Šta je novo?

AMD Ryzen 9000

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo lešim ga već godinu dana tako.

Moze sto ne moze.
Nista ja posebno nisam uradio. Samo sam ucitao XMP1. Oduzeo 800Mhz i skinuo voltazu na 1.23v. Nista nisam podesavao drugo za mem. Za procesor poskidao napone naravno i to je to. Sve radi stabilno komp se ne cuje ide do nekih 73c pod heavy optercenjem, sa poprilicno dobrim grejanjem, posto idem u sorcu i majci po kuci. Pratim za sada je ok sve. Ponasa se normalno.
Pogledajte prilog 523126
Ja sam razumio da imas 4 stapa na 6000MHz Cl30, sto do sada na 100+ kombinacija nisam vidio da radi out of box, bez manuelnog tweak-ovanja.
Uglavnom, bitno da ti je sistem 100% stabilan, i 6000MHz Cl36 je odlicno.

Prilozi

• 20250224_202551.jpg
    20250224_202551.jpg
    380.5 KB · Pregleda: 106
Namešten je na 200W, custom PBO limiti CO. Max može i 47k+ u CB23, ali onda troši dosta više i nepotrebno mi je. Browser dobro radi i na ovim podešavanjima 😂

Da, ali pre toga surov test stabilnosti svega.

dokle god ih kupujemo

I jeste ali nedovoljno mesta za iglice, morale bi da budu mnogo tanje a u soketu su zaštićenjije.

Svidja mi se ovaj Arctic nije skupo a jako dobro hladi. Poprilicno sam skinuo napone.
ScreenShot_20260117181823.pngScreenShot_20260117181941.png
ScreenShot_20260117182035.pngScreenShot_20260117182120.png

I jeste ali nedovoljno mesta za iglice, morale bi da budu mnogo tanje a u soketu su zaštićenjije.
Pa moze da bude gabaritno veci proc. Ovako 120-170w na maloj povrsini. Manji je socket u poredjenju sa AM4.

Problem Amazona je sto ne proveravaju vracenu robu. Neko je kupio taj CPU, ubacio drugi u kutiju, odradio refund i to je to. CPU je vracen Amazonu, njima se cinilo da kutija nije otvarana i prodali ga opet.
Meni je tako stigla ASUS ROG STRIX X670E-I GAMING WIFI, kao zapakovana a unutra ploca bez najlona, pratece opreme i dlakama ko zna kakvih spodoba. Sreca pa sam je vratio bez problema, iako je Amazon pokusao nakon reklamacije da mi je uvalja uz 50e popusta.

Problem Amazona je sto ne proveravaju vracenu robu. Neko je kupio taj CPU, ubacio drugi u kutiju, odradio refund i to je to. CPU je vracen Amazonu, njima se cinilo da kutija nije otvarana i prodali ga opet.
Meni je tako stigla ASUS ROG STRIX X670E-I GAMING WIFI, kao zapakovana a unutra ploca bez najlona, pratece opreme i dlakama ko zna kakvih spodoba. Sreca pa sam je vratio bez problema, iako je Amazon pokusao nakon reklamacije da mi je uvalja uz 50e popusta.
NIsam bas najbolje razumeo. Amazon prodaje samo nove stvari? Mislis da je neko tu plocu vratio (uvalio) a dobio refund. Kao sa ovim procesorom?
Mislim na 1001 nacin moze onaj sticker da se sacuva, video sam kako kinezi pakuju koriscene Iphone u vakuum. Tako da i ovde ovi seal stickeri....sigurno moze neko nesto da muti.

Da, kontrola vraćenih stvari je katastrofa.

Sa njihovom politikom o vraćanju prozvoda i broju transakcija nije ni čudo da nemaju vreme za detaljnu proveru niti im se isplati. Šta je njima 500 dolara naspram milijardama koje prolaze kroz ruke u svakom trenutku.? Nije to piljarnica na ćošku.🤣

Izgleda da su defektni chipovi. AMD 100% zna o cemu se tu radi.

Timski rad izmedju Asus i AMD, kao sto je bio timski rad izmedju Asrock-a i AMD-a xD,

Asus je bio drugi posle Asrock-a u prvom talasu prosle godine

potrebno je 5-6 bug-ova za redom da se iskombinuje, najverovatnije su Asus ili AMD nesto promenili bilo digitalno ili fizicki u fabrikama, sto je krenulo da izaziva malo cesce compounding bug-ove sa Asus-om, kao sto se bilo desilo kod Asrock-a

i sad i Asus i AMD trebaju opet malo da ispeglaju software/firmware, da se ne zbuni sa cim god kojim promenama su susrece opet

Poslednja izmena:
Izgleda da sam namestio ok sa debelim undervoltom. Nesto ne mogu lepo da poredjam ove slcice sta god uradio.
ScreenShot_20260121143506.pngScreenShot_20260121143226.pngScreenShot_20260121143258.pngScreenShot_20260121143637.png
ScreenShot_20260121150718.png

Poslednja izmena od urednika:
Kada kačiš taktove iz hwinfo, otvoriš effective clocks da bi video stvarne taktove.

Boze moj i da crkne zato i sluzi garancija, imao sam 9950x nekih 9 meseci radio je fantasticno, sada sam nekih 5 meseci na 9950x3d koji takodje radi fantasticno, ploca je Asus Rog Crosshair x870e Hero, so just relax 😉

Boze moj i da crkne zato i sluzi garancija, imao sam 9950x nekih 9 meseci radio je fantasticno, sada sam nekih 5 meseci na 9950x3d koji takodje radi fantasticno, ploca je Asus Rog Crosshair x870e Hero
Ja sam uradio sve sto sam mogao. Undervoltovao sam debelo nema vise kud. Nema razloga da crkne, pa sad...
Pa jeste to ali gubi se gomila vremena, niko ne voli RMA.

Nazad
Vrh Dno