Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Blade Runner 2049 audio video tehnička perfekcija. Vilnev toliko ide u prefekcionizam da je materijal maltene sterilan, ne znam kako da objasnim...malkoce preteruje. 3 gledanje i svaki put kao da ga prvi put gledam. Ovi hibridni snimci sa masterom sa BR i metadatom DV sa WEB snimaka su prste da poližeš. 9/10 tako blizi savršentsvu kao replikant.

Poslednja izmena:
^ Baš sam hteo da napišem slično za Anakondu, definitivno sam očekivao više, ali OK, može da se odgleda 🙂

WorldBreaker... au koje gubljenje vremena. Toliko monotono i dosadno!Mislim da je Mila Jovovic svoj deo snimila za jedno popodne između kafa... Užas. Naći dobar nov film je sada veoma teško. Volim SiFi ali ovo je "jeftino"...

"ODessa" (2025)

Mjuzikle ne volim. Odgledao ga samo zbog Sadie Sink jer sam fan Stranger Thingsa. Sniman u Hrvatskoj, tek nedavno saznao.
5/10

"Fakham Hall" (2025)

Fina zezancija, zabavio me je i nasmejao prilično. Gluma izvanredna.
6/10

There is No Evil (2020)

Film je objedinjen kroz četiri nepovezane priče koji govori o pojedincima i njihovim izborima, gde i čin poslušnosti i čin otpora nose neminovnu kaznu u kontekstu smrtne kazne u Iranu.

Ovo su takve veličine sa petljom od glumaca i reditelja (Mohammad Rasoulof) jer je i ovaj film kao i njegov poslednji The Seed of the Sacred Fig (takođe sjajan), tajno sniman u Iranu, jer mu je iranska vlada zabranila rad, a čoveku oduzela pasoš tako da je posle silne torture i zaprećene kazne zatvora, nakon poslednjeg filma čovek prebegao za Nemačku.

Ko se nije susretao sa iranskom kinematografijom bilo kroz Rasoulofove ili Farhadijeve filmove, možda će mu određeni postupci ili radnje delovati nerazumno, ali verujete sve ima svoje zašto.
Ovo govorim sa aspekta poslednje priče koja može delovati nejasno u smislu zašto i zbog čega, ali u Iranu važi pravilo starateljstvo i zakonsko starateljstvo, gde prioritet imaju muški srodnici posebno ako se majka ponovo uda, a u kontekstu poslednje priče da dete ne bi bilo odbačeno i uskraćeno za školovanje i život uopšte, zbog postupaka oca, dete je (kao malo) dato ujaku koji je u filmu lekar i obrazovana ličnost, da bi detetu obezbedio "čista" dokumenta za dalji život.

Ima jednu zamerku, a to je dužina trajanja jer je ovo pavi "slow cinema" sa dugim, statičnim i dead time kadrovima koji su najviše izraženi kod treće i četvrte priče pa znaju da zamore, ali tu je njegovo veličanstvo 2x FF.

Bugonia (2025)

Ovaj film je svuda ishajpovan kao nešto što bih ja obožavao, pa sam imao velika očekivanja. Sva ta očekivanja su i prevaziđena, film je savršen 10/10 od pisanja likova, izbora glumaca do kinematografije i atmosfere.
Inače, baš je trip gledati ga u ovom trenutku kada se objavljuju oni fajlovi. Od jutros svesno potiskujem želju da pustim podcast sa Jovankom Jolić.

Kakve veze to ima sa Bugonijom i Jovankom?

Pre će biti neki UFO fajlovi koje verovatno puštaju baš zato što Epstajnove ne puštaju pa da prave maglu.

Teorije zavere i ta tematika koju film obrađuje me asociraju na moju adolescenciju i pizzagate Shane Dawson youtube sadržaj za koji se danas ispostavlja da nije samo teorija zavere već je u fajlovima (ne znam da mu spelujem ime i mrzi me da tražim, ali razumele su kolege). Šala je u fazonu biću spreman kad se i Jovankini Nefili i Rotšildi obelodane.
Ništa direktno vezano za film, samo moja lična impresija i utisak koji ostavlja na mene u ovom trenutku, u skladu sa ličnim interosovanjima.

Ja sam bogatiji (hm...) za iskustvo koje nije baš često - polgedao sam film "Slatko od snova" na Klasik TV:

Ovo delo se ne može ni na koji način preporučiti, a opet izuzetno je zanimljivo.
U pitanju je jedinstven "film" sniman u najgore doba koje smo proživeli za mog života - 1993/1994.
Branka Katić je doduše preslatka. Dragana Mirković iskrena u svojoj potpuno promašenoj ulozi.

Ko ga preskoči neće ništa propustiti. Ko je 1970 i neko godište a pogleda ga, neće zažaliti 😀

Ja sam pre neko veče na Klasik TV naleteo na i naravno ponovo ogledao Sabirni centar 🙂

A malopre sam završio Hamnet.

Ocena: 7.2 / 10.

Utisak: dosadno, fake deep, ne pomaže ni upotreba Max Richter - On the Nature of Daylight u "najemotivnijoj" sceni. onaj momenat kad svi iz publike pružaju ruke ka glumcu na pozornici je težak cringe.

Ne bih ni pogledao film da ne glumi Jessie Buckley jer ne mogu da zamislim dosadniju stvar na svetu od slušanja Šekspirovih dijaloga i monologa.

Meni se cini da se neko lozi na crvenokose.
Loše ti se čini, isključivo brinete. Tj sve braon: kosa, oči, ten / koža 😊

Ispljuje i da 7.2 pa šta radiš ti čoveče
Pa nije krš 😂 Prosečan film koji je samo eto overrated (mnogi ga predstavljaju 9/10 film i "najbolji film godine) i malo više dosadnjikav od proseka.
A sigurno će da pokupi nekoliko Oskara 😂😂😂 Jer je za to i dizajniran.

Film se "reklamira" i prestavlja mesecima u recenzijama kao mnogo dubok i mnogo emotivan a realno je sve zbrzano počevši od upoznavanja i stupanja u vezu. Previše vremenskih skokova. I na neku patetiku da "dirne" / pogodi može ljude koji su imali takva iskustva u svojima životima ( tipa bolesno dete ili dete koje je umrlo) i majke jer film sam po sebi je prilično površan tj i uprkos svom tom pokušaju "emotivnosti" je meni makar bio jako neubedljiv.
Onako osrednji performans Jessie Buckley i standardno MEH izdanje Paul Mescal.

Шамане, гледаће се ускоро Хамнет, џаба га пљујеш 😉

Овај одгледах на вашу препоруку, могу вам рећи да сам уживао. Баш опуштајућа акција, у стилу (што Маре рече) филмова од пре 20ак година. Уједно и добре форе. Препорука.

Loše ti se čini, isključivo brinete. Tj sve braon: kosa, oči, ten / koža 😊

Pa nije krš 😂 Prosečan film koji je samo eto overrated (mnogi ga predstavljaju 9/10 film i "najbolji film godine) i malo više dosadnjikav od proseka.
A sigurno će da pokupi nekoliko Oskara 😂😂😂 Jer je za to i dizajniran.

Film se "reklamira" i prestavlja mesecima u recenzijama kao mnogo dubok i mnogo emotivan a realno je sve zbrzano počevši od upoznavanja i stupanja u vezu. Previše vremenskih skokova. I na neku patetiku da "dirne" / pogodi može ljude koji su imali takva iskustva u svojima životima ( tipa bolesno dete ili dete koje je umrlo) i majke jer film sam po sebi je prilično površan tj i uprkos svom tom pokušaju "emotivnosti" je meni makar bio jako neubedljiv.
Onako osrednji performans Jessie Buckley i standardno MEH izdanje Paul Mescal.
To je onda 6 rodjo ne 7.2, mnogo gledaš serije pa ti se kompas pokarabasao. I brinete sa svetlim očima su za ocenu jače 🙂

"Rental Family" (2025)

Arnold Švarceneger, Sega Mega i mornar Popaj su moje detinjstvo. Ne preterujem kad to kažem. Posebno mesto zauzimaju u mom srcu.
Mnogo mesta prazno pa dolazi jedan gospodin po imenu Brendan Frejzer. Srce mi je bilo puno kad je eksplodirao u "The Whale" i srce mi je bilo puno dok sam gledao ovaj topli, divan film i da vidim kako jedan od heroja mog detinjstva tako dostojanstveno stari i da je glumac A klase sa istom toplinom u očima kao pre par decenija kad je bio jedan od najlepših i možda najveći šmeker Holivuda. Daće Bog da jednom posetim Japan, to je moja velika želja.
Velika preporuka za ovaj divni film.
9/10

'nako, glumi Rock pa valjda shvataš ša da očekuješ. Meni koliko se sećam bio zabavan

Pošto si fan igrice, odgledaj, ne može da ne valja 🙂

Nazad
Vrh Dno