Šta je novo?

Tcl inverter TAC-12CHSD/TPG31I3AH

Pa dobro, sve to stoji, ali nekada to zaista nije moguce ispostovati. Isto kao što niko od servisera ne koristi moment ključ prilikom stezanja holendera..

To je baš malo...

196:31 = 6,32kw dnevno
6,32:24 = 263w po satu

A kakve ima veze koliko je potrošila ista klima u različitoj prostoriji pa još sa različitom zadatom temperaturom/različitim korišćenjem.
Potrošnja se može razlikovati i za 300% u dve prostorije slične kvadrature ako je sve ostalo značajno različito.

A kakve ima veze koliko je potrošila ista klima u različitoj prostoriji pa još sa različitom zadatom temperaturom/različitim korišćenjem.
Potrošnja se može razlikovati i za 300% u dve prostorije slične kvadrature ako je sve ostalo značajno različito.
Naravno,to sto kazes je istina.Ali i ovo je forum na kome se razmenjuju licna iskustva i informacije,a ne univerzitet za klima uredjaje.Posto je svaka klima na razlicitom mestu i lokaciji,onda o cemu mi uopste pricamo ovde.

Radi 24/7 greje oko 35m2 onako izolovano i do sada stoji na 22C. Ventilator na 4 pa kako ugreje. Nisam se bas nesto trudio da ulazim u sita creva da je stelujem po ovom vremenu jer jos nije zima zima. Kako ce da radi po magli videcemo, a da joj ne prija vlaga u vazduhu ne prija joj kao ni bilo kojoj drugoj.

Hvala ti na savetu.Probao sam i zategnuto i labavo,ali nista ne pomaze.Cuje se i dalje.
Probaj da skines poklopac pa pritisnes nosac ventilatora
20230817-150004.jpg

Nisam imao danas vremena.A i razmisljam,sto bi se ja bavio time.Nije mi posao.Kad moze,neka dodje covek kome je to posao.A i ako se nesto ozbiljnije desi,tu je garancija.Roditelji kazu da im ne smeta taj zvuk.
Bolje to da resis na vreme ---> pozovi onoga koji ti je ugradio!
Kad sada na +10c tako zvecka onda mozes da zamislis kad treba klime malo da potegne na minus, kako ce onda mozda da zvecka itd. :)

Mozda se tada od hladnoce skupi lim,pa se zategne sam😂 Videcu da se resi uskoro.
Probao juce ECO mod jedno pola sata.Koliko sam video nista se ne desava.Evo posle mesec ipo dana nekako mi na ovoj TCL sve funkcije nekako sporo odrade ili i ne odrade.Nije da hvalim,ali ova Tesla(AUX) odradi momentalno sta joj se zada.Kad ukljucim iFeel na Tesla-i to odmah se cuje promena rada i prati daljinac istog trenutka.Kod ove TCL ukljucim iFeel i nemam pojma da li radi ili ne,jer nisu stavili na daljincu da se vidi temperatura koju detektuje daljinac

Mozda se tada od hladnoce skupi lim,pa se zategne sam😂 Videcu da se resi uskoro.
Probao juce ECO mod jedno pola sata.Koliko sam video nista se ne desava.Evo posle mesec ipo dana nekako mi na ovoj TCL sve funkcije nekako sporo odrade ili i ne odrade.Nije da hvalim,ali ova Tesla(AUX) odradi momentalno sta joj se zada.Kad ukljucim iFeel na Tesla-i to odmah se cuje promena rada i prati daljinac istog trenutka.Kod ove TCL ukljucim iFeel i nemam pojma da li radi ili ne,jer nisu stavili na daljincu da se vidi temperatura koju detektuje daljinac
Probaj "generator mode" u aplikaciji(mozda ima i na daljincu nisam video) , na to odma reaguje :D kolko sam ukapirao isto sluzi za limitiranje snage kompesora...

Probaj "generator mode" u aplikaciji(mozda ima i na daljincu nisam video) , na to odma reaguje :D kolko sam ukapirao isto sluzi za limitiranje snage kompesora...
Jeste.To je ono GEN dugme na daljincu.
Sve je Ok, dok ne trazis limovi i ventilator po dvorist

Sve je Ok, dok ne trazis limovi i ventilator po dvoristu :D
Ako se to desi,onda ce morati da zamene za novu😉😃

Koristim ovu klimu vec dve nedelje pa da prenesem neka svoja iskustva. Dve iste sam ugradio, jedna u dnevnu oko 22m2 i druga kod sina u 14m2. Dosta tacno odrzava zadatu temperaturu, odnosno uvek 1 stepen ima vise od zadate. Ono cega sam se plasio kod nje je niska modulacija, jer ne volim nisku. Međutim ona se gasi zavisno od spoljne temperature, pa je tako pri vecim temperaturama spustala do nekih 220w a na ovim temperaturama oko 5 stepeni, gasi se na 380w. Kad krene pocne sa nekih 400, digne do 600 i zatim polako spusta.Nikad ne duva prohladno sto mi je veoma bitno. Mogu da je usporedim za vivax aehi koja spusta na 310w i tad je prohladan izduv, Vox iva i ifx koje ne spustaju ispod 460 i uvek vruce duvaju pa znati biti neugodno i precesto se pale/gase i nisu bas ekonomicne. Držim na 23c i auto fan kod sina a u dnevnoj ili auto ili 3 od 5 crtica a opet je prihvatljivo tiha. Stalno je ukljuceno horizontalno pomeranje krilaca i ona prave neki zvuk, kao da nesto kaci ili sta vec ali samo ta u dnevnoj. Za sad sam zadovoljan potrosnjom. Defrosta jos nije bilo i neznam kako ga radi. Daljinski mora da se dobro usmeri ka klimi jer teže prima komande.

Uradila je i prvi df, bas brzo, spoljna je oko 1-2°, ima i magle okolo...
U 12:50 je poceo, u 12:57 je bila zavrsila...nije bucna na df, bar se tako meni cini...ja sam snimio negde na sredini
Oko 500w trosi prilikom df-ta

Inace izgeda da ima neki fazon, drzi grejac upaljen cim opdane temperatura ili neki senzor detektuje odredjenu temp na izmenjivacu, odozdo nekoliko cm izmenjivaca su uvek "odledjeni" , dok sredina i gornji deo u ledu :D :D

Posle DF,kod mene ide do 1500w,pa se polako normalizuje.

Ugradjena i meni danas ova klima umesto stare on/off, vec je bilo 3m instalacije kroz zidove pa to nije nista dirano. Majstor sasvim korektan, rece da ne zna tacno za ovaj model, mada mu izgleda definitivno iznad jeftinih modela (kaze vidi se odmah i po daljinskom i po masci itd itd), tj uklapa se u tu neku klasu klima koje sada odeu za oko 60.000 dinara, tako da bi trebalo da je ok posebno za ove manje pare.

Spoljna jedinica je zadovoljavajuce tiha, a i unutrasnja je odlicna. Koristim TCL home aplikaciju koja je prilicno rudimentarna, ali posluzice.

Ugradjena i meni danas ova klima umesto stare on/off, vec je bilo 3m instalacije kroz zidove pa to nije nista dirano. Majstor sasvim korektan, rece da ne zna tacno za ovaj model, mada mu izgleda definitivno iznad jeftinih modela (kaze vidi se odmah i po daljinskom i po masci itd itd), tj uklapa se u tu neku klasu klima koje sada odeu za oko 60.000 dinara, tako da bi trebalo da je ok posebno za ove manje pare.

Spoljna jedinica je zadovoljavajuce tiha, a i unutrasnja je odlicna. Koristim TCL home aplikaciju koja je prilicno rudimentarna, ali posluzice.
Pa gde ostavi staru instalaciju brate mili

Pa stara instalacija je “stara” godinu dana i to je sve od terase do sobe popakovano i debele jake cevi su u pitanju (iznad proseka kako inace idu cevi rece mi). To je sve ugradjivano pre zavrsnih radova tako da bi bilo zaista suludo cupati sve pa uvlaciti isto ili gore. Uspeo je bez stemanja da malo spusti unutr jedinicu, jer je spustan plafon u tom delu. Sve u svemu i sama klima izgleda kulturno i dosta je tiha i inaj displej ne svetli prejako

Pa stara instalacija je “stara” godinu dana i to je sve od terase do sobe popakovano i debele jake cevi su u pitanju (iznad proseka kako inace idu cevi rece mi). To je sve ugradjivano pre zavrsnih radova tako da bi bilo zaista suludo cupati sve pa uvlaciti isto ili gore. Uspeo je bez stemanja da malo spusti unutr jedinicu, jer je spustan plafon u tom delu. Sve u svemu i sama klima izgleda kulturno i dosta je tiha i inaj displej ne svetli prejako
Dobro dobro onda,mislio sam posto si reko da je on/off klima da je to staro 10-15 godina👍🏻

mozda je mislio na deo spoljne instalacije koja cesto izgubi onu zastitu i ostanu gole zice itd itd pa njih kojesta moze da nacne .. ovde tog dela prakticno i nema jer je klima u terasi u svakom slucaju. Elem dodjosmo do toga da su ugradnja i redovni servisi prakticno skuplji od samih uredjaja, blago nama.

Elem dodjosmo do toga da su ugradnja i redovni servisi prakticno skuplji od samih uredjaja, blago nama.
Cena ugradnje za klimu 12 je standardna, oko 150€. Cena klime 12 nije standardna, ide od oko 200€ do 3500€, dakle cena ugradnje se ne menja srazmerno sa cenom klime, već je uvek ista tako da te dve cene nemaju baš nikakvih dodirnih tačaka. Monter ne gleda u račun koliko si je platio i ne pita te za marku klime već ga samo zanima da li je dvanaestica, 150€. Možeš da dobiješ i za džabe klimu, ugradnja je opet toliko pa to ne treba porediti.

GPT kaže da može da se koristi, ali pre toga da se ispere sistem azotom, kao i da se proveri vakuum sistema pre ugradnje...

Nazad
Vrh Dno