Meni zapravo ni NAT nije problem.
Meni je to posle cene najveći problem. Tako da sa ostanak samo 2 ponude koje mogu da prihvatim:
1) 24x 50% popust i gratis Static IP dodatak celu UO
2) 24x 70% popust pa ću eto ja sam da im platim regularno još 700 din mesečno za static IP, i da opet završimo na istoj cifri.
Ali kad posle 40 dana od "preuzimanja" se i dalje nije razrešila situacija šta nude ili ne nude ne verujem ni da će za još 10 dana pa ni do 01. maja da slika budućnosti ex-Orion korisnika biti išta jasnija. Naročito za nas koji smo bili prepaid.
Meni u najboljem slučaju naplata po MTS / Supernova cenovniku kreće od 20. aprila (do tad bi "trebalo da" imam plaćeno u napred) a verovatnije je da kreće od 01. ili od 03. aprila kad su mi promenili brzinu interneta i uvalili CG-NAT. pa će da računaju proporcionalno XY broj dana od cene 4.949 koja važi za ceo mesec tog 600/600 postpaid paketa na koji sam "migriran" pa sve do završenog raskida (koji još nisam ni započeo) i dostave mi račun u maju.
I da hoću ne mogu baš u nedogled da ih čekam da se izjasne ili da vidim kakav račun će da mi dostaje pa za 2 meseca čekanja posle moram da platim 2x po 5000 din račune. Paket 600/600 su mi već naveli u mailu (uz lapsus? / lupetanje "600/600 prepaid bez UO) "samo" cena je KAO misterija jer je nisu napisali u odgovorima meni (jesu nekim drugim ljudima).
A baš i neću da čekam i juče sam krenuo u proceduru uzimanja Orion Biznis ugovora, gde za tu neku sumu novca obrni okreni dobijam i brzinu neta i Static IP kao sastavni deo ugovora i paketa koji ne mogu posle tek tako da ugase.
Jedino što sad čekam je tih par dana "posle praznika" pa da idem do MTS poslovnice u vezi raskida i da vidim hoće i meni pokušavati da nametnu 30 dana "otkazni rok".