style53
Čuven
- Učlanjen(a)
- 13.12.2023
- Poena
- 925
Ja držim na 22C i unutra je 23 ili malo preko, tek na većim minusima ponegde stavim na 23C ali to kad je i dnevna u minusu. Možda je 25C previše za taj prostor da postigne, ne znam, ako ima često magle i to je razlog.Ne bih se složio jer je maksimalna potrošnja za jedan dan bila je 13,5 kW. Maksimalna mjesečna potrošnja 290 KW, noću i danju držim 25, ponekad na 24 spustim navece.
Obzirom da ona može povući i preko 1,5 kad je frka i kad je stvarno opterećena, rad na trecini snage zaista nije ni približno alarmantno nesto da se može reći da je gasam.
Naprosto, retardiran DF i to ti je, ispod 12 min ne ide, a zna peotegnuti i i na 20.
Zato što je to nemoguće jer se prilikom defrosta faza promeni pa je izmenjivač u unutrašnjoj hladan, ne bi mogao grejač tu da bude mada ima modela koji mogu da greju i dok je DF, ne znam kako to radi.Cudi me da ni jedan proizvodjac nema opciju sa nekim grejacem ugradjenim u unutrasnjoj ( 1kw npr ) i da ostave izbor korisniku da dok je u df mozes da biras dal taj grejac da radi i greje i tokom df ( ko je neizolovan ) ili da ne koristis tu opciju.
Da vecina klima ima tako nesto mislim da bi rec Defrost iscezla sa foruma 🙂
Ovo mi sad pade na um, sigurno ima nekih downside razloga zasto je to tako.

Znam da svi modeli iz Daikin 5kW i vise dolaze sa dupli izmenjivac i twin kompresor ali sa razlicne zapremnine izrazeno u cubic centimeterJel ovo i za Sensire vazi, 12, 18, onaj predzanji model sa 46 kg spoljne,( 18 ) obe su ( valjda ) sa duplim izmenjivacm u spolnim jedinicama, jel
Kad smo vec kod defrost ja znam kako Daikin stara nordik serija odradi te inteligentne defroste. Ne znam za ova nova Nepura.
Ne bih o tome kako klima odredjuje kad da zapocne defrost, malo je komplikovano. Prvi uslov da temperatura bude ispod 2° i ta vrednost dobija iz air thermistor pa onda drugi uslov vrednoste is pipe termistore u SJ i UJ...
Trebao kao glavni baja odmah naslednika od RW35 ---> RZ35 (r290) 😀Kume, izgore ti kesa.
Kako nije neki ME, Daikin, mada, ko te pita.
Imaš 09kgtf u ACSJesam, nemaju, pitanje da li ce vise nabavljati.
Ali on je iz Banja luke 🙂Imaš 09kgtf u ACS
Uredno 3 m instalacije
Ledeno doba bilo u Pančevu
Dobra makina👍Ugrađena Toshiba Shorai Edge 13. Za stan od 50m2 u kome još nema namještaja i koji je po prvi put danas grijan u zadnjih godinu dana mogu samo reći da to šiba k' ludo. Podešena na 21°C, postavljena da duva u hodnik i trenutno modulira oko 550W (mjerač potrošnje za šuko utičnicu). Vanjska jedinica skoro nečujna. Mada, imati na umu da je trenutno u gradu oko 7°C tako da tek sledeće zime mogu javiti kako radi i koliko će potrošiti.
Dobra makina👍
Gde si je kupio (moze i u privatnoj)? cena sigurno oko 130-150k?
Super smo prošli, još niko nije prijavio "džezva mod" 😂Prolazi zima i tako forum polako sve tisi, sve do ljeta kad svi hvale svoje klime i onda sa prvim mrazom krece sezona 😁
Sluzi samo zbog zastitu izmenjivaca tokom transporta! Video sam po druge forume, da ljude to odmah skidaju pred ili posle ugradnje klime! 🙂Ne znam ni cemu sluzi ova resetka, deluje mi kao da je skroz bespoentna...
Vidjao sam najviše na Hisense klimama te rešetkice , ne znam da li je bolje da se skinu jer mi deluje da bi pravile vibracije kada spoljna radi pod jačim opterećenjem... možda grešim......Evo, ja da prijavim 🙂
Nije bilo funkcionalne potrebe, ali je bilo nekog leda koji me nervirao.
Prvi put da sam ovo radio od 2018. kada se grejem klimama.
Na Fujitsu mislim da nisam imao ovu mrezicu ili jednostavno nije ovo skupljala, nemam pojma.
Nemaju ni Gree, one su tek ciste kao suza, nego pricam o klimi koja je zamenjena ovom.
Mozda je ovo slucajnost, prosle godine nije bilo.
Ovo nista nije nalepljeno na izmenjivacu, vec prosto led koji se nije otopio defrostom, udaljen recimo pola cm do 1cm od izmenjivaca.
Ne znam ni cemu sluzi ova resetka, deluje mi kao da je skroz bespoentna...
Zbog toga i najvise skidaju, to sam dosta video kod Bugari na forumu, dali kinez ili MHI, Hitachi itd. skoro svaki clan skinuo resetku! Obicno cim se neko zalio na neke zvukove spoljasne itd. Odmah prvo pitaju dali je skinuta resetka!Ne znam da li je bolje da se skinu jer mi deluje da bi pravile vibracije kada spoljna radi pod jačim opterećenjem...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari