Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Pa pašće im prodaja 50-70% moraće da spuštaju cene ili ide propast kao da to nismo videli
Koliko klinaca ima love za PS5 pro? 1%
Koliko kosta Pro mislim da se i te kako isplati uzeti polovan PC i igrati većinu toga free. Preskupe konzole, preskupe igre da nije ovog deljenja naloga davno bi batalio gaming iako mogu da platim, ali stvar principa.

Ko hoće nov PC, 200e za 16gb DDR5 rama, što je onako knap + 250e SSD od 2TB koliko ima PS5 Pro. Pa da krenemo sa sklapanjem konfiguracije...

ne bi me cudilo i da opet dignu cene za ps plus, jer sto da ne?
Ocekujem to i ozbiljno se razmisljam da narokam nekoliko godina extra po punoj ceni na turskoj. Mislim da izadje oko 70e za godinu dana sto mi je sasvim prihvatljivo. Zapravo to vec mesecima razmisljam, al nikako i da uradim to.

Kako mogu da uzmem pretplatu na nekoliko godina? Interesuje me iskljucivo US ako je to moguce?

Ovako to izgleda preko browsera, TR nalog. Isto je sigurno i u ostalim regionima.
Ne znam koliko moze da se naroka, ja ako bude kupovao ici cu najverovatnije na 3 godine.

1774653388375.png

Imam vec dosta igara pokupljenih na TR, a i premium me ne interesuje nesto spec. Plus lepo engleski jezik i ne moram da razmišljam o 18+.

Kontam da bi indija bila bolja, al opet ista prica o prikupljenim igrama.

Imam vec dosta igara pokupljenih na TR, a i premium me ne interesuje nesto spec. Plus lepo engleski jezik i ne moram da razmišljam o 18+.

Kontam da bi indija bila bolja, al opet ista prica o prikupljenim igrama.
Odustao sam od tih prikupljenih igara jer sam često menjao regione US, TR, JP a mislim da nikada ni jednu nisam za 6 god odigrao celu od tih mesečnih već iz kataloga uglavnom. Za JP jeste smor zbog jezika i tu je indijac bio najbolji dok nije krenulo ovo zezanje sa dopunama. Planirao sam i da se vratim po isteku na TR zbog jezika ali zbog streminga koji mi je bio nebitan ipak ostajem jer mogu da ga koristim na portalu. Sad koliko cu streaming korisiti u narednih god dana zavisi i da li cu po isteku ostati na JP i naravno cena. Jer pored toga ne vidim neki benefit JP mada jeste bio nešto povoljniji PS+ na njemu.

Jedina svetla tačka koju vidim je next gen handheld za koji ako budu forsirali kompatibilnost kao što je MS na Series S znači da će cross gen period možda trajati i kroz celu sledeću generaciju a svakako će biti duži nego sa PS4 na PS5.

Ova poskupljenja ako se dese će pozicionirati PS6 na neku visoku cenovnu startnu cenu.

Осим цене РАМ-а, овоме су припомогли и мамлази из Xbox-a својим лутањем и подизањем цена.
Даље овим путем има и Плус да поскупе 🙄

To je to otprilike, prešao sam možda 5 igara na PS5 od toga najviše remake.
Najgora generacija konzola ikada.
Gledam grafiku u Resident Evil Requiem mislim da su face izgledale bolje pre 10-15g.

Tacno tako, ja sam zato preskocio peticu a imao sam cetvroku/trojku i kec. Oprostio sam one pocetne nestasice ali kako su godine prolazile uvideo sam da samo izbacuju rimejke sa 4ke i poneku ekskluzivu koja zavrsi na PC kroz pola godine. Nije ni bilo potrebe kupiti ps5, totalno promasena generacija. Plus prvi put ikada smo dobili poskupljenja konzole kako vreme prolazi

Осим цене РАМ-а, овоме су припомогли и мамлази из Xbox-a својим лутањем и подизањем цена.
Даље овим путем има и Плус да поскупе 🙄
Microsoft je tenutno u daleko većem problemu i govnima. Zato je bila i seča glavešina u xbox diviziji.

Odlučili za otvoren sistem, odnosno nova generacija će u suštini biti PC. Ali zbog ovog skoka cena memorijskih čipova su u nebranom grožđu.

Jer ne mogu na početku generacije da prodaju uređaj u minusu ili bez neke zarade, jer bi ih u tom slučaju razgrabili oni koji bi taj uređaj koristili za druge svrhe, a ne za gaming. Tako da njihova nova "konzola" neće moći da košta manje nego PC sličnih specifikacija. A previše para su uložili u R&D da bi odustali od projekta.

A novi MS-ov pravac je i razlog zašto je Sony odustao od PC portova.

Poslednja izmena:
Nisam se naigrao ovokiko koliko na ps5 na pc decenijama. Doduše nisu to neke next gen igre vec backlog svega i svacega sto nisam igrao zadnjih 10ak god. Ako je na pc omdah neki modovi čuda izgubim nekoliko sati na budzenje, ovako plug and play. Meni je ps5 najbolja investicija ikada ali nisam imao konzolu od snes-a. Da li bih isao na 6icu teško.

Kod mene je slična priča...Meni je ovo prva konzola a igrice nisam igrao više od 10 godina sigurno... I sad sam uplatio PS+ i ne znam ni sam šta ću pre. Idem redom jednu po jednu a ne moram da razmišljam da li ću moći da je igram ili ne, skinem i igram. Ljudima koji redovno igraju igrice verujem da je situacija totalno drugačija kao što mogu i da vidim.

Nisam se naigrao ovokiko koliko na ps5 na pc decenijama. Doduše nisu to neke next gen igre vec backlog svega i svacega sto nisam igrao zadnjih 10ak god. Ako je na pc omdah neki modovi čuda izgubim nekoliko sati na budzenje, ovako plug and play. Meni je ps5 najbolja investicija ikada ali nisam imao konzolu od snes-a. Da li bih isao na 6icu teško.
Verovatno to nema veze sa samom konzolom nego si konačno našao više vremena u životu.
Godinama sam plaćao PS+ dok je bio 30$ na Amazonu za BF, ove sad iznose 70-150$ teorije nema pre bi batalio gaming.
Istekne ti pretplata nemaš ništa od igara.
Uzeo sam na desetine igara na Xbox TR dok je radilo za neke toliko smešne iznose, naravno većinu nisam ni pokrenuo, možda nekad se nateram.
Uskoro ću uzeti PC možda i nov posle 16g pa da vidimo kako to ide. Ne volim uglavnom ograničenja konzola jer po default volim da čačkam oko grafike plus modovi, free igre, strategije.
Mada naravno volim i konzolu fotelja i udri, ali jednostavno je preskupo, nikad ali nikad ne bi dao za igru 70$ sve da je nešto i klasi Resident Evil 2 OG koji traje 200h.
Mi generacija dial up interneta imamo blokade za takve stvari.
Meni nije jasno ovi klinci sto imaju konzole mama tata lovatori ko im daje 70 evra za igru svakih par nedelja, meseci?

Igricu nisam platio puni cenu ne pamtim. Nisam nasao više vremema čak šta više mmogo manje sa 3 dece. Nego sam igrao PES na kome u 20 god imam sigurno hiljade i hiljade sati i plus na modovanke pola toga.
Kad predjem igricu nemam potrebu da je čuvam, ako mi se igra ponovo snadjem se.

Kad smo kod isplativosti tu je NS1 najisplatljiviji ali to zalazi u priču ilegale.

I ja sam se izigrao na Series S (premda nije tema) i moguće da ću kupiti Helix čim izađe. Ali brate... PS4 je po meni najjača konzola ikada (Xbox One je sličan po snazi ali kapirate šta hoću da kažem). Toliko kvalitetnih igara je izašlo da je to haos. Pa svako je imao PS4 i pričao o njemu - svako! Najjača era gejminga možda.

Meni lično ps3>4 najbolje a ispratio sam ih sve redom kako su izašle. Ako ps6 cena preterano ode na početku moraju da se baš potrude da me navuku sa nekim jakim naslovima da bih opravdao kupovinu što sumnjam da će se desiti.

Meni nije jasno ovi klinci sto imaju konzole mama tata lovatori ko im daje 70 evra za igru svakih par nedelja, meseci?
Iznenadio bi se. Pre 15+ godina sam radio u radnji gde se prodaju igre i prodavalo se ko hleb. Secam se za ps3 igre bile 5.999. Ako Beograd ima milion ipo ljudi, racunaj da najmanje 10% ima para za bacanje

PS3 Igre su koštale 60e, kod nas 5999. Kada se uračuna inflacija evra, tih 60e danas vredi kao 92e.

Prosečna plata u Srbiji 2006. je bila 22k, u Beogradu 28k. Kurs evra 82 dinara. Što će reći prosečna plata u Srbiji tada bila 270e, u BG 340e. A znamo da je medijalna niža od prosečne.

Ko je hteo tada da kupi PS3 igru to mu je bilo praktično četvrtina plate. Odnosno "roditelja" u Srbiji je to koštalo kao kada bi danas istresao 25k za igru. Pa su se i tada i konzole i igre prodavale.

Znači živimo u zlatnom dobu samo toga nismo ni svesni?
Ja oko sebe vidim samo većinu ljudi u kreditima, kartice u minusu i slično
Apsolutno niko nema dalje od Xbox S ili PS4 koji su dal 200-230 evra.
Pusti te zvanične brojke ne verujem apsolutno ništa u to, kreni u prodavnicu uporedi cene koliko su skočile i dal je to porast "prosečne ćaci" plate ispratio, naravno da nije.
Ja nikad nisam čuo da je neko seme mene uzeo original igru skuplju od 2000 din kao nalog ili na popustu ili Turska, a znam bar 20 ljudi koji imaju konzole ili PC.
Nisam u BG možda oni žive neki drugi svet Holivud ne znam.

Pusti te zvanične brojke ne verujem apsolutno ništa u to, kreni u prodavnicu uporedi cene koliko su skočile i dal je to porast "prosečne ćaci" plate ispratio, naravno da nije.
Ja nikad nisam čuo da je neko seme mene uzeo original igru skuplju od 2000 din kao nalog ili na popustu ili Turska, a znam bar 20 ljudi koji imaju konzole ili PC.
Nismo u zlatnom dobu ali ovde je i tokom sankcija 90ih bilo ljudi koji su puni para. Dok su neki "cipovali" konzole da bi igrali kopije sa buvljaka, bilo je ljudi koji su kupovali oridjidji i vozili nov mercedes. Moja poenta je da svaka roba ima svog kupca u bilo kom vremenu

Ti se zezas al Beograd stvarno jeste drugi svet. 70e je nista, cak ni meni koji zaradjujem dobro ali ne ludacki, a mnogo je ovde ljudi koji bas ludacki zaradjuju.

Nazad
Vrh Dno