Šta je novo?

Ananas (za potraznju i zamenu vaucera postoji posebna tema - deljenje ananas linkova = instant ban)

Da ali kako je izvršeno plaćanje tom stranom karticom kada nije sačuvana malo čudno 🤦‍♀️
Kakve veze ima što nije sačuvana? Jednom kad ostaviš podatke kartice, ona je tamo bez obzira da li si je sačuvao ili ne.
Naravno, govorim o zloupotrebama a ne regularnom korišćenju

To je onda neki visi nivo zloupotrebe, posto nije sacuvana nije situacija da mu je neko random upao na ananas nalog i kupio. Vec neko ko je mogao da pristupi podacima kartice sa koje je placeno ranije a nije sacuvana na profilu. Samim tim ananas tehnicka sluzba mora da istrazi kako se to desilo.

Zato se samo kupuje virtuelnim karticama 🙂 Sta kupujem, napravim za sekund virtuelnu u tom iznosu koji mi treba, platim i cao. Zato je to i izmisljeno i onda ste mirni.

Sta se desava sa ovim Ananasom, jutros porucio neku ubodnu testeru, malopre udjem da proverim da nije slucajno spakovana, pise rok isporuke 31.12-05.01?! Spark je prodavac.
Pise rok isporuke kada se porucuje. Ako je dostava oznacena sa "a brzo" stize za 48h. Za ostalo zavisi koji je trgovac ali pise rik dostave. Bosh npr znam da dolazi iz Madjarske. Ja sve zivo kupujem na Ananasu i nemam problem.

Dok traje oseka vaučera na Ananasu, evo prilike za neka zapažanja. Ananas je od 01.12. podigao cene dostave za gabaritetnije pošiljke. Za manje težine (do 30 kg) cena je malo porasla, ali je zato za teže pošiljke povećanje značajnije (+900 din.). Nisam nikad kupovala gabaritetne stvari kod njih, ali sam primetila jer pratim neke komode i ormare. Zanimljivo je to što je dostava za isti ormar kod Ananasa 3.790, u prodavnici Big Bang 1.990, a u Shoppsteru 1.899.
A kija je cena ormana?

Zato se samo kupuje virtuelnim karticama 🙂 Sta kupujem, napravim za sekund virtuelnu u tom iznosu koji mi treba, platim i cao. Zato je to i izmisljeno i onda ste mirni.
To ne praktikuje ni 1% ljudi koji kupuju online.

Ne kazem da nije dobro i da nije korisno, vec na zalost neprakticno. I ja sam koji imam tu mogucnost i tehnicko znanje nisam nikad upotrebio.

Pise rok isporuke kada se porucuje. Ako je dostava oznacena sa "a brzo" stize za 48h. Za ostalo zavisi koji je trgovac ali pise rik dostave. Bosh npr znam da dolazi iz Madjarske. Ja sve zivo kupujem na Ananasu i nemam problem.
Ma to sto pise ne mora nista da znaci.Pisao sam ja utiske na prethodnoj strani za lg mikrotalasnu.Pisalo je rok za nekih 6 dana a stigla posle 16 dana.Za to vreme nekoliko puta zvao i uvek je bio problem sa kurirskom sluzbom koja nije preuzela paket.Tek kada sam zahtevao da mi promene kurirsku sluzbu istog dana je city expres otisao u arandjelovac u pcpractic i preuzeo mikrotalasnu.
Mikrotalasna i postarina placeni unapred mastecard karticom,ali jednostavno kocio je city expres.Iz kog razloga nije mi poznato.
City expres dobiti na telefon je misaona imenaca.Jednostavno nece da se jave na telefon.

Samo se pazite da ne nasednete na ovu podvalu danas preko ovog praznicnog kalendara do -50% na PARFEME
Takva je cena tih nekih parfema i bez tog popusta im. 🙂
Iste parfeme cete naci po toj ceni i na drugim sajtovima (proverenim kada su u pitanju parfemi) bez ikakvog popusta.

To ne praktikuje ni 1% ljudi koji kupuju online.

Ne kazem da nije dobro i da nije korisno, vec na zalost neprakticno. I ja sam koji imam tu mogucnost i tehnicko znanje nisam nikad upotrebio.
Ne razumem sta si sada rekao? Odem na aplikaciju, kliknem nova virtuelna kartica, stavim iznos koji mi treba, recimo tv je 18.000, stavim 18.000, kliknem napravi i to je to. Posle u placanja ukucam tu karticu, i sve reseno za sekund. Ona nestane sa Intese, a sve placeno. Bukvalno ni 30 sekundi posla.
Ovo pricam za Intesu i znam da Yettle isto radi.

Ne vredi, haos opet sa dostavom. Kasni sve...

Bukvalno se razmišljam da otvorim kurirsku službu i da se obogatim 😉

Kurirske službe su haos od nedovoljno plaćenih a i te kako preopterećenih kurira koje menjaju kao na traci -> konstantno neiskusnih "novajlija" -> posledično opasnog manjka radnika + malo onih koji bi se zapravo i iscimali da rade svoj posao kako bi trebalo.
Radim u firmi koja konstantno šalje/prima robu, to je haos šta i kako se radi. Ne dao bog da ti stvarno nešto hitno zatreba (i da dođe i da ode), to ko za baksuza neće da stigne danas za sutra ni pod tačkom razno. Pa su mala mesta tu još i u nekakvoj prednosti, iz Bg i NS konstantno imamo pritužbe kako paketi ne stižu danima, a ugovor sa dostavljačem imamo danas za sutra. "Brza pošta" kad bi se šalili. Verujem da je isto tako i sa Ananasom, na stanje u logistici ne mogu nikako da utiču (pisanje žalbi sa naše strane apsolutno ne daje rezultata, pretnje da ćemo promeniti firmu takođe), osim da otvore kao Amazon svoju dostavu. Bukvalno se ne zna ko je gori (serem, zna se, AKS je tu neprevaziđen).

Ja sam imala sreću da mi televizor naručen sa "abrzo" sedi u dostavnom centru City expressa jedno 5-6 dana, da bi ga na kraju isporučili u subotu, tako da...

osim da otvore kao Amazon svoju dostavu.
Pa u tome i jeste poenta. Da bi bili "srpski Amazon" moraju da imaju svoju dostavu.
To je najvažniji segment internet trgovine, a ovi nikako to da shvate.
Ne samo oni, već bilo koja internet prodavnica. Ključ je u dostavi, a ne toliko u asortimanu, pa čak ni u ceni proizvoda.

Ključ je u dostavi, a ne toliko u asortimanu, pa čak ni u ceni proizvoda.

Naravno da je cena najbitniji faktor, 90% kupaca je spremno da saceka desetak dana duzu dostavu ako je cena dosta povoljnija, a na ananasu sa vaucerima cene za skuplje proizvode bude solidno niza nego u drugim prodavnicama. Pa ne kupuju ljudi na Temu i AE zbog kvaliteta usluge vec zbog nizih cena.

Ne razumem sta si sada rekao? Odem na aplikaciju, kliknem nova virtuelna kartica, stavim iznos koji mi treba, recimo tv je 18.000, stavim 18.000, kliknem napravi i to je to. Posle u placanja ukucam tu karticu, i sve reseno za sekund. Ona nestane sa Intese, a sve placeno. Bukvalno ni 30 sekundi posla.
Ovo pricam za Intesu i znam da Yettle isto radi.
Mislim da Yettel nema tu mogucnost. Ono sto oni nazivaju instant kartica je u stvari Apple/Google Pay.

Ocekivao sam da ce preuzeti kurir ako je vec spakovana u 7 ujutru, inace je a brzo

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    15.4 KB · Pregleda: 101
Kasni se dosta, ne znam aks, city ne stize nista...

Par dana je kod kurira.

Prilozi

• Screenshot_20251224_182927_Ananas.jpg
    Screenshot_20251224_182927_Ananas.jpg
    78.6 KB · Pregleda: 97
Jesam, tog dana je bio kod za 2000 popusta, uzeo jos neke stvari i sa 16, smanjio na 14.

Ovako ispade sa aks

Prilozi

• axx.jpg
    axx.jpg
    62.8 KB · Pregleda: 57
  • Like
Reagovanja: M J
Oni su show... narucio air fryer za baku i rok isporuke 23-24. A brzo... Ok, odgovara mi da stigne do Bozica Katolickog za proslavu... u utorak 23. mi stize mail koji prvi put vidim od korisnicke podrske da se izvine sto paket kasni... da bi na kraju paket ipak stigao 24. ujutru kao sto je planirano... mislim lep mail ali bas cudno da su toliko neuskladjeni... Tako da ako neko dobije ovakav mail da se ne smori, moguce je da ce biti ispostovan rok...

Poštovani gospodinei,

Ovim putem želimo da Vam uputimo izvinjenje jer isporuka vaše porudžbine kasni u odnosu na prvobitno procenjeni rok isporuke. Razumemo da ovakvo kašnjenje može prouzrokovati neprijatnosti i zahvaljujemo Vam na strpljenju. Uveravamo Vas da aktivno pratimo status isporuke i radimo na tome da vaša porudžbina stigne u najkraćem mogućem roku.

Molimo Vas da pratite imejl obaveštenja - na dan kada je planirana dostava dobijate obaveštenje sa naslovom "Hej, danas ti stiže paket”.

Hvala Vam na razumevanju.

Srdačan pozdrav,

Olja
Korisnička podrška

Narucio neki Simpo dusek preko Ananas-a, napisali mi da je plan za dostavu 22-23.12, trebalo je da preuzme CityExpress i nikako da ga preuzme od njih. Sta mogu da uradim povodom ovog? Izludjuje me, zovem ih danima i pricaju da su kontaktirali kurirsku sluzbu i nemaju povratnu informaciju. Meni je nestvarno da ja npr u mojoj firmi ne odgovorim na neki zahtev 4 dana 😀 i to se verovatno ne radi o jednom coveku vec o celom timu ljudi

Narucio neki Simpo dusek preko Ananas-a, napisali mi da je plan za dostavu 22-23.12, trebalo je da preuzme CityExpress i nikako da ga preuzme od njih. Sta mogu da uradim povodom ovog? Izludjuje me, zovem ih danima i pricaju da su kontaktirali kurirsku sluzbu i nemaju povratnu informaciju. Meni je nestvarno da ja npr u mojoj firmi ne odgovorim na neki zahtev 4 dana 😀 i to se verovatno ne radi o jednom coveku vec o celom timu ljudi
Meni filter za preciscivac pisalo danas na dostavi, i malopre promeni, da nisam bio kuci City Express. Ne znam sta salju preko njih koji moj! Ocajni su! Sad ih zvao, pisali urgenciju da se sutra isporuci, pa cu bas da vidim. Nego, ima neko neki vaucer za 20.000? Video neki 4k tv 😀

Kad zelim da zamenim broj patika za vece da li se placa neka dostava?

"
Ko plaća povratnu dostavu?

Ananas plaća troškove povratne dostave. Naša misija je da kupac bude zadovoljan proizvodom, ali i uslugom" sta ovo tacno znaci.

Zovni ananas i kazi da posto je problem kod city expresa da hoces da ti promene kurirsku sluzbu.
Ja sam se tako cimao sa njima i tek kad sam im ovaj zahtev uputio da mi zamene kurirsku sluzbu tek tada je istog dana city expres otisao u arandjelovac po mikrotalasnu i sutradan je bila kod mene.Mene su vozali 16 dana od porudzbine koja je bila placena unapred.I zvao sam nekoliko puta ananas i uvek je bio problem do kurirske sluzbe.
Imas moj slucaj u ovoj temi par stranica unazad pa procitaj.

@Nes*

Ako neces mnogo da razmisljas ko sta placa, najlakse ti je na uradis klasican povrat i kad ti legne novac na racun da narucis veci broj.

Nazad
Vrh Dno