Preselio sam se u novi stan pre nepunih mesec dana i konacno poceo da koristim Daikin Perferu koju sam uzeo zimus na akciji za 1000e, cini mi se da sam pisao ovde kad je bila ta akcija. Model je ATXM35A/ARXM35A, kako mi rekose u servisu oznaka je drugacija jer je klima uvezena iz Italije i za njihovo trziste ima tu oznaku i naziv Perfera Siesta. Sve ostale specifikacije su iste. Generalno, utisci su odlicni. Naravno, nije period godine bas merodavan za performanse na grejanju ali bilo je i dana kad je nocu temperatura bila 4-5 stepeni. Jos uvek ispod i iznad mene niko ne zivi tako da i to povecava toplotne gubitke. Klima mi greje direktno dnevnu sa kuhinjom od ukupno 35m2 i indirektno spavacu od 10m2. Zagreje bez problema,i potrosnju spusti u nekim momentima na cak 150w, a najcesce je 200-250w. Ukljucena je preko meraca pa vidim u svakom momentu koliko trosi. Planirao sam da testiram jos malo detaljnije pa da napisem ali sad je vec otoplilo pa kontam nije merodavno.
Inace bas je tiha, mislim da je to ova nova generacija koja se vrti na magnetima. Skoro mi je stigao internet pa sam se povezao i na Onecta aplikaciju.
Posto mi je sve ovo novo u sustini, interesuje me par stvari ako neko ko ima isto Daikin moze da mi kaze.
Ako se dobro secam ovde je neko pisao da Daikin ima neki offset u smislu temperature, koliko bese 2-2.5stepeni? Temperatura u prostoriji bude za toliko veca u odnosu na ono sto je na daljinskom? Gde uopste meri temp, na daljinskom ili na unutrasnjoj jedinici? Ne videh I feel opciju.
Kad podesim temperaturu preko aplikacije, u tom slucaju nije bitno sta stoji na daljinskom, aplikacija ima prioritet?
Takodje nisam video da krilca po vertikali mogu da se podese, ima swing opciju ili duva skroz dole ili skroz gore? Generalno ako imate jos neke tips&tricks bio bih zahvalan.