optokapler
Slavan
- Učlanjen(a)
- 03.12.2019
- Poena
- 205
Pa dobro, sve to stoji, ali nekada to zaista nije moguce ispostovati. Isto kao što niko od servisera ne koristi moment ključ prilikom stezanja holendera..
Koliko je to u kw?Probao to pre neki dan i prestane zvuk.Sad ne prestaje i kad se pritisne.Ako nemoga zanima.Potrosila 3700 din za Oktobar.35m2 neizolovanog prostora.Setovana na 24°C.Radila 24/7.Ventilator srednja brzina.Bez modova.
196kw pokazuje aplikacija.Koliko je to u kw?
Da li radi 24/7?Kod mene ovako za sada Pogledajte prilog 512329
Naravno,to sto kazes je istina.Ali i ovo je forum na kome se razmenjuju licna iskustva i informacije,a ne univerzitet za klima uredjaje.Posto je svaka klima na razlicitom mestu i lokaciji,onda o cemu mi uopste pricamo ovde.A kakve ima veze koliko je potrošila ista klima u različitoj prostoriji pa još sa različitom zadatom temperaturom/različitim korišćenjem.
Potrošnja se može razlikovati i za 300% u dve prostorije slične kvadrature ako je sve ostalo značajno različito.
Probaj da skines poklopac pa pritisnes nosac ventilatoraHvala ti na savetu.Probao sam i zategnuto i labavo,ali nista ne pomaze.Cuje se i dalje.
Bolje to da resis na vreme ---> pozovi onoga koji ti je ugradio!Nisam imao danas vremena.A i razmisljam,sto bi se ja bavio time.Nije mi posao.Kad moze,neka dodje covek kome je to posao.A i ako se nesto ozbiljnije desi,tu je garancija.Roditelji kazu da im ne smeta taj zvuk.
Sve je Ok, dok ne trazis limovi i ventilator po dvoristuMozda se tada od hladnoce skupi lim,pa se zategne sam😂
Probaj "generator mode" u aplikaciji(mozda ima i na daljincu nisam video) , na to odma reagujeMozda se tada od hladnoce skupi lim,pa se zategne sam😂 Videcu da se resi uskoro.
Probao juce ECO mod jedno pola sata.Koliko sam video nista se ne desava.Evo posle mesec ipo dana nekako mi na ovoj TCL sve funkcije nekako sporo odrade ili i ne odrade.Nije da hvalim,ali ova Tesla(AUX) odradi momentalno sta joj se zada.Kad ukljucim iFeel na Tesla-i to odmah se cuje promena rada i prati daljinac istog trenutka.Kod ove TCL ukljucim iFeel i nemam pojma da li radi ili ne,jer nisu stavili na daljincu da se vidi temperatura koju detektuje daljinac
Jeste.To je ono GEN dugme na daljincu.Probaj "generator mode" u aplikaciji(mozda ima i na daljincu nisam video) , na to odma reagujekolko sam ukapirao isto sluzi za limitiranje snage kompesora...
Sve je Ok, dok ne trazis limovi i ventilator po dvorist
Ako se to desi,onda ce morati da zamene za novu😉😃Sve je Ok, dok ne trazis limovi i ventilator po dvoristu![]()
Pa gde ostavi staru instalaciju brate miliUgradjena i meni danas ova klima umesto stare on/off, vec je bilo 3m instalacije kroz zidove pa to nije nista dirano. Majstor sasvim korektan, rece da ne zna tacno za ovaj model, mada mu izgleda definitivno iznad jeftinih modela (kaze vidi se odmah i po daljinskom i po masci itd itd), tj uklapa se u tu neku klasu klima koje sada odeu za oko 60.000 dinara, tako da bi trebalo da je ok posebno za ove manje pare.
Spoljna jedinica je zadovoljavajuce tiha, a i unutrasnja je odlicna. Koristim TCL home aplikaciju koja je prilicno rudimentarna, ali posluzice.
Pa gde ostavi staru instalaciju brate mili
Dobro dobro onda,mislio sam posto si reko da je on/off klima da je to staro 10-15 godina👍🏻Pa stara instalacija je “stara” godinu dana i to je sve od terase do sobe popakovano i debele jake cevi su u pitanju (iznad proseka kako inace idu cevi rece mi). To je sve ugradjivano pre zavrsnih radova tako da bi bilo zaista suludo cupati sve pa uvlaciti isto ili gore. Uspeo je bez stemanja da malo spusti unutr jedinicu, jer je spustan plafon u tom delu. Sve u svemu i sama klima izgleda kulturno i dosta je tiha i inaj displej ne svetli prejako
Cena ugradnje za klimu 12 je standardna, oko 150€. Cena klime 12 nije standardna, ide od oko 200€ do 3500€, dakle cena ugradnje se ne menja srazmerno sa cenom klime, već je uvek ista tako da te dve cene nemaju baš nikakvih dodirnih tačaka. Monter ne gleda u račun koliko si je platio i ne pita te za marku klime već ga samo zanima da li je dvanaestica, 150€. Možeš da dobiješ i za džabe klimu, ugradnja je opet toliko pa to ne treba porediti.Elem dodjosmo do toga da su ugradnja i redovni servisi prakticno skuplji od samih uredjaja, blago nama.
Vise puta pisano, drugi gas, ulje, orozija materijala..pa i da je 15 godina...
sta to stari na bakru?
Ne stari nista ali prije 15 godina nije bilo r32 plina u klimamapa i da je 15 godina...
sta to stari na bakru?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari