Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2025)

A, većina se nadala crvenom septembru i zelenom oktobru, kad ono - sve suprotno. Veliko je pitanje da li ulaganje u altove više i ima smisla. Možda je najbolje držati se samo BTC i, naoružan strpljenjem, zarađivati malo po malo na njegovim povremenim fluktuacijama. Bar si siguran da neće otići 30-50% dole u dva minuta.

pumpanje i guranje marketa samo up, godinu dana, probusio se balon i to je to, sve viđeno zadnja 3 ciklusa, sve se isto ponavlja. Sad to izgleda brutalnije jer su ogromne cifre ali u principu sve je isto. Pitanje je sta dalje hoce li se nastaviti crveni ponedeljak, a vjerovatno hoce.

u jednom trenutku juče uživam u 50% profita na DASH-u za samo par sati.
a onda se jutros budim i vidim da sam prokrvario na svim frontovima

ništa mi nije jasno više

Znači misliš da neće biti nivoi od prošle nedelje?
Posle ovako jake oscilacije tesko je u ovom momentu prognozirati pravac, treba malo da se slegne prasina, probusen je MA99 kao iglom (pricam za ETH), usmerilo se na pad istog, ako bude oporavka, mislim da je nekih 4300-4350$ gornja tacka koju ako probije krece na gore, kojim tempom i kada ce se to desiti stvarno ne znam, po svom "sestom culu" tj muzickoj zelji (kojom se vecina vodi u trejdovanju i nema veze sa vezom lol) ocekujem da to bude u naredne dve nedelje.

Znači, više niko (osim krojača tržišta) ne zna ni da li će biti final bull run-a do kraja godine. Mislim, kad su već ovo napravili i stvorili sebi priliku da kupe altove po drastično nižim cenama, logično mi je nekako da će gledati da to unovče.

ZEC je dobrano u plusu kako u $ tako naspram btc imam neki osecaj da ga spremaju za medju prvih 20-25 po kapitalizaciji

Zna Donald Tramp. Ovo je već postalo žalosno kako manipuliše sa tržištem.

Trgovinska ofanziva na Kinu oborila kripto tržište! Više od 9 milijardi dolara likvidirano u poslednja 24 sata​

Bitkoin je zabeležio najveću likvidaciju sa 1,83 milijarde dolara izgubivši značajnu vrednost
Ukupno 1,4 miliona investitora pretrpelo je gubitke tokom ovog perioda volatilnosti izazvanog Trampovim carinama Kini

Oni se samo igraju sa nama. Ovde vise ni znanje ne pomaze, sve je stvar srece. Da ovoliko sve padne zbog toga sto je tramp uradio nema logike. Vise mi zvuci kao nesto u sta ce ljudi manje vise da veruju da je razlog, a neko tamo klikce up and down button.

Istresaju uglavnom masu sa manjim portfolijom koja zeli da proba da na kocku uveca stek, mada ima i izuzetaka koji se kockaju na veliko. Pogode smer 1-2, misle presli su igricu i onda sa jednim ovakvim trzajem ostanu bez gaca. Kuca/menjacnica nikad nije u gubitku na duge staze, tako da pamet u glavu, igra se uglavnom kontra od vecine. Kad je situacija ni tamo ni vamo najbolje je biti u btc zbog svima poznatih razloga.

Drugar sa 8k napravio 35k na SOL x9 leverage cini mi se, izasao i bio u fazonu, ma ici ce jos gore i stavio svih 35k. Evo ga sad na 0 :D

A frajer gore zaradio 29k na POL,ja pao sa 61 na 47 ,a onaj pad koina na skoro 0 mi žesce uterao strah u kosti, i neverovatno mi da je to izazvala vest o carinama bla bla

nema to veze sa carinama, ovo je sve isplanirano bilo. 30min pre crasha su ogromne shortove otvarali na hyperu. sad je na red eth ath i idemo svi u hibernaciju :)
Zašto misliš da će ETH da napravi ATH ponovo?

To je to, sve je iskrvarilo i otišlo podosta dole. Koliko retardirana cela situacija. Pola majmjna na X priča gluposti a druga polovina majmuna veruje. Al tako mi i treba kada sam u ovoj drugoj polovini. "To the moon, uptober, alt season" itd. Autistic as hell

A, većina se nadala crvenom septembru i zelenom oktobru, kad ono - sve suprotno. Veliko je pitanje da li ulaganje u altove više i ima smisla. Možda je najbolje držati se samo BTC i, naoružan strpljenjem, zarađivati malo po malo na njegovim povremenim fluktuacijama. Bar si siguran da neće otići 30-50% dole u dva minuta.
Upravo moj neki plan, HEDGE mode leverage trading BTC. I shortovanje shitova koji su me unazadili, WIF pogotovo, smeće cele godine.

Inače, celokupno stanje kripta pogotovo altkoina, je postalo toliko jadno, da i pored silnih ETfova, regulacije, legalizacije, maltene državnih projekata, bankarskih projekata, imamo na nedeljnom nivou iživljavanje američkog establishmenta I bukvalno dirigovanje cene.

I pored svih tih silnih ulaganja velikih igrača u kripto, jedan prdež od predsednika napravi veću paniku i likvidacije, nego proglašenje globalne pandemije pre par godina.

Jesmo li se za ovo borili ?! ;)

Poslednja izmena:
I shortovanje shitova koji su me unazadili
U ovom tvom pisanju prepoznajem nesto sto se u tradingu zove "revenge trading". Ne daj da te emocije savladaju jer niko ne moze da pobedi trziste, bar ne mi sitni igraci.
Edit: Market je tako formiran da ti nanese maksimalnu bol tj da ti uzme sto vise novca moze, sto cesce moze, i od sto vise ucesnika na trzistu

Poslednja izmena:
U ovom tvom pisanju prepoznajem nesto sto se u tradingu zove "revenge trading". Ne daj da te emocije savladaju jer niko ne moze da pobedi trziste, bar ne mi sitni igraci.
Edit: Market je tako formiran da ti nanese maksimalnu bol tj da ti uzme sto vise novca moze, sto cesce moze, i od sto vise ucesnika na trzistu
Sa tim u vezi..

Ako ce da raste, mora jos malo da padne. Mozda ce kupovina shitova u nekom momentu ove godine biti dobar potez.

U pravi si za revenge trading, i hvala, to stoji.. ali mislim da je ovo više "trend is your friend", jer trend je za shitove generalno loš još od prošle godine, a sada je definitivno ubijeno svako poverenje sa ovim masakrom od sinoć.
I shortovanje shitova donosi i pozitivan funding fee što nije zanemarljivo sa leverage umnoškom.

Inače, celokupno stanje kripta pogotovo altkoina, je postalo toliko jadno, da i pored silnih ETfova, regulacije, legalizacije, maltene državnih projekata, bankarskih projekata, imamo na nedeljnom nivou iživljavanje američkog establishmenta I bukvalno dirigovanje cene.
Bas zbog ovog se i dogodilo to sto se dogodilo.

Ja ću sačekati da se tržište malo oporavi, onda ću rasprodati u minusu DOT, FET i GRT, a pokušaću da budem na nuli sa SUI i AVAXom.
Čekaću SOL i ADA, a jedino sam sa LINKom čak i sada u malom plusu.
Već sam kupio malo ETH, tako da u narednom periodu početi i BTC.

Ja ću sačekati da se tržište malo oporavi, onda ću rasprodati u minusu DOT, FET i GRT, a pokušaću da budem na nuli sa SUI i AVAXom.
Čekaću SOL i ADA, a jedino sam sa LINKom čak i sada u malom plusu.
Već sam kupio malo ETH, tako da u narednom periodu početi i BTC.
Zar Avax nema potencijala za jos neki rast?

U pravi si za revenge trading, i hvala, to stoji.. ali mislim da je ovo više "trend is your friend", jer trend je za shitove generalno loš još od prošle godine, a sada je definitivno ubijeno svako poverenje sa ovim masakrom od sinoć.
I shortovanje shitova donosi i pozitivan funding fee što nije zanemarljivo sa leverage umnoškom.
Ja sam holder i to ona vrsta konzervativnijeg holdera, koji je jedva odlučio da uloži u neke mid cap altove, pa čak i ja gubim poverenje, odnosno nisam toliko razočaran, koliko postajem oprezniji nego ranije.

Zar Avax nema potencijala za jos neki rast?
Opet zavisi kada i po kojoj ceni si kupio dip. Ja sam sa AVAXom imao najbolju dobit od 40%, pre manje od mesec dana, ali izlazna cena je bila na oko 100%, tako da nisam hteo da prodam.
Jedino sam sa LINKom bio u zoni izlazne cene u avgustu, ali nisam prodao, jer sam smatrao da je prerano i samo sam sa tim altom napravio grešku i to delimično.

Koliko je ova alt sezona jadna, govori i činjenica da ja uopšte nemam target, odnosno izlaznu cenu baziranu na ATH iz prošlog ciklusa, niti želim da naprave novi ATH, niti da se približe, već cenu baziram prema vrednostima vrhova iz januara ove godine i decembra prošle, dakle prema tom bear periodu, a to su dosta niže vrednostu u odnosu na ATH iz prošlog ciklusa.
Onda se pitam kako je holderima koji čekaju neke nove ATHove.

Ja sam holder i to ona vrsta konzervativnijeg holdera, koji je jedva odlučio da uloži u neke mid cap altove, pa čak i ja gubim poverenje, odnosno nisam toliko razočaran, koliko postajem oprezniji nego ranije.

Opet zavisi kada i po kojoj ceni si kupio dip. Ja sam sa AVAXom imao najbolju dobit od 40%, pre manje od mesec dana, ali izlazna cena je bila na oko 100%, tako da nisam hteo da prodam.
Jedino sam sa LINKom bio u zoni izlazne cene u avgustu, ali nisam prodao, jer sam smatrao da je prerano i samo sam sa tim altom napravio grešku i to delimično.

Koliko je ova alt sezona jadna, govori i činjenica da ja uopšte nemam target, odnosno izlaznu cenu baziranu na ATH iz prošlog ciklusa, niti želim da naprave novi ATH, niti da se približe, već cenu baziram prema vrednostima vrhova iz januara ove godine i decembra prošle, dakle prema tom bear periodu, a to su dosta niže vrednostu u odnosu na ATH iz prošlog ciklusa.
Onda se pitam kako je holderima koji čekaju neke nove ATHove.
Teško nam je🤣🤣🤣🤣

Da li se kraš desio zato sto su neki veliki igrači likvidirani,ili tramp nesto rekao,ili menjacnice manipulišu ili priče tog tipa onda imamo šansu da se vratimo,ali ako je naznaka i pocetak ber sezone onda ***, uglavnom pamte dva dogadaja:septembar 2017 i pad zbog kineza koji je mozda bio i veci(ali koliko se secam to se brzo i bratilo) i koronu kao drugi dogadaj,ali meni i pocetak maja 2021 kada su altovi isto imali takav pad (pretezno imao ltc ,koji je sa 320 dotakao 70 )i to se smatra pocetkom ber sezone (čega se i sad plasim) i jeste da je btc u septembru iste napravio ATH ali altovi to nisu ispratili jos jedna stvar mi upada u oci,a to je:sve velike i jake firme ili ti jaki igrači koji kupuju pretežno BTC I ETH, oni bukvalno ovo nisu ni osetili niti ikakav problem imaju ,pa *** BTC je 113k a ETH 3800 ,to su em top cene em i procentualno mali pad

Nazad
Vrh Dno