Šta je novo?

Carina na pošiljke (2026)

da, nema pravila meni je jedna CN buvkalno u istom danu prosla carinu, ja sav happy nece nista naplatiti... kad ono oko 900din 😀 tacno 20% pdv

Ja danas dobio CN paket (duduše nije sa AliExpresa), naplaćen mi je 20% pdv + 210 din. Kad sam pitao u pošti šta tih dodatnih 210 din predstavlja rekli su mi 150 din usluga carinjena plus 60 din provizija za uplatu. Naravno, nikakav račun ne izdaju.
Ovo mi je drugi zaredom CN paket za koji mi naplaćuju tu uslugu carinjenja i proviziju, očito nemam sreće, jer skoro sve kolege forumaši ovde pišu da na CN pakete samo stigne naplata pdv-a.

Meni su danas 3 LA....HU posiljke stigle, ovako redom naplaceno:
361 dinar
247 dinara
231 dinar
Ono sto je nejasno su ove druge dve, gde ocigledno nije naplaceno 260 dinara od strane poste + pdv.

To mi deluje najlogičnije, jer je obračun PDV-a sa sajta carine za ona dva moja gorepomenuta bio 37 (od 247 ukupno) i 21 (od 231) dinar.

Ja danas dobio CN paket (duduše nije sa AliExpresa), naplaćen mi je 20% pdv + 210 din. Kad sam pitao u pošti šta tih dodatnih 210 din predstavlja rekli su mi 150 din usluga carinjena plus 60 din provizija za uplatu. Naravno, nikakav račun ne izdaju.
Ovo mi je drugi zaredom CN paket za koji mi naplaćuju tu uslugu carinjenja i proviziju, očito nemam sreće, jer skoro sve kolege forumaši ovde pišu da na CN pakete samo stigne naplata pdv-a.
Da li je paket iz kine/isao preko Feliks logistics? (pise na nalepnici)

Meni stigle dve maskice preko global super economy. Doneo poštar, nisam ništa platila.

Nazad
Vrh Dno