Da li ima svoju app i uvid u potrosnju?Ja sam tu problematiku i znatiželju rešio kupovinom "pametnog" bojlera (Ariston).
Podesio sam da u 7:00 zagreje vodu na 70 stepeni, da u 19:00 zagreje vodu na 60 stepeni i to je to. Jednom mesečno zagreje vodu sam do 80 stepeni da se spreči legionela.
A gde je tu zabava? 🙂Ja sam tu problematiku i znatiželju rešio kupovinom "pametnog" bojlera (Ariston).
Podesio sam da u 7:00 zagreje vodu na 70 stepeni, da u 19:00 zagreje vodu na 60 stepeni i to je to. Jednom mesečno zagreje vodu sam do 80 stepeni da se spreči legionela.

Imaš u prodavnici što ima voće u imenu Zigbee dongle E skoro po istoj ceni kao na Aliju,pa baci pogled.Treba mi sonoff zigbee dongle
Ima svoju aplikaciju, prati sam potrošnju i poklapa se sa merenjem Shelly 1PM koji je ostao u funkciji od prethodnog bojlera ali sada samo meri potrošnju.Da li ima svoju app i uvid u potrosnju?
Da jasno je za nizu tarifu. Nisam dovoljno ispratio temu vervatno. Da li onda pametni bojleri fabricki ili obicni bojleri kojeg bi napravili pametnog imaju ikakvog smisla u ustedi struje?Sa bojlerom ne možeš da štediš struju. Možeš samo da štediš novac koristeći nižu tarifu. Ali treba ti dovoljno veliki bojler.
Nama je za sada dovoljan 150 litara, ali deca su još mala. Očekujem da će se to promeniti da kad uđu u tinejdžerske godine.
Inače, i veliki i mali bojler će potrošiti isto struje u kWh. Količina struje koju bojler potroši direktno zavisi od količine tople vode koja je iz njega istekla. Nema veze da li četiri puta isprazniš bojler od 80 litara ili dva puta onaj od 160 litara.
Ogromna greška 🙁Moj veliki bojler (80l) je povezna i na kuhinju
Ćerka,28 godina,kad se tušira kao Nijagarini vodopadi se čuje 🙂i svi vole da ne ostave toplu vodu posle sebe 🙂
Ja imam Aqara Smart Lock U200 i zadovoljan sam, jedino što je Matter 🙁Ima neko iskustva sa pametnim bravama?
Naleteo na Gembid ZIGBEE-SMART-LOCK-WD002 za oko 170€
Aqara U200 radi na baterije, tako da ako nestane struja (pa ne radi matter ili ha) i dalje možeš da je otključaš pomoću keypada ili otiskom prsta, naravno i klasičnim ključem.Meni bi najbolje odgovarala magnetna brava. Ako nestane struje da bude otključana. Više mi se sviđa to, nego da ostanem zaključan napolju ukoliko nestane struje.
Koje si senzore koristio za frižider i gde si ih postavio?Senzori na frizideru, zamrzivacu - kada su vrata otvorena duze od Xmin da salje notifikaciju - implementirano
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari