosle godine kad sam narucivao nisam platio nista, samo sam preuzeo u posti. U pitanju je kutijica cepica za usi, a sama vrednost paketa je 39 evra sa besplatnom dostavom. Vagam da li mi se vise isplati da narucujem ili da kupim na KP (gde cena nije nista niza od ove sa neta)
Bio sam u skoro pošti i službenica na paketnom šalteru mi je istu stvar rekla. Odjednom su ih zvali iz carine sa spiskom primalaca kojim nisu lepo obračunali naplatu, i teraju ih da zovu ljude redom i uteruju dugove.Drugar dobijao prethidnih meseci pošiljke sa alija, jednu-dve nedeljno i redovno gleda koliko će izaći preko sajta carine međutim kaže, donese poštar ali ništa ne naplati! Ista situacija mu se ponovi par puta ali konta, ne bi dali pošilju da nije ok.
Tek zovu ga iz pošte neki dan kao nije potpisao za jednu pošilju što je preuzeo, on ode kad kaže kontrolor: treba da se plati 500 din, "zaboravili" da naplate 😄
U prevodu: Pošta=j*6o lud z6unjenog.
Samo da javim naplatili 1600 dinara i to je to, znači samo 20% porez80 za 120 ce da prodje opusteno. Ako nije neki telefon.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari