Šta je novo?

Temu - online prodaja (praćenje pošiljki u zasebnoj temi) - FAQ u postu broj 2

Kakva su vam iskustva sa korekcijom cene? Prvi put sad to vidim, možda je bilo i ranije ali nisam obraćao pažnju. Rok je trideset dana. Šta i kad činiti?
Ja poceo da koristim pre mesec dana i mozes da proveris kad god hoces da li ima promena cene. Sve sto je jeftinije ti vrate. Mislio sam da ce uticati na promocije ali dobio claimcredit juce. I kupone mi je dao u neobicno kratkom roku.

Stalno proveravam da li mogu da tražim korekciju cene. Poslednji put sam tako dobio ukupno 1800 dinara na kredit.

Ja poceo da koristim pre mesec dana i mozes da proveris kad god hoces da li ima promena cene. Sve sto je jeftinije ti vrate. Mislio sam da ce uticati na promocije ali dobio claimcredit juce. I kupone mi je dao u neobicno kratkom roku.

Ja sam na redovnoj bazi dobijao kupone (tipa kupis dve sitnice i dobijes gomilu kupona, ne znam kako se zove) i pravi put kada sam iskoristio korekciju cene je to stalo, ima tome vise od tri meseca.

Da li je bolje čekati još korekcije cene poslednje dane (do 30. dana) ili je bolje odmah uzeti ponuđeni iznos?

Da li su nesto menjali oko kredita na nalogu, da li ima neki rok do kad vazi, tj do kad mora da se potrosi ?

Nema banovanja, ali ukidaju promocije ako se pretera. Ne pitajte kako znam.
I ja sam saznao na isti nacin 😀 Imam vise porudzbina i na svaku sam drndao Price Adjustment i onda mi ukinu claimcredits.. Kada mi istekne Price Adjust na svim porudzbinama onda mi vrate claimcredits jel tako i kod tebe?

I da li je i vama losija ponuda claimcredits? Vec neko vreme dobijam 5000 povrata na 10000, zatim 2800 na 5000, a onu na 3500 nema vec duze vreme.

I ja sam saznao na isti nacin 😀 Imam vise porudzbina i na svaku sam drndao Price Adjustment i onda mi ukinu claimcredits.. Kada mi istekne Price Adjust na svim porudzbinama onda mi vrate claimcredits jel tako i kod tebe?

I da li je i vama losija ponuda claimcredits? Vec neko vreme dobijam 5000 povrata na 10000, zatim 2800 na 5000, a onu na 3500 nema vec duze vreme.
Ja vec 7 dana zaredom dobijam 2800 povrat na potrosenih 5000+

Pošto TEMU ne reaguje na pokušaje prevare , slobodno iskoristite "rupu u sistemu"

Nisu reagovali ni na jedan od oko 50 tiketa 🙁 u proteklih godinu dana...

set.jpg

t1.jpg

Ovo iznad mi se desilo sa poslednjom kupovinom. Reklamiran neki set za čišćenje, stoji jasno na slici listinga, pišu i dimenzije, a stigao samo jedan deo.

Što je najgore većina ljudi pređe preko toga, listing ima ocenu 4.6 sa 190 recenzija.

Tek kad se filtrira po najlošijim ocenama se vidi da se ljudi žale. Meni to iskočilo tokom plaćanja claimcredita, pa nisam mogao da vidim te ocene, plus sad ako odradim refundaciju toga, ukinuće claimcredit, tako da ode hiljadu dinara.

Dobio kao free poklon neku glupost, bacim pogled jutros i pise Transfera isporucila pre nedelju dana, samo sto paket nije stigao do mene. Zovem Transferu u ovom slucaju?

Ovo iznad mi se desilo sa poslednjom kupovinom. Reklamiran neki set za čišćenje, stoji jasno na slici listinga, pišu i dimenzije, a stigao samo jedan deo.

Što je najgore većina ljudi pređe preko toga, listing ima ocenu 4.6 sa 190 recenzija.

Tek kad se filtrira po najlošijim ocenama se vidi da se ljudi žale. Meni to iskočilo tokom plaćanja claimcredita, pa nisam mogao da vidim te ocene, plus sad ako odradim refundaciju toga, ukinuće claimcredit, tako da ode hiljadu dinara.
Taj vid da kazem "prevare" je znatno ucestao u poslednje vreme ! Stalno izlaze slike proizvoda a da cesto kada pogledam sve fotografije sve se odnose na nesto sto se uopste ne prodaje !
To mi se prvo desilo sa jastukom. Ponude jastuk za navodno 300 din. Pogledam 7 fotografija sve o tom predmetu, dimenzije itd. Stavim u korpu, pogledam kasnije korpu, vidim sasvim nesto drugo ? Umesto onog jastuka sa jedinih 7 slika neki mali na naduvavanje kojeg posle nadjem za 170 dinara ali mi on ne treba i nema veze sa onim jastukom sa jedinih fotogrfija.
Nadjem prodavca posle preko kompjutera pogledam na kompjuteru ima 9 fotografija , dve od onog malog na naduvavanje iako je tekst isti.
Tako da bi savet bio isti jer se od tada to svaki dan ponavlja za razlicite predmete. Jedno se nudi, nesto sasvim levo se stvarno prodaje. Gledajte fotografiju korpe, jer je tu za sada pravi predmet i proverite plus na kompjuteru, jer moze da ima i pravu sliku sta prodaju.
Toliko je ucestalo da postaje nesnosno da nude jedno, a prodaju nesto sasvim deseto !

Poslednja izmena:
Temu je mnogo gori od Aliexpressa i slicnih sa ovom vrstom prevara. Meni se to desavalo puno puta.. Uglavnom se zalim i dobijem neki (cesto delimicni) refund, ali im to zaista ne treba nista. Ne razumem koji im je business model - i kakvo osecanje zele da proizvedu kod kupaca. Da se osecamo kao magarci? Pa nisam siguran da je to dobar biznis model da dobijes lojalne kupce... Npr kupovao sam neke brze spojke za komp. peralicu. Pise lepo set. Na svim slikama set. Cena kao za set. Stigne samo muska strana. I tako 3 puta (posto su mi trebala 3 seta)... Tri puta sam se natezao sa podrskom, i na kraju su mi vratili novac (i verovatno opalili ban na sve zive promocije - jer CC nemam vec 6 meseci), ali bas me briga. Ostavljao sam i review, i odbijali su da ga objave, pa sam se i za to zalio, i morao sam da pazljivo izbegnem reci kao "prevara" itd... Prevarantsko ponasanje kao ovo mora da se sankcionise. Ne znam sta Temu-u ovo treba, ali ja cu uvek radije da potrosim novac na Aliexpressu jer sam sigurniji da cu dobiti ono sto sam kupio..

Stigla mi power bank od 20kmAh i koferce sa srafilicom unutra, dve baterije, glava metalna, oba iz qqqq, srafilica placena 400 i nesto dinara najverovatnije neka postarina

Moje iskustvo na Aliju sa prevarama je bas brutalna prevara. Ja narucim pistolj za vruc vazduh a stigne mi privezak. To se resava tako sto svako otvaranje paketa snimam - video na tracking broj, snimim otvaranje, dispute, i apsolutno svaki put sam dobio novac nazad.. Desilo mi se 10-20 puta (na jako puno porudzbina).. Svakako ispod 1%...

I šta sad? Šta se treba kupiti i za koliko i šta se dobija? Ne smem ništa da pipam jer oni nekad naplate i bez pitanja ili provere hoćeš li kupiti.
A ovo mi se nekoliko puta već pojavi i ja odustanem.

Prilozi

• Screenshot_20260422_054718_Temu.jpg
    Screenshot_20260422_054718_Temu.jpg
    129.9 KB · Pregleda: 66
Ovo su kuponi. U principu ako se nema CC ili QQQQ najbolja sledeca stvar.. Dobije se efektivno do 30% popusta ako se namesti iznos kupovine.. Naravno koji kuponi se dobiju moze da varira... Znaci kupi se jedna stvar bilo koja iz liste tu (ali unutar tih 30min koji otkucavaju), i dobiju se kuponi koji moraju da se upotrebe u cca 2 dana, ali neki clanovi tvrde da se i naknadno mogu aktivirati pisanjem podrsci.. (nisam probao).. PS Mozda moze da se klikne unapred da se vidi koji se kuponi dobiju na taj znak pitanja...

Poslednja izmena:
Da li je neko dobio ove besplatne stvari, jendo 15 ljudi je sigurno uslo i pise mi da treba jos 5, kako se povecava sve vece gluposti se pojave? Pitao sam podrku rekli su mi da ne znaju koliko treba osoba da udje, da navodno zavisi od vrednosti porudzbine? Da li je iko dobio? Trenutno sam na 1 novcic = 1 korisnik stari ili novi, kada dodje na 0 trebalo bi da je to to. Edit 4. Da li bi neko mogao da udje poslao bi mu link u dm ako ne moze ovde, ako je protiv pravila neka mod obrise ceo post, nisam pronasao neki prilagodjeniji thread, hvala.
1776865621024.png

Svi ovde smo probali da isto što i ti. Ne znam da li je iko imao dovoljno živaca da odradi do kraja. I ne znam da li uopšte potoji kraj. Uvek ima da pozoveš još nekog...
Hvala 😀 kad god dodjem do kraja uvek ima nesto jos. Ako uspem javljam.

Ma nešto slično sam pokušavao i ja, meni je tražilo da pošaljem link nekome ko još do sada nije instalirao app Temu i upiše tamo odredjeni kod i nakon toga biće upakovan i peti poklon i poslati meni. Ali džabe kad nikog ne mogu naći da to uradi i da vidim šta će posle biti.

Update: Jedno sigurno 20 ljudi je uslo, prvo je bilo sa onim procentima ko je igrao znao, posle oni roze novcici zanci kada sa 100 dodje na 0 dobije se onaj poslednji 0.01% sto nedostaje. Ti roze novcici su se srozali dotle da je 1 invite bio 1 roze novcic pa posle 0.8 pa ubrzo zatim 0.6 sto me ne bi cudilo da bi na kraju bila opet neka glupost 0.0001 da bi se zavrsilo do kraja i verovatno jos nesto da se uradi... U svakom slucaju, pisao sam podršci za obrazloženje standardne generičke poruke i kako kažu ne znaju ni sami koliko je potrebno da to navodno zavisi od cene proizvoda, pa i da je tako mora biti neki backend što će računati to sve....

Nazad
Vrh Dno