Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2025)

Bad boys 4 glupost od filma. Humor usiljen, akcija preterana uz CGI, sve izvestaceno. Ocena 3/10.

Black Phone 2

Први део ми је био фантастичан, одлична прича, атмосфера...
Други, па ово је тешко ђубре. Буквално као да није наставак првог иако су ту сви из првог дела. Брука и срамота шта направише.

Prethodni predator je bio mentalno zaostao a ovaj je izgleda iz istog legla...s tim sto je i fizicki zaostao (otud taj jako glup izgled).
Uglavnom na njega bas i nisu ponosni cale, pradeda i kurdjel te ga izbacise iz gajbe.
On uzima neki cumez na periferiji Kumodraza (rekao bih u dzungli tromedji pakla izmedju Kumodraza, Kaludjerice i Bubanj potoka da zivi) i radi dostavu.
Vozi bajs 18h dnevno i nije mu bas lagano ali upoznaje simpa salterusu paraplegicarku Ticu sa sis cevapa koja ima psa Badija kome tepa "Bad".
I nije njemu lose s Ticom, savladava konkurenciju u vidu Tadzikistanaca i Uzbeka..Tica se operisala i ono...totalno hoda ali njena sestra bliznakinja bas i ne odobrava tu vezu.
Iskuliraju oni sestru i caleta i uzmu garsonjeru u Borci i bas im je lepo.
Jedne veceri, na vrata kuca keva.

Sto moj drugar rece "zalim i goriva da dodjem u bioskop"

Pa i ne moras. Nije za nas. PG13 Dizni porodican film.

Razumeo sam. Ali stvarno ako neko hoce da vidi kako od Predatora napravise film za decu bez krvi moze da se divi diznijevom umecu.
Oni bi i od Canibal Holocaust napravili deciji film.

Prethodni predator je bio mentalno zaostao a ovaj je izgleda iz istog legla...s tim sto je i fizicki zaostao (otud taj jako glup izgled).
Uglavnom na njega bas i nisu ponosni cale, pradeda i kurdjel te ga izbacise iz gajbe.
On uzima neki cumez na periferiji Kumodraza (rekao bih u dzungli tromedji pakla izmedju Kumodraza, Kaludjerice i Bubanj potoka da zivi) i radi dostavu.
Vozi bajs 18h dnevno i nije mu bas lagano ali upoznaje simpa salterusu paraplegicarku Ticu sa sis cevapa koja ima psa Badija kome tepa "Bad".
I nije njemu lose s Ticom, savladava konkurenciju u vidu Tadzikistanaca i Uzbeka..Tica se operisala i ono...totalno hoda ali njena sestra bliznakinja bas i ne odobrava tu vezu.

Hahahaha, odlična recenzija. Jedino bih na kraju zamenio sa "žalim i besplatnu gsp voznju... "

Dia de la bestia je ремек дело. Сантиаго Сегура (инспектор Торренте) покидао.
accion mutante, исти режисер Алекс де иглесија, такође.

Да ли је ико погледао Cook, Тhief, his wife and her lover , од Гриневеја ?

cook-thief-wife-lover-e1750402289453.jpg
Da, više puta.
Genijalan film.
Ja sam taj film i otkrio posle Torentea.
Hteo sam da vidim jel Segura imao neku drugu ulogu.

Ако је радња оваква - топ... Одмах ћу да погледам.

ПС - само се бојим да си био благ у опису, тако да ћу ипак заобићи ово ремек дело филмске индустрије.

Dugo sam ga čekao i nisam zažalio. Dosta je dobar. Dijalozi su onako, malo poetika/pozorište, daje drugi šmek u odnosu na komercijalu. Nije preterano ala Šekspir.
Tempo je dobar bez proseravanja, način narativa mi se takođe dopada.
Voleo bih da je bio duži. Ne oseća se brutalnost postojanja čudovišta jer je njegova priča relativno kratka. Šta više, lik i nema mnogo na šta da se žali, život je pred njim.

Ако је радња оваква - топ... Одмах ћу да погледам.

ПС - само се бојим да си био благ у опису, тако да ћу ипак заобићи ово ремек дело филмске индустрије.
To je to otprilike izostavio sam samo magic snake bro koji je naj stvar u filmu.
Inace odlican porodicni zabavni film, neka kombinacija Avatara, Star Wars, Guardians of the galaxy. E sad ako mozes da svaris i Predatora koji se sprda sa svojom manic pixie dream girl eto veselja.

Dugo sam ga čekao i nisam zažalio. Dosta je dobar. Dijalozi su onako, malo poetika/pozorište, daje drugi šmek u odnosu na komercijalu. Nije preterano ala Šekspir.
Tempo je dobar bez proseravanja, način narativa mi se takođe dopada.
Voleo bih da je bio duži. Ne oseća se brutalnost postojanja čudovišta jer je njegova priča relativno kratka. Šta više, lik i nema mnogo na šta da se žali, život je pred njim.
Slazem se. Zamerke takodje na cgi koji je los, oseca se nedostatak povezanosti likova, kao da svaki ima svoju pricu a ne da su prepletene. Od mene izmedju 7 i 7.5.

Black Dynamite oh yeah sasvim ali sasvim film 70ih. Odlična sprdačina

Slazem se. Zamerke takodje na cgi koji je los, oseca se nedostatak povezanosti likova, kao da svaki ima svoju pricu a ne da su prepletene. Od mene izmedju 7 i 7.5.
Za CGI se ne bi slozio, za povezanost likova jedino sa Mia Goth je nekako moglo bolje biti ali je je povezanost Viktora i "kreature" perfekta, ocena 8 jer je nisam ocekivao, pocetak je malo sporiji ali je film odlican svakako daleko boli od verzije iz '95 sa kojom je smesno poredjene, ocena na imdb i to oslikava

Frankenstein

Vizuelno prelep film, gluma na nivou, Guillermo del Toro... Dobar film, uživao sam.
8/10

6 čulo šta reći kakva filmčina. Najjače što sam mislio da sam ga gledao i sad kad sam ga odgledao definitivno nikad film nisam gledao pre.

Ovo je meni najlbolji šamala ding dong definitivno.

"6 čulo" nije u Top 20 ali u Top 30 najboljih filmova svih vremena jeste. Sinonim za savršen kraj koji osigurava da ćeš pamtiti film kod si živ.
Za klasu jači od Shutter Islanda.
Masterpis.

Oddity - zanimljiv low budget triler horor-6 jedva na misice
Magnum force-iliti u prevodu “Klopka za inspektora Kalahana” , odgledan posle 15 godina opet i dalje odlican i sa ove vremenske distance, mislim da je najbolji u serijalu Kalahan, kao klinac posedovao film snimljen na Vhs kasetu i gledan mnogo puta

Nazad
Vrh Dno