Šta je novo?

Xiaomi Smart Air Fryer

Poprskas uljem pre nego sto krenes da peces i posolis.

Kako posolite pomfrit kad je gotov,suh bude nema sanse da so ostane na pomfritu
Imas prskalicu za ulje u jumbo, kosta 300rsd. Mislim da su kacili ljudi ovde slike, mozda aliexpress tema.
Imas i dosta dobrih zacina za krompire, mada to bas i nije za pomfrit

Ne treba ti ulje, ako nećeš. Probaj da posoliš pomfrit pre nego što počneš da pečeš. Ja ga posle u činiji posolim i izmešam, bude slan.

Imaš u Rodi maslinovo ulje u spreju,radi odlično.Ne patiš se sa prskalicama.

Mislim da svaka tako radi jer je ulje gusto
Ja imam sa temua pre nego što smo provalili tu iz jumbo. Radi fenomenalno. Rasprši fenomenalno, samo što ne pretvori u oblak. I dobro je što vrlo malo zapravo potroši. Kada probam da polijem nešto, potrošim 3-4 puta više nego kada prskam.
Falafele u air fryeru ne mogu bez da nauljim jer ih presuši.
Pekarski krompir je ok, ali pomfrit mi se suši takođe.

Piše u opisu, da bi se dobila "izmaglica", jače/brže pritisnuti. Ako se lagano stisne bude samo štrc.

To ne važi za ovu moju, ni magle, ni izmaglice 😂
Temu me ne zanima.

Jel se dešava još nekom na dual zone fritezi da uređaj sam počne da greje levu, malu korpu, umesto desnu? Znači prvi put sam mislila da sam luda, drugi put isto, treći put sam počela da sumnjam. Nikad ne uključujem levu zonu, i po automatizmu uvek desnu. Svaki dan je koristim za podgrevanje hrene psima i već ne znam koji put hoću da izvadim korpu, hrana hladna. On pokaže da će da zagreje desnu dok ja ne stisnem start i okrenem se i odem. Ili ako smanjujem temperaturu i povećavam vreme, touch nije baš idealan, možda mi uključi levu iako je podešena desna. Što je opet čudno jer su tipke za temperaturu i vreme totalno na drugoj strani. Toliko me pravi budalom da ću ga se otarasiti.

Xiaomi 6.5L
Da bacim pogled kako to izgleda unutra i ugledao sam ovo sto mi lici kao da se plastika pocela topiti,ako je neko voljan pogledati,a ima ovaj od 6.5L jel ima ovo kao sa slike

Prilozi

• 20260404_143034.jpg
    20260404_143034.jpg
    316.2 KB · Pregleda: 97
  • 20260404_143028.jpg
    20260404_143028.jpg
    504.3 KB · Pregleda: 71
Ima li neko iskustva sa ovim fritezama koje imaju dva grejaca? Kod nas postoji prilicno povoljna opcija brenda Linea koja je komplet iznutra oblozena inoxom, a da ima dva grejaca. Postoji u verziji od 6 i 8 L. Sad je tu pitanje kako je elektronika odradjena, ali za tu cenu od oko 6000-8000rsd deluje pristojno.

1000028112.webp

Druga opcija koju sam nasao je skuplja ali i na oko lepsa. Radi se o Spanskom brendu Ufesa, takodje sa dve grejaca ali i funkcijom pare kako bi meso ostalo socnije. Ona se krece vec od 11500+ rsd.

1000028113.webp

Takodje postoje i neke opcije u koje se sipa ulje, pa prskaju ulje u toku pecenja kod brenda Cecotec.

Jedinu zamerku koju imam je sto korpa ovih friteza nije sa keramickim premazom jer mi se cini da se ta verzija mnogo lakse odrzava i da se ne ljusti bas tako brzo. Kod nas sa keramickim premazom je dostupan Nutribullet, ali on se i dalje oslanja na jedan grejac.

Za sta covek da se odluci, da li dva grejaca imaju neku bitnu ulogu ili je to sve isto? Ako neko ima iskustva sa ove dve gore navedene friteze neka javne.

Danas dostupna Smart 6.5L verzija u obe boje na Ananasu uz a1000 za 8500, malopre narucio, ako neko razmatra (ja prelomio napokon za crni) 🙂

3239b296164553f43a4fb8b998699c61.jpg

screen02-img01.png

Offers 10 cooking functions, like steaming, fermenting, dehydrating, defrosting and reheating. The company also claims that you can use the device for sous vide cooking, a method which typically uses a water bath;

Poslednja izmena:
Od cega je pileće bijelo moglo dobiti ove ljubičaste linije po sebi. Resetka inox,čista, nova, prvi put je koristim u fryeru
Sve mi se čini da će fryer u smeće

Prilozi

• 20260420_140152.jpg
    20260420_140152.jpg
    152.7 KB · Pregleda: 36
Pre bih rekao da je do samog mesa nego do air fryer-a. Mozda da uzmes meso do drugog proizvodjaca cisto da uporedis. Meso moze da sadrzi ostatke krvi koje se vide kod termicke obrade, a moze da bude i neki udarac prilikom obrade mesa koji se opet manifestuje kod spremanja. Ja sam pekao pilece belo dosta puta i nikad mi se nije desilo ovako nesto.

Pekao sve moguće vrste piletine, nikad ništa slično od bukvalno desetina i desetina pokušaja.

Nazad
Vrh Dno