Šta je novo?

Curenje podataka u Telekomu Srbija

Složio bih se da je sektor IT regulativa daleko potrebniji za razvoj i informisanje nego neki clubbing, foto, hifi i slični hobi podforumi. Bitte überdenken. VD, MfG
Jeste i poblem nije sama tema vec ucesnici koji je pretvore u politicki haos.
To nam nije potrebno na forumu.

Pošto imam firmu i broj telefona je javan jer kako bi me ljudi našli, nemam privatan broj.
Ali lični JMBG da stoji javno na izvolte, e to već nema logike i ne vidim svrhu. Firma ima matični broj a ja nju svakako ne mogu da otvorim bez lične karte tako da logike nema.
Cekaj, a sta ako ti ukrade neko licnu kartu, otvori firmu, zaradjuje, uplacuje ti i lovu a ti ne znas. To moze da bude opasno cuo sam.

Jeste i poblem nije sama tema vec ucesnici koji je pretvore u politicki haos.
To nam nije potrebno na forumu.
Pa tu bi postojala moderacija kao i na ostatku foruma. Tako da ne vidim problem. Ionako su teme o regulativi i politici u ITC-u vec sada razbacane po celom forumu. Samo bi tada bile na jednom mestu i lepo razvrstane pa bi se odrzavao kontinuitet u diskusiji.

I sad je navodni haker koji je odratio Telekom, upao u servere APR i postavio uzorak na istom forumu i rekao da ce da objavi za 24h tu bazu koja sadrzi skenove licnih karata, izvode, punomocja i druga dokumenta. Nije naveo opseg dokumenata u koje je upao.

Da li je ovo potpuni raspad sistema?

Kompromitovanje spoljasnjeg naloga - sve drzavne firme su outsource-ovale svoje interne aplikacije domacim velikim it kompanijama, svi znamo ko su, da ih ne nabrajam. Oni koriste spoljasnje naloge za kacenje na interne sisteme i aplikacije, verovatno neki VPN nalog ili slicno, koji nije ni imao MFA pa je pao neki fishing. Nije iskljuceno ni da su zaposleni upecani dok su radili remote.

Mene interesuje, buduci da apr ima sertifikat iso 27001 od strane neke turske firme, kako im s eto oduzima, koja je to procedura?

Ipak su ponudili na prodaju, 2.15gb podataka.

Prilozi

• IMG_8630.png
    IMG_8630.png
    521.4 KB · Pregleda: 259
Kakva je ovo svinjarija...izložili su ogroman broj ljudi potencijalnom problemu.
A realno, taj neko ko bude imao problem, jer su podaci iscureli iz MTS-a nema šanse to i da dokaže.

1000031284.jpg

"- Mislim da smo ga veštačkom inteligencijom poprilično locirali, da čak imamo i u kojem gradu živi, i njegov mobilni telefon. I sve smo to dali policiji."
Zna li se samo koji AI model je u pitanju, odnosno sa kojim danom je urađen presek znanja modela, nemoj Lule da bude, model iz januara 2026. pa ti javi lokaciju gde je bio početkom godine 😂

"- Mislim da smo ga veštačkom inteligencijom poprilično locirali, da čak imamo i u kojem gradu živi, i njegov mobilni telefon. I sve smo to dali policiji."
Ovo je odgovor koji je upućen nepismenoj većini i kao takav je adekvatan iz pozicije onoga ko ga je smislio, ali je u isto vreme iz pozicije nekoga ko razume materiju o kojoj ovaj trut priča, duboko nemoralan i vređa inteligenciju.

Kompromitovanje spoljasnjeg naloga - sve drzavne firme su outsource-ovale svoje interne aplikacije domacim velikim it kompanijama, svi znamo ko su, da ih ne nabrajam. Oni koriste spoljasnje naloge za kacenje na interne sisteme i aplikacije, verovatno neki VPN nalog ili slicno, koji nije ni imao MFA pa je pao neki fishing. Nije iskljuceno ni da su zaposleni upecani dok su radili remote.
Da,zavisi koja firma, neke imaju 2fa, a neke nemaju, vecinom je cisco vpn ,negde checkpoint. Mada ja imam osecaj da je to bilo negde drugde busno a ne vpn.

Nazad
Vrh Dno