Šta je novo?

TWS slušalice

Odneo slusalice u lokalni servis da provere u cemu je problem, zovu me ljudi kazu sve je u redu rade najnormalnije i pune se, a kod mene mrtve kuci ne reaguju. Koji su to gremlini da mi je znati. Dobro je da su ok sad.

Možda su ih malo brisnuli kad su ih preuzeli pa kontakti proradili ?

Ima li neko preporuku za slusalice za trcanje? Bitno je da ne ispadaju iz usiju, zvuk nije toliko bitan, budzet do nekih 50€

Prilozi

• Screenshot 2025-10-18 122521.jpg
    Screenshot 2025-10-18 122521.jpg
    33.6 KB · Pregleda: 51
TOZO HT2, JBL Tune 520BT, Anker Soundcore Life Q20, JLab Studio Pro, Monoprice BT-300 ANC...

Ovo je bone conductor slušalica. Jeste za trčanje, oslobodi otvor uha za pažnju na okolinu.

Ovo je bone conductor slušalica. Jeste za trčanje, oslobodi otvor uha za pažnju na okolinu.
Nisam znao da se tako zove, da da uvek moram da oslobodim jednu kako bih cuo okolinu oko sebe.

ANC bubice imaju transparent mod. Semi bubice su slobodne u školjki, čuje se okolina. Mana je kad je buka ili vetar, neupotrebljive budu.

Nisam o tome toliko razmisljao, mada u delovima grada gde trcim obicno nema toliko buke, da li postoji neka verijanta ovih bone conductor slusalica ili nesto na taj fazon sa ANC a da bude do 50-60e, takve slusalice bih koristio samo za trcanje.

Nakon 3 godine koriscenja Soundpeats Air 3 Pro otkazale poslusnost. Nakon pola sata signalizira battery low i ubrzo se diskonektuju jer je navodno "baterija iscurela" a na kucistu stoji zeleni indikator, nigde veze. Apdejtovao firmware, cistio kontakte, hard reset, nista nije pomoglo.
Elem, treba mi preporuka za slusalice koje su slicne po parametrima pomenutom modelu posto slusalice korisitm iskljucivo za razgovore preko google meets (ne koristim ni za slusanje muzike ni za igrice), a Soundpeats Air 3 Pro su mi bile savrsene za tu svrhu.
Edit: Kakve su SoundPEATS Air5 pro ?

Poslednja izmena:
5 je baš nova.

Za sastanke više mi prijaju semi slušalice, konkretno Air4. Možda možeš da vidiš Air5 sad već.

Mada, sa Capsule 3 Pro+ možda ćeš hteti da slušaš i muziku. Ima ANC, ako je to bio neki faktor.

Nisam o tome toliko razmisljao, mada u delovima grada gde trcim obicno nema toliko buke, da li postoji neka verijanta ovih bone conductor slusalica ili nesto na taj fazon sa ANC a da bude do 50-60e, takve slusalice bih koristio samo za trcanje.
Ja sam za istu namenu uzeo Soundcore x20 Sport i za sad sam zadovoljan. Ne ispadaju mi, lepo leže, odlično izoluju mada kako vidim ne znači ti to mnogo ali svakako imaju i transparentni mod ako želiš da čuješ okolinu. Bas je prilično izražen ali može da se lepo smiri preko equalizera. Od loših strana za sad sam primetio samo da je mikrofon loš i kutijica je nešto veća od ostalih slušalica koje sam imao ali ne mnogo. Ostale obične TWS slušalice su mi ispadale iz ušiju čim se oznojim bez obzira na veličinu sililonskih nastavaka.
Ja sam ih platio oko 6.700 na KP, to je par evra iznad tvog budžeta. Ne znam kako se sad kreću cene.

Jel imao ko iskustva sa premium gaming TWS ? Imam već odlične over ear slušalice ali posle duže gaming sesije rajf mi spljošti kosu koju posle bez zveka ne mogu da ispravim, užasno je počelo da me nervira :) Može li se iole dobiti kvalitetan zvuk u igrama sa in ear slušalicama? Imam dosta iskustva sa in ear slušalicama i zadovoljan sam kako muzika zvuči, ali za gaming, mogu li bar donekle parirati over ear ? Pričam za premium modele tipa SteelSeries Arctis GameBuds, Asus ROG Cetra True Wireless SpeedNova, Razer Hammerhead Hyperspeed ili možda vidim pominje se i Sony INZONE Buds ?

Neke mogu da budu ok ali ipak ništa ne može da se poredi sa dobrim over-ear slušalicama, posebno za gaming.
In-ear/TWS gaming mi deluje više kao neko alternativno rešenje za portable gaming, za đake i studente recimo, uz laptop, tablet/telefon.

Pa sad, da ne može da se poredi ne znam baš. Svaka navedena varijanta je neki kompromis, a današnje TWS imaju veoma dobar zvuk i nemaju primetno kašnjenje. U čemu je tačno problem da imaš i jedno i drugo?

Ne mora premium model, šta danas znači premium slušalica? Koliko god da istreseš para biće pros/cons.

Znači da ako su već u zaostatku zbog fizike (manji driveri, manji gabariti), gledam da uzmem najbolje na tržištu, hoću reći, da su što bliže over-ear. Trenutno imam Galaxy Buds 3 Pro pa ću taman njih probati danas jer sam zadovoljnan kako zvuče za muziku. Za gaming su trash, prvenstveno zbog toga što su BT slušalice pa je delay preko 250ms, ali poslužiće da testiram zvuk, surround, imerziju...

50 60ms su pitsi u gaming modu mislim. Uglavnom onaj test na YouTube deluje kao da nema kašnjenja.

Pa sad, da ne može da se poredi ne znam baš. Svaka navedena varijanta je neki kompromis, a današnje TWS imaju veoma dobar zvuk i nemaju primetno kašnjenje. U čemu je tačno problem da imaš i jedno i drugo?

Ne mora premium model, šta danas znači premium slušalica? Koliko god da istreseš para biće pros/cons.
Ne mislim na tonalitet itd. nego na stejdž, preciznost/pozicioniranje, i taj neki opšti utisak. Jedine in-ear (sa kablom, ne BT) sa kojima sam baš zadovoljan kako zvuče u igrama su stare ATH-CKX9. Imaju pun, dinamičan zvuk ali i iznenađujuće veliki stejdž i dobro pozicioniranje za jedne in-ear slušalice (zbog velikih drajvera i po jednog otvora na kućištu svake slušalice). Takođe, to su jedine in-ear sa kojima ponekad mogu da gledam filmove. Ali čak ni one ne mogu na crtu dobrim over-ear modelima, posebno kada je igranje FPS u pitanju.

Solidan stejdž imaju semi. Izbacuju visoke na tim otvorima sa strane. Pitanje koliko je to sve bitno za FPS, podjednako dobro se orijentišem i sa velikim i sa bubicama u CS, uopšte mi funkcionalno ne utiče.

Jedino šta je bitno da ne kasne, stare BT slušalice su bile potpuno neupotrebljive za igranje.

Da se javim posle par meseci koriscenja Soundpeats Capsule3 Pro+..

Moram da kazem da sam toliko zgotivio slusalice, da Buds2 Pro vise ni ne koristim, jedino kad su mi prazne baterije na Soundpeats..

Zvucne pitice kidaju! :D

A moja priča za kapsulu, dabogda imao pa nemao. Čekam sniženje za drugi par. Doduše engine4 jeste korektna uteha kad se izbori čovek sa EQ.

Opet moje muke sa capsule 3 pro+. Uzeo da ocistim slusalice i primetim malo prljavstine na nekoj rupici i krenem da cistim cackalicom, stavim ih u usi zvuk na normal katastrofa, ispran, nikakav. Stavim stare 3 pro sve normalno. Jedino sto mi pada na pamet da nisam nesto fizicki ostetio/probusio ovaj otvor (na slici). Kad stavim anc/transparency zvuk je dosta bolji, puniji, kvalitetniji. I ako jesam dal je moguce srediti nekako?

Prilozi

• 3plus.jpg
    3plus.jpg
    217 KB · Pregleda: 24
  • IMG_0182.jpg
    IMG_0182.jpg
    220.7 KB · Pregleda: 25
Vrh Dno