CarnX
Čuven
- Učlanjen(a)
- 28.05.2005
- Poena
- 845
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD Ryzen 5 5600x & Arctic Freezer 34
- Matična ploča
- Asus ROG Strix b350-f gaming
- RAM
- 2x8gb GSkill F4-3200C16-8GVK, 2x8gb Patriot 3600 C17
- GPU
- Asus ROG Strix-GTX1070 Gaming
- Storage
- A-Data XPG GAMMIX S11 Pro 1TB, WDC WD6400AAKS, ST4000VN006
- PSU
- Antec HCG 750 GOLD 750W
- Kućište
- Thermaltake Kandalf LCS
- Monitor
- Dell S2721DGFA
- Miš & tastatura
- Logitech MX Master 3, Razer DeathAdder V2 Pro
- Mobilni telefon
- S23
- Pristup internetu
- Optički internet
Ajde napisi/nacrtaj gde ste prali ruke, gde je bilo punjenje kade, itd... Kod pranja ruku, vi ne potrosite vise od 2-3l tople vode, sto je mozda 60/40% ili 70/30% vruca/hladna voda. A to u tvom slucaju nije vise od 2-3% ukupne vode u bojleru... Neverovatno je da 3l vode, pa i 5l vode koje istocis, obori temp na dnu za 20c... Ne kazem da nije tako, nego mi nema mnogo logike... A i matematika kaze drugacije...Po ovome što trenutno vidim, mislim da ne može baš tako. Ili ja nisam dovoljno pametan, što je verovatnije 🙂
Pazi ovo: kad se napuni u gornjoj zoni je 61°C i ta temperatura ne zavisi od toga koliko se tople vode troši. Juče tuširanja, danas deci punili kadu, između normalno trošenje za pranje ruku i slično... temperatura u vrhu ne pokazuje da se nešto troši. Samo polako opada zbog gubitka na izolaciji bojlera (to je priča za sebe pa ću kasnije o tome).
Donja zona se odmah ohladi. Ustali jutros u 8, oprali ruke i umili se i donja zona sa 51°C padne na 34°C. Preko dana je bilo samo regularno korišćenje i obe temeprature su manje-više konstantne. Uveče smo napunili kadu klincima i gornja se jedva pomerila, a donja pala na 16°C i sad tako stoji.
Evo grafik, lepše se vidi nego da objašnjavam:
Pogledajte prilog 525258
Zato mislim da bi mozdra trebao da kontrolisano trosis samo vrucu vodu i meris promenu temp prema istocenoj kolicini vode...