jozza
Čuven
- Učlanjen(a)
- 26.04.2005
- Poena
- 875
Super smo prošli, još niko nije prijavio "džezva mod" 😂Prolazi zima i tako forum polako sve tisi, sve do ljeta kad svi hvale svoje klime i onda sa prvim mrazom krece sezona 😁
Super smo prošli, još niko nije prijavio "džezva mod" 😂Prolazi zima i tako forum polako sve tisi, sve do ljeta kad svi hvale svoje klime i onda sa prvim mrazom krece sezona 😁
Sluzi samo zbog zastitu izmenjivaca tokom transporta! Video sam po druge forume, da ljude to odmah skidaju pred ili posle ugradnje klime! 🙂Ne znam ni cemu sluzi ova resetka, deluje mi kao da je skroz bespoentna...
Vidjao sam najviše na Hisense klimama te rešetkice , ne znam da li je bolje da se skinu jer mi deluje da bi pravile vibracije kada spoljna radi pod jačim opterećenjem... možda grešim......Evo, ja da prijavim 🙂
Nije bilo funkcionalne potrebe, ali je bilo nekog leda koji me nervirao.
Prvi put da sam ovo radio od 2018. kada se grejem klimama.
Na Fujitsu mislim da nisam imao ovu mrezicu ili jednostavno nije ovo skupljala, nemam pojma.
Nemaju ni Gree, one su tek ciste kao suza, nego pricam o klimi koja je zamenjena ovom.
Mozda je ovo slucajnost, prosle godine nije bilo.
Ovo nista nije nalepljeno na izmenjivacu, vec prosto led koji se nije otopio defrostom, udaljen recimo pola cm do 1cm od izmenjivaca.
Ne znam ni cemu sluzi ova resetka, deluje mi kao da je skroz bespoentna...
Zbog toga i najvise skidaju, to sam dosta video kod Bugari na forumu, dali kinez ili MHI, Hitachi itd. skoro svaki clan skinuo resetku! Obicno cim se neko zalio na neke zvukove spoljasne itd. Odmah prvo pitaju dali je skinuta resetka!Ne znam da li je bolje da se skinu jer mi deluje da bi pravile vibracije kada spoljna radi pod jačim opterećenjem...
Pa sigurno je bolje dve 12-tice nego jedna 24-tvorka,koja bi na izduvu bila ko tajfun. Hisense obiđi ,vidiš na forumu da su ljudi nezadovoljni , a Midea po meni ok.Lično imam brezzeleSS 12 i mogu ti reći korekna i na hlađenju i na grejanju.treba mi savet koju klimu za grejanje malo veceg prostora od 70m2 i visljih plafona. dali uzeti jednu jacu npr 24 ili dve manje. dali jedna skuplja ili mogu dve jeftinije da odrade posao. trenutno se dvoumim izmedju midea i hisense. koji modeli su najbolji za grejanje.
treba mi savet koju klimu za grejanje malo veceg prostora od 70m2 i visljih plafona. dali uzeti jednu jacu npr 24 ili dve manje. dali jedna skuplja ili mogu dve jeftinije da odrade posao. trenutno se dvoumim izmedju midea i hisense. koji modeli su najbolji za grejanje.
ja sad da mogu da biram kupio bi ove dve umesto hisense x energy pro... bezi od te marke ko djavo od krsta ako smo mi nahebali ne moras i ti ionako dve ove kostaju ko jedan hisenseajd reko bas da vidim kolka je potrosnja na ovom smecu ciju spoljnu jedinicu u dzep mozes da stavis ,a bljuje vatru i radi jedan defrost za noc, adler aac12r32 ,ima je i za 33900 al evo 35500 din na stanju ....... -6 napolju oko 80posto vlaznost vazduha 36 kvadrata office ,9m duzina prostorije ,klima na 8m od mene ,vruce bre za majicu za 6h 15min potrosila 4.13kwh to je 17kwh dan i manje jer je mereno na najnizim temp u toku noci , jeste izolovano spolja ali je plafon zamaskiran knaufom go beton krov prokisljava unutra gladac spolja jadac 🙂 bez izolacije gore rupe gde mora da odvlaci zadnja slika .Ovo da sam uzeo bog da me vidi ukljucis i ne razmisljas da je na 23-24stavljena jos bi dole isla potrosnja u prostoriji je od 24-26 i drzi konstantno
![]()
Mitsubishi Electric launches air conditioner production in India
Japanese manufacturer seeks to cut costs through local procurementasia.nikkei.com
Koja je to klima? Meni je tako pri dnu ostajao led na VOX IVA5, na Fujitsu toga nema.Evo, ja da prijavim 🙂
Na Fujitsu mislim da nisam imao ovu mrezicu ili jednostavno nije ovo skupljala, nemam pojma.
Nemaju ni Gree, one su tek ciste kao suza, nego pricam o klimi koja je zamenjena ovom.
Ovo nista nije nalepljeno na izmenjivacu, vec prosto led koji se nije otopio defrostom, udaljen recimo pola cm do 1cm od izmenjivaca.
ima i za 32k. samo malo sam sumnjicav prema tim jeftinim varijantama koje se nespominju nigde al dobro imacu i to na umu. meni je nekako midea najsiggurnnija varijantaja sad da mogu da biram kupio bi ove dve umesto hisense x energy pro... bezi od te marke ko djavo od krsta ako smo mi nahebali ne moras i ti ionako dve ove kostaju ko jedan hisense

NeBOSCH CL3000i-35 WE 12 kBTU jel vredi uzimati , dvosoban je stan izolacija nesto slabija.
Ja imam dve perfere 14ticu i 9tku.to je to...vidim ja i po racunima da je Onecta skoro pa tacna,ako ne i tacna..Onecta kaze da mi nova Perfera potrosila za Januara ukupno 220.3kWh da je trosila u prosek 7.1kW svaki dan.
Narucio sam Shelly ali dok ne stigne moram da verijem aplikaciji, mada svi kazu da Onecta malo nadmasuje.
Pogledajte prilog 527406
Ova nova klima ima i Thermal Output odnosno toplota koja je predala i kaze da je to 786.2kWh
Predato / potroseno treba da je taj coefficient of performance COP
786.2 / 220.3 = 3.57
COP 3.57
...
Sta mislite?
Pogledajte prilog 527407
koja tezina jedinica dali znas posto nemogu nigde da nadjemja sad da mogu da biram kupio bi ove dve umesto hisense x energy pro... bezi od te marke ko djavo od krsta ako smo mi nahebali ne moras i ti ionako dve ove kostaju ko jedan hisense
Kupljena u Anansu (prodavac Spark) FTXC35E/RXC35E. Uređaj je stigao neispravan što su serviseri konstatovali odmah nakon ugradnje.Pozdrav svima,
Koristim Mitsubishi Electric MSZ-HR50VFK/MUZ-HR50VF od avgusta 2024., prvenstveno za grejanje dobro izolovanog stana od 70 kvadrata. Planiram ugradnju jos jednog uređaja za lakše grejanje ostatka stana i kako bih rasteretio postojeću klimu.
Dvoumim se između Fujitsu i Daikin (FTXC, FTXF) modela kapaciteta 12.000btu pa bi mi dobro došlo neko iskustvo i savet, konkretno za grejanje.
Mitsubishi LNKoja je to klima? Meni je tako pri dnu ostajao led na VOX IVA5, na Fujitsu toga nema.
Pozdrav ljudi. Koju klimu uzeti za lokal 35m2? Trenutno je tu Tesla, ne znam tačno model, uglavnom je bučna ne postiže da zagreje. Ulazila je često u DF, blagi užas. Znam samo da su je ljudi koji su tu bili platili oko 35-37000 din 2022. god. Elem, visina plafona lokala je 2.7m, izolacija nije najbolja.
Hisense bih izbego, čitao sam forum ovih dana. Neka Gree, Vivax, Midea, ne znam šta još do 70.000 din naravno bez ugradnje. Svaki savet je dobrodošao, ne žurim se sa kupovinom jer zima polako prolazi.
Dobices povracaj novca, i gorak ukus u ustima za bacen novac za ugradnju. Mnogo srece za dalje!Kupljena u Anansu (prodavac Spark) FTXC35E/RXC35E. Uređaj je stigao neispravan što su serviseri konstatovali odmah nakon ugradnje.
Pokrenuta je reklamacija pa ćemo videti šta će biti na kraju.😡😵
Pa ok ali za koji se onda brend opredeliti?Eee kad bi to bilo samo kod energynet 😀
Skoro svuda je tako dali hisense(gorenje) ili kod drugog brenda! Svaki hvali svog konja da moze da greje garazu od 100m2 bez problema 🤣
Jos koji uzme preko montera takve klime, taj ce se tek usreciti 😀
Kod mnogi brendova se odrzavaju pred sezone hladjenje po njihove magacine, tako zvani konzilijum! Gde dodju monteri iz okoline i pokupe reklamirane klime za male pare! Posle oni furaju te klime dalje u promet/prodaju, a garancija ide dalje preko distributera! U fazonu ako prodje, prodje! Na hladjenje svaka ce da radi kao sat, a kad dodje grejanje krece ludilo! A u najgorem slucaju proslo je 6 meseci zbog povracaj novca, moze samo zamena itd. 😉
Jos jedan gratis savet: razmislite dobro zasto su u ***market skoro uvek najjeftinije klime! Da ne bude posle zbog ustede od 1-5k, sumadijski rokenrol!
I ovo sve gore navedeno je iz prve ruke!
Kupis i molis boga da 💩 dugo radi bez problema 😀I kako sad covek da bude pametan i kaze kupicu to i to, bice sigurno ok i necu imati nikakvih problema...
Tebi ne treba džezva, tebi trebaju cvikcangle:Evo, ja da prijavim 🙂

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari