Imam Oblo nazalost i nista ne zuji nigde...Kupujem novogradnju u kojoj ugradjuju smart home sistem "Oblo living" ako sam dobro razumeo, poseduje elektricne podizace roletni u svakoj sobi, verovatno dimere za led trake u spustenom plafonu itd.
Nemam nikakva iskustva sa ovim sistemima generalno a supruga je osetljiva na zvukuve i zahteva tisinu.
Pisem ovo jer sam usao juce u stan i primetio da svi prekidaci u stanu kao da zuje i prosto se cuje kada se stoji pored njih, ona je cula i sa metar od njih jer ima apsolutni sluh.
Da li je ovo normalno? Zujanje je kao ono struja da se cuje laicki receno.
Prijavljuje mi smart error za privremeni hdd koji sam ubacio pored ssd (neki 15god star toshiba hdd).Ne bih da te plasim ali jedini put kad mi je NUC trazio “press any key” je kad ne moze da pronadje bootabilan drajv, odnosno kad nema ispravan storage.
U tom slucaju, tastatura bezicna zapravo radi ali se ne dogodi nista kad stisnes dugme.

Na koji deo se odnosi nazalost? 🙂Imam Oblo nazalost i nista ne zuji nigde...
Od wi fi uređaja beži što dalje,nepouzdani su po pitanju konekcije.Zigbee i miran si,ja Matter isto izbegavam 🙂
Odštampao pa kad sam stavio senzor bila mi čudna temperatura,ali se stabilizovala.Malo sam požurio,treba više vremena nego kad je samo senzor.
Pošalji i za ovaj okrugli link 🙂

Treba ti nešto ovakvoKoji je najlaksi način da automatizujem roletne? Trenutno moram da stojim i drzim dugme dok se spusta i podize… Prvo bilo zanimljivo, sad bih radije da ima onaj kanap pa da cas podignem/spustim
Pogledajte prilog 534569

Tuya ili home assistant?Jel moze preporuka za neki Zigbee hub sa AE ili Temu-a?
Imas one tongou modele sto idu i do 63A max, mada je to sve upitno sta je unutra.Kako da kontrolišem bojler koji je na balkonu.
Originalno je to bio plinski bojler/kotao koji je grijao toplu vodu za grijanje u stanu i kupatilo/tuš.
Da naglasim, da u stanu nema klasičnog zidnog prekidača za bojler.
Prošle godine zamnjen taj stari plinski bojler (mislim da je bio Valiant) i ubačen električni bojler.
Da li mogu da ubacim pametni osigurač?
Tipa nešto ovako kao sa slike, te na taj način da se kontroliše paljenje i gašenje bojlera?
Prvenstveno da se ne štemaju zidovi i radi klasični zidni prekidač.
Pogledajte prilog 534871
Šta preporučujete?

Sa Alija si porucio?Greskom sam porucio wifi tuya umesto zigbee formaldehid/co2/voc/temp/humidity senzor... Ne koristim tuya ekosistem/uredjaje... I sad pokusavam da ga dodam u HA... Majko mila, 3 sata sam izgubio, i nista...
Zeznuto je ako zelis da integrises zaobilazeci tuya servere, ali ako nemas drugog izbora...Greskom sam porucio wifi tuya umesto zigbee formaldehid/co2/voc/temp/humidity senzor... Ne koristim tuya ekosistem/uredjaje... I sad pokusavam da ga dodam u HA... Majko mila, 3 sata sam izgubio, i nista...
Pa pazi, kreirao sa tuya cloud nalog, imam tuya app na mobilnom, sve sam to odradio da bih izvukao device id i local key... Takodje sam sa tinytuya sam izvukao device info (sa id-evima senzora)... Dodao local tuya integraciju i dodao senzor rucno (nije ga automatski nasao)... Ali i dalje je unavailable... Sumnjam da je problem sto je senzor u drugom vlan-u a za komunikaciju sa HA izgleda koristi UDP... Moracu to da proverim...Zeznuto je ako zelis da integrises zaobilazeci tuya servere, ali ako nemas drugog izbora...
Ima zvanicna tuya integracija, zahteva internet, i odmah vidi sve uredjaje koji su dodati tamo na tvom nalogu. Radi potpuno isto kao tuya aplikacija, samo sto se (mislim) moze kombinovati sa ne tuya automatizacijama. Nisam radio nista napredno, ali ne vidim problem. Vide se svi entities i lepo se ocitavaju
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari