Šta je novo?

PlayStation 5 - Šta treba znati o prvom uključivanju, korišćenju i održavanju

Koji god nalog ima pretplatu, svi drugi nalozi na konzoli imaju online pristup. Tako da nije bitno, možete US.

Pozdrav svima. Pre par dana sam kupio PS5 Pro i dodatni disc drive. Pre montaže sam pogledao nekoliko YT klipova da bih bio siguran da sve uradim kako treba. Skinuo sam masku sa konzole, ubacio disc drive (lepo je legao na mesto) i zatim stavio novu masku koja dolazi uz disc drive. Sve žabice su lepo "kliknule“, ali kada okrenem konzolu i pogledam sa donje strane, vidi se mali zazor između maske i kućišta, kao da maska ne naleže potpuno. Skinuo sam i ponovo namestio još jednom, misleći da prvi put nije legla kako treba, ali je situacija ista. Kada blago pritisnem rukom, maska legne, ali čim pustim, zazor se ponovo vidi.
Konzola inače radi savršeno i normalno čita diskove, nema buke ni vibracija.

Da li je još neko primetio isto i da li je ovo normalno kod PS5 Pro + disc drive maske?
Izvinjavam se ako sam napisao u pogrešnoj temi.

Prilozi

• IMG_4400.jpeg
    IMG_4400.jpeg
    110.9 KB · Pregleda: 83
  • IMG_4401.jpeg
    IMG_4401.jpeg
    106.7 KB · Pregleda: 83
Napravio nalog na indijskom regionu, sve proslo lagano za 2 minuta. Kupio sam nekoliko igrica nasom platnom karticom isto bez problema.
Kako ste uspeli?
Imamo nalog, ukucamo nasu platnu kraticu iz Srbije, ali nam trazi podatke , adresu ili postcode u Indiji , to ne mozemo promeniti na Srbiju.

Kako ste uspeli?
Imamo nalog, ukucamo nasu platnu kraticu iz Srbije, ali nam trazi podatke , adresu ili postcode u Indiji , to ne mozemo promeniti na Srbiju.
Probaj staviti adresu nekog hotela u Mumbai-u... nisam kupovao igrice još, ali sam stavio za pretplatu neku adresu ni ne sećam se koju.

Pozdrav svima. Pre par dana sam kupio PS5 Pro i dodatni disc drive. Pre montaže sam pogledao nekoliko YT klipova da bih bio siguran da sve uradim kako treba. Skinuo sam masku sa konzole, ubacio disc drive (lepo je legao na mesto) i zatim stavio novu masku koja dolazi uz disc drive. Sve žabice su lepo "kliknule“, ali kada okrenem konzolu i pogledam sa donje strane, vidi se mali zazor između maske i kućišta, kao da maska ne naleže potpuno. Skinuo sam i ponovo namestio još jednom, misleći da prvi put nije legla kako treba, ali je situacija ista. Kada blago pritisnem rukom, maska legne, ali čim pustim, zazor se ponovo vidi.
Konzola inače radi savršeno i normalno čita diskove, nema buke ni vibracija.

Da li je još neko primetio isto i da li je ovo normalno kod PS5 Pro + disc drive maske?
Izvinjavam se ako sam napisao u pogrešnoj temi.
Nisam primetio ranije, ali slično je i kod mene. Malo je manji razmak, ali ne naleže potpuno, spoji se kad pritisnem odozgo i vrati se kad pustim. Pretpostavljam da je normalno. Nemam nikakvih problema od juna, mada slabo koristim disk drive.

Nisam primetio ranije, ali slično je i kod mene. Malo je manji razmak, ali ne naleže potpuno, spoji se kad pritisnem odozgo i vrati se kad pustim. Pretpostavljam da je normalno. Nemam nikakvih problema od juna, mada slabo koristim disk drive.
Hvala na odgovoru. Danas mi je stigao držač za konzolu i postaviću je da stoji horizontalno tako mi manje mesta zauzima ispod tv-a i zazor se uopšte ne vidi kada konzola stoji horizontalno.

Moj je od prvog dana horizontalno, samo na onim nožicama i ne vidi razmak tu na ćošku. Sad kad pogledam, vidi se samo gde probija svetlo pod određenim uglom na mestu jedne spojnice.
Mislim da je sve to normalno, ni kvalitet plastike ni kontrola kvaliteta nisu na zavidnom nivou generalno. Prethodni dualsense kontroler mi je malo grebao desni dlan na mestu gde se plastike nisu spajale najsrećnije.

Prilozi

• IMG_3916.jpeg
    IMG_3916.jpeg
    309.1 KB · Pregleda: 46
Nemaš pojma koliko dugo čekam priliku da se požalim ko čovek na dualsense qc, sad mi je baš lakše. 😀

Moj je od prvog dana horizontalno, samo na onim nožicama i ne vidi razmak tu na ćošku. Sad kad pogledam, vidi se samo gde probija svetlo pod određenim uglom na mestu jedne spojnice.
Mislim da je sve to normalno, ni kvalitet plastike ni kontrola kvaliteta nisu na zavidnom nivou generalno. Prethodni dualsense kontroler mi je malo grebao desni dlan na mestu gde se plastike nisu spajale najsrećnije.
Hvala za sliku. Generalno što se same konzole tiče prezadovoljan sam. Ghost of yotei u 4k preko 60hz soni se ne čuje.

Ispadose ova konzola iz prve prve serije kao i dzojpedi najkvalitetniji. Petangodina, savrseno sve fercera, jedino baterija otisla.

Da, i ja imam prvu verziju (pre-order) i kontroler je kao nov, nema drifta, sve ok.
Nemam nikakve zamerke, ni na temperature, buku, kvalite..

Kasnije sam uzeo dodatni crni dualsense, i morao sam pre par meseci da zamenim oba analoga (stavio hall effect) i novu bateriju.

I kod mene slicna situacija. Ona prva verzija i konzole i kontrolera. Konzolu nekoliko puta cistio, ali sve savrseno.

Da, i ja imam prvu verziju (pre-order) i kontroler je kao nov, nema drifta, sve ok.

dva kontrolera kupljena u aprilu '21., i dalje bez problema, čak i baterije drže identično kao i kad su bili novi
sad njakam isključivo ovaj koji je došao uz pro konzolu čisto radi testa, za sad je okej, videćemo koliko

Meni je odavno otišao sa driftom taj što je došao uz "preorder" konzolu. Na drugom koji sam tada dokupio baterija drži 35-40 min dok se ne ugasi. Taj mi je trenutno treći u rotaciji.

Na jednom koji je kupljen pre dve godine počeo je da se pojavljuje sitni drift.

I sad imam novi dobijen uz Pro konzolu.

Ја сам пре две године добио PS55, после месец два сам купио још један контролер. Један је после годину дана добио дрифт, па после још два пута до истека гаранције. Задњи пут пар дана пред истек гаранције, тад су ми заменили за нови.
Други ради одлично већ две године.

Само што не знам који је дошао са конзолом а који сам купио.

Meni su na ds5 dobre, menjao sam na ds4. Isto je postupak ali ne bih imao preporuku nisam ih uzimao

I mene zanima preporuka za bateriju ako je neko uzimao...

Ja sam na KP našao oglas za zamenu baterije na dualsense.
Stavljena je baterija sa duplo većim kapacitetom u odnosu na originalnu.
Mislim da je bilo 1300 din ukupno (baterija + zamena).
Nemam živaca ni volje da se sam zezam sa tim, lakše mi je bilo da odnesem.
Zaista drži dugo, nisam merio ali utisak mi je sigurno bar 6-7h igranja.

Drugi kontroler (onaj što je došao uz konzolu) mi i dalje završava posao. Iako je i njemu opao kapacitet baterije, to i dalje prihvatljivo, drži 2h+.

Ako ne odlučim da menjam konzolu za Pro verziju (a sve više naginjem ka Pro), uradiću i na njemu zamenu baterije i analoga na hall effect.

Razmišljam o Pro jer mi je sve realnije da PS6 neće izaći pre 2029, a mislim da će i PS5/PS5 Pro uskoro da dobiju novo poskupljenje usled RAM i SSD/NVME krize.

Ako je 1300RSD zamena + baterija, onda je to isplativo... Na AE baterija od 4000mAh je 10-13$

Nazad
Vrh Dno