Šta je novo?

Prevare na netu

In your face - ko je još od vas bio dovoljno dostojan da ga izaberu i pozovu da bude član Velikog bratstva Iluminata - da vas čujem, a!? Elita bato!

Prilozi

• Screenshot_20260202_224613_com_yahoo_mobile_client_android_mail_MailPlusPlusActivi.jpg
    Screenshot_20260202_224613_com_yahoo_mobile_client_android_mail_MailPlusPlusActivi.jpg
    109.3 KB · Pregleda: 279
Poslednja izmena:
Martne kada udjes u elitu javi sms kod za porukice da nam izadju na tv.

1000054814.jpg

Na cerkin telefon je stigla poruka i sad stoji da je 960 din zaduzeno na racunu.
Kaze da nije kliktala na link (mozda i jeste), i broj je blokirala.
Jel imao neko iskustva za ovim konkretno prevarantima, a dal ima vajde da se zalim mtsu. Svakako sam sad blokirao sve sem parkinga na tom broju...
Edit: izgleda je preko snapchata usla na link.

na koji nacin si blokirao sve sem parkinga? da li u mts aplikaciji ima da se blokiraju VAS servisi? svakako samo blokiranje u MSG aplikaciji nije dovoljno

Zvao kol centar, prvo da vidim sta je zaduzenje, pitali me da li hocu da blokiram vas servise, pa sam trazio sve sem parkinga.
Dogovor nam je da blokira sve nepoznate brojeve, nevezano za ovu situaciju.

Mislim da se zove premium servis ili premium sms to kada se blokira, naglasiti da ostane mogućnost plaćanja parkinga i humanitarnih orgabizacija

Danas sam dobio poruku od "Puteva Srbija" da imam neplaćenu kaznu i da će mi naplatiti kamatu, oduzeti dozvolu i potencijalno automobil. 😵🤣

I kuću i prvorođenog sina....
Koji kret€nizam

znaju da je Uskrs

Ја сам јуче добио ово - нема никаквог линка, само порука... Број је наравно прави од пошиљаоца...

Prilozi

• Screenshot_20260415_213050_com_whatsapp_Conversation.jpg
    Screenshot_20260415_213050_com_whatsapp_Conversation.jpg
    175.9 KB · Pregleda: 146
U potrazi sam za autom i naisao sam na mobile de oglas za automobil koji je izgledao kao da dolazi od poznate firme Löhr Gruppe koja je zvanicni distributer za VW/Skoda/ Porsche brend, koja ima dugogodisnji nalog na sajtu i deluje potpuno legitimno (star vise od 20 godina sa odlicnim ocenama). Ipak, nekoliko stvari mi je odmah privuklo paznju.

Automobil uopste nisam uspeo da pronadjem na njihovom zvanicnom sajtu, a komunikacija je isla preko email adrese koja nema nikakve veze sa firmom. Uz to, cena je bila nerealno niska, a trazena je uplata unapred uz pricu o povracaju PDV-a.

Sve zajedno ostavlja jak utisak da je nalog kompromitovan ili da se neko lazno predstavlja koristeci ime firme.

Triger mi je bio odgovaranje u 8 uvece i 7 ujutru (a zvanicno radno vreme tih firmi je uglavnom od 9-17) kao i nerealno niska cena, a kad pogledas njihovu ponudu, vaze za auto kucu sa jacim cenama. Takodje, poslao sam upit na oglasu na mobilede i dobio odgovor sa nekog maila fazon imefirme et autohandler-mobile de

Pisem ovo cisto kao upozorenje, jer ocigledno ni stari i “provereni” nalozi na mobile de vise nisu garancija sigurnosti.

Nazad
Vrh Dno