Šta je novo?

Star Citizen: Squadron 42 (space sim)

Na čemu ti igraš i kako ti radi sada?

Na čemu ti igraš i kako ti radi sada?
Threadripper 1950X (16 jezgara, ali sada već procesor star preko 8 godina), 128 GB DDR4, NVidia RTX 3090 24GB, igra je na NVME SSD-u.
Automatsko podešavanje mi je podesilo detalje na Very High, nisam praktično ništa čačkao.
U većim gradovima ume dosta da padne FPS, u svemiru i na stanicama je uglavnom ok. Nisam uključivao FPS counter, tako da ne znam tačno koliki je, ovo je čisto subjektivni osećaj

Super. Gledao sam juče stream, lik ima 100 fps avg u 1440p sa 5080 ali i mnogo boljim cpu od mene a StarCitizen je uvek bio CPU zahtevan, mene kolje 5600. Pristavio sam da se skida, pa ćemo probati ponovo. Poslednji put 3.4 i nije bilo katastrofa ali bilo je smor. Svaki put pre toga slideshow i stutter fest. Vidim i dalje t-pose redovna pojava ali ne eksplodiraju više brodovi kada parkiraš jedan u drugi.

Izabrao sam Orison kao startnu zonu, svi NPC su nekom stanju alerta, neki vendori okrenuti na pogrešnu stranu. Kada hodaju kao da preskaču frejmove, fps je užasan na Orisonu na većini stanica. Na kraju sam dobio CTD. Fps oko 25-30 uglavnom. Grafika je vrlo čudna, sve je nekako tamno, crnasto a izključio sam hromatsku aberaciju, film grain i te gluposti. Pored toga efekti volumetričnih oblaka u daljini su nekako užasni. Koristim DLSS transformer model i iz nekog razloga njihova implementacija bolje izgleda što je nemoguće... Bez vsynca screen tearing užasan.

Pritom igram tutorial i igra me ne osim žutog markera uopšte ne vodi gde treba niti mi govori šta da radim. Moje Aurore iz nekog razloga nema u hangaru.
Ovaj space taxi se stvara 5 metara pred stanicu, seckavo skače ka sledećoj stanici. Malo toga u ovoj igri funkcioniše kako treba.

Interfejs mutan, grozan, zbunjujuć. Ja imam problema sa očima ali igrajući ovu igru imam osećaj da sam i kataraktu dobio na glaukom koji već imam...

Dizajn svega u igri je ko da je dizajner galerije, ada mola i delta sitija sve dizajnirao. Bezdušna simulacija svemirskog tržnog centra gde kog da kročiš, sve je plastično, bezvezno, nezanimljivo.

Probao još jednom, isti fps ali sam na kraju zaista dobio kataraktu kada sam ušao u brod, ugasim igru postavim DX11. Bolji fps ali interface sve mutniji i mutniji, nijedna opcija u igri ne pomaže da se popravi.

SHIFT+DELETE

Izabrao sam Orison kao startnu zonu, svi NPC su nekom stanju alerta, neki vendori okrenuti na pogrešnu stranu. Kada hodaju kao da preskaču frejmove, fps je užasan na Orisonu na većini stanica. Na kraju sam dobio CTD. Fps oko 25-30 uglavnom. Grafika je vrlo čudna, sve je nekako tamno, crnasto a izključio sam hromatsku aberaciju, film grain i te gluposti. Pored toga efekti volumetričnih oblaka u daljini su nekako užasni. Koristim DLSS transformer model i iz nekog razloga njihova implementacija bolje izgleda što je nemoguće... Bez vsynca screen tearing užasan.

Pritom igram tutorial i igra me ne osim žutog markera uopšte ne vodi gde treba niti mi govori šta da radim. Moje Aurore iz nekog razloga nema u hangaru.
Ovaj space taxi se stvara 5 metara pred stanicu, seckavo skače ka sledećoj stanici. Malo toga u ovoj igri funkcioniše kako treba.

Interfejs mutan, grozan, zbunjujuć. Ja imam problema sa očima ali igrajući ovu igru imam osećaj da sam i kataraktu dobio na glaukom koji već imam...

Dizajn svega u igri je ko da je dizajner galerije, ada mola i delta sitija sve dizajnirao. Bezdušna simulacija svemirskog tržnog centra gde kog da kročiš, sve je plastično, bezvezno, nezanimljivo.
Tutorijal ti daje tutorijal brod, ne tvoj, tako da je normalno što nema tvog broda. Ali generalno je tutorijal loš, ja ga nisam nikada ni prešao.
Orison je verovatno najgore mesto za FPS... meni tamo isto secka stalno.
Za sve ostalo ne znam zašto je baš toliko loše kod tebe. Koja su ti podešavanje za grafiku?

Imaj takođe u vidu da ako si mnogo gladan/žedan, interfejs se zamuti

Igra je podesila High i CIG upscaler na quality. Nebitno koje je setovanje, I na low radi slično možda 35 fps umesto 25 fps ali džabe kada je neigrivo. Prošli put sam imao mnogo bolje iskustvo.

A ovo glad/zedj i ti survival fazoni... ceo jedan žanr se rodio i zamro tokom trajanja razvoja ove igre. To im ne treba i nikako nije plus...

Igra je podesila High i CIG upscaler na quality. Nebitno koje je setovanje, I na low radi slično možda 35 fps umesto 25 fps ali džabe kada je neigrivo. Prošli put sam imao mnogo bolje iskustvo.

A ovo glad/zedj i ti survival fazoni... ceo jedan žanr se rodio i zamro tokom trajanja razvoja ove igre. To im ne treba i nikako nije plus...
***, šteta. Meni radi prihvatljivo, mada vidim da ljudi pričaju da je igra radila bolje pre 4.5 patch-a. Dodali su engineering i još dosta nekih stvari i usput izgleda zeznuli optimizaciju. Bilo je tek par hotfix-ova od tada.
Šta znam, meni ne smeta dlag/žeđ. Stučeš burger i flašicu vode na početku svake gaming sesije i to je uglavnom dovoljno

Igrao sam nekih 15 minuta u trećoj sesiji pre nego što mi se zamutio interfejs a to se desilo po otvaranju Mobiglasa. Nisam siguran da je feature, pre će biti neki gadan bag.

Nije problem samo fps za tih sat vremena što sam igrao nego što je maltene sve što je moglo je bilo polupano. Jedino su liftovi radili i aurora, ostatak igre se raspadao oko mene.

Koja je poenta nivoa na stanicama kada su svi isti? Bukvalno izgubim 15 minuta u šetnji do broda a ne kontam poentu. Da je ovo neka živa i unikatna simulacija puna različitih svetova i likova
pa da razumem scale, ovako samo smara.

Nije problem ni fps ni bagovi, mene već pet godina gameplay loop ubija i manjak atmosfere zbog slabog dizajna i generike.

Još nijednom od 2013. nisam ušao u PU a da izadjem sa utiskom e ovo će biti vrh igra kada srede bagove i optimizaciju. Osnova ovde škripi.

Ljudi koji kukaju na Cyberpunk 2077 osnovni game loop mimo priče ili neki Ubisoft naslov nisu probali Star Citizen. Jer da jesu znali bi da je su to ipak dobre igre dok SC baš i nije.

*** sada sam tek shvatio koja je razlika između Warbond i Standard verzije brodova... naravno, pošto sam greškom uzeo Warbond verziju

Izašao patch 4.6
U toku je event sa raznim misijama, model Aurore je unapređen na "golden standard", izgleda lepše i ima pristup inženjerskim komponentama. Ubacili su novi medium transport Hermes. Ubačen je night vision na brodovima (za sada na ograničenom broju, ali će biti na svima pre ili kasnije). Postavljene su osnove za crafting sistem, ali nije još uvek aktivan.

U toku je free fly event gde svi mogu da probaju igru besplatno.

Between February 12th through February 23rd, all current, returning, and new citizens will be able to check out the changes to the 'verse and explore to their heart's content. Coramor is underway and all citizens will be able to check out several iconic ships that serve a wide range of functions that will be made available to all players during this event.

The following ships will be made available to Free Fly participants during this event:
Anvil Arrow, RSI Salvation, Drake Golem, Argo Mole, Drake Cutlass Black

ma samo sam to cekao 😆
evo odmah postajem njihov sigma tester

ma samo sam to cekao 😆
evo odmah postajem njihov sigma tester
Ne znam šta da ti kažem. Pored svih bagova i problema, meni je SC trenutno jedina igra koja me vuče da je igram. Pošto sam upao u jednu organizaciju, pre neki dan smo radili misije u Idris-u, nas 7. Jedan je pilotirao, a mi ostali smo bili na turetima. Trojica su parkirali svoje brodove u hangaru Idris-a, a mi ostali smo ušli kroz docking port kada je brod pristao na stanicu.
Bilo je ekstra zabavno, roštiljali smo dva sata 🙂
U jednom momentu je jedan od igrača je ispao iz broda tokom kvantnog skoka između dve misije, zato što je igra zalagovala, a on je išao stepenicama u blizini air-lock-a, pa je vikao "man overboard" i onda smo se vraćali po njega 🙂
Ne postoji ni jedna slična igra trenutno....

Vidi se da uzivas i po kolicini postova koje imas samo na ovoj strani.
Problem je sto je igra jos uvek zivi krs cak i sa dobrom masinom, i sto treba da se nauci prvo da znas da je igras sam pa onda da se posvetis, nadjes istomisljenike, pa onda krenete da gruvate zajedno i to samo pod uslovom da ste pazarili iste te brodove i da vam slobodno vreme dozvoljava.

Tako da ta promocija od par dana gde nesto moze da se proba u nekoj igri koja je kompleksna a usput i krs kao SC je apsolutno suvisna.

Vidi se da uzivas i po kolicini postova koje imas samo na ovoj strani.
Problem je sto je igra jos uvek zivi krs cak i sa dobrom masinom, i sto treba da se nauci prvo da znas da je igras sam pa onda da se posvetis, nadjes istomisljenike, pa onda krenete da gruvate zajedno i to samo pod uslovom da ste pazarili iste te brodove i da vam slobodno vreme dozvoljava.

Tako da ta promocija od par dana gde nesto moze da se proba u nekoj igri koja je kompleksna a usput i krs kao SC je apsolutno suvisna.
Igra uopšte ne radi toliko loše, samo traži ipak neki pristojan minimum hardvera.
Osnove se nauče veoma brzo, a za dalje napredovanje naravno da treba vremena.
Ne moraš apsolutno uopšte da uložiš mnogo pravih para (minimum je $45 i preko toga uopšte ne mora da se ide). Sa trenutnom ekonomijom, za nedelju dana igranja već možeš da kupiš neki veći brod koji može da primi i posadu od 2-3 čoveka.
Promocija je kul. Meni recimo omogućava da probam neke brodove koje nemam, kako bih video koji mi više odgovara

videli ovo?
On 21 January 2026, CIG was targeted by a systematic and sophisticated attack, resulting in unauthorised access to some backup systems, including limited access to users’ personal data. CIG acted quickly to contain the activity and block further access to this data and CIG systems, and we have refreshed security settings to ensure that there is no threat to our games or our users.

While CIG is still monitoring the situation, we do not consider that the incident poses a risk to the safety of our users. The data impacted relates only to basic account details (i.e. metadata, contact details, username, date of birth, and name). No financial or payment information was stored in the affected systems and was not accessible. No passwords were impacted, and the access was read-only. No data-injection or modification occurred.

We are closely monitoring the situation and our systems to ensure that no further incidents occur. We are also taking steps to assess and detect whether any data that was accessed is released publicly. At this stage, there are no indications of any such activity.

We are sharing this update in the interests of transparency. However, we do not anticipate that this incident will have any impact on our users.

If you have any questions or notice anything unusual in connection with your account, please contact us [here], and our team will be happy to assist.

Ovi su ozbiljni prevaranti.

Da, klasika... Prodali podatke korisnika pa satro "napad" se desio..

Aurora Mk II 🙂

Star Citizen Alpha 4.7 LIVE Release Notes

Audience & Server Details:
➣ Audience: LIVE➣ Long Term Persistence: Enabled
➣ Starting aUEC: 20,000
Note: The Stack All button will be temporarily disabled for LIVE (Manual stacking will still work and we have a fix in the works for this issue and intend on re-enabling it as soon as possible)Current mineral sale prices for Savrilium have been increased greatly for 4.7 with the intent on lowering this price in a future build while increasing the amount mined to bring the amount earned back to even.Feature

Updates:

Gameplay:
➣ Operation Breaker Stations
➣ Inventory Rework
➣ Crafting, Fabricator, and Blueprints
➣ Mineral Quality and Distribution Overhaul

Ships & Vehicles:
➣ Added New Ship: Aurora MKII
➣ Shield and armor balance with minimum damage threshold
➣ Radar-Based aim assist and new physical radar components
➣ New Wikelo Ship Offerings
➣ New ships to rent and purchase in the PU

Characters & AI
➣ 6 New player hairstyles

Locations
➣ Nyx People's Service Stations that can be set as home locations

Weapons & Items
➣ FPS weapons art refactor
➣ Multiple new lootable armor pieces

Core Tech & Audio
➣ Virtual Reality Updates (Experimental)

Technical Details:
Star Citizen Alpha 4.7 contains over 150 bug and crash fixes since 4.6 went live. 46 of which originated from the issue council.
➣ Client Crash Fixes: 8 fixes
➣ Server Crash Fixes: 9 fixes
➣ Fixed a Main-Thread Deadlock

Hull B ubačen u igru

Nazad
Vrh Dno