Šta je novo?

Ima li pravnika na forumu?

Pre nekoliko godina promenjen mi je kućni broj, ali o toj promeni nemam nikakav zvaničan dokument. Sada sam pokušao da ažuriram adresu u ličnoj karti, međutim nisu hteli da prihvate izvod iz katastra koji sam preuzeo sa sajta, već traže uverenje o prenumeraciji.

Predložio sam da to pribave službenim putem, ali sam dobio odgovor da to ne rade. U katastru traže oko 2.000 dinara za izdavanje tog uverenja, što mi deluje nelogično jer je promenu broja izvršila opština (ili nadležna služba), a ne ja lično.

Da li je neko imao slično iskustvo i postoji li način da se ovo reši bez dodatnih troškova? 🤔

Prosao sam ja tu proceduru pre pola godine. Izmena kucnog broja iz 6 u 6A.
Moras u katastar da tamo trazis da ti izmene kucni broj, podneses zahtev i platis taksu, cekas resenje i cekas da bude pravosnazno (da prodje nekih 15 dana i da kad gledas katastar online nema ona zabelezba ili kako se vec zove).
Onda ides kod notara i izvadis posedovni list i sa tim ides da menjas adresu u LK. Ako se ne vodi kuca na tebe mora i vlasnik da ide da potvrdi, ili da ti da saglasnost na obrascu.

Drugar iz Loznice je to isto odradio sa onim papirom sa servisa moja adresa (ili kako se vec zove, ukucas broj parcele i dobijes kucni broj) i nista nije platio.
Sve zavisi od toga gde zivis i koga poznajes...

Ima neki pravnik ovde da mi pomogne? Da mi protumaci presudu suda posla bi mu u privatnu poruku

Nazad
Vrh Dno