Šta je novo?

Midea Extreme klima uređaji (iskustva)

@Dzoneee šta ćeš ljudi vole da idu u ekstreme, ja sam na više od jednog mesta u temi pisao da je dobra klima.
Što se tiče toga da duva stalno na grejanju i za to je spomenuto da se može isključiti i kako se to može obavi.
Nije smeće, radi lepo i greje lepo. Ko zna zašto su je tako programirali ali eto, manje više svaka klima ima svoje bubice i minuse, ovakve ili onakve.

Kako onima kojima je visoko postavljena vanjska jedinica rješavaju na minusima odvod vode kroz lulu

Jel ok da za 4 godine vanjska jedinica ovoliko korozira na dno? Lulu mi nisu stavili majstori nikad da napomenem.

Prilozi

• IMG_2977.jpeg
    IMG_2977.jpeg
    250.7 KB · Pregleda: 110
Jel ok da za 4 godine vanjska jedinica ovoliko korozira na dno? Lulu mi nisu stavili majstori nikad da napomenem.
Ovo koliko vidim nije korozija, vec prljavstina slivena sa izmenjivaca pa se tu nahvatala. Kod mene je tako slicno ( i ja se bio istripovao ) jer je klima do prometne ulice, pa kad sam provukao prstom ostalo je cisto-kao novo na tom mestu. Pokusaj i ti tako ako ti je lako dostupna, ili nekim crevom-mlazom vode da malo isperes i vidis da li je ( verovatno jeste ) isti slucaj kao kod mene.

Ovo koliko vidim nije korozija, vec prljavstina slivena sa izmenjivaca pa se tu nahvatala. Kod mene je tako slicno ( i ja se bio istripovao ) jer je klima do prometne ulice, pa kad sam provukao prstom ostalo je cisto-kao novo na tom mestu. Pokusaj i ti tako ako ti je lako dostupna, ili nekim crevom-mlazom vode da malo isperes i vidis da li je ( verovatno jeste ) isti slucaj kao kod mene.
I meni ovo lici vise na prljavstinu nego na koroziju :unsure:

I moja je do glavne ulice a da je dohfatim ne mogu tesko. Moguce da je bas prljavstina kao kod vas a extreme je model.

Juče ugradjena Midea Xtrime na mesto gde je bila Midea Mission stara skoro 10 god.

Misija je zavrsila u dečijoj sobi od 12 kvadrata + galerija iznad nem pojma od 5-10 kvadrata.

Odradila je 9 sezona grejanja, od tih 9 sezona 5-6 sezona je radila u 52 kvadrata a 3-4 poslednje sezone u svih 64+ ta galerija iznad.

Razlike koje sam primetio kod Xtrima, vidno manja spoljna jedinica od Missije, plića je-pljosnatija i uža. Misija deluje kao 18ica u odnosu na Xtrime. Unutrašnja skoro ista.

Modulira slično kao mission noćas gledao ne ispod 240 wati.
Preko aplikacije vent se steluje od 1%-100% + turbo, preko daljinca 20-40-60-80-100
Misija ima 3 brzine na daljincu a i na app + turbo.

Zanimljivo je kod obe ja ne nadjoh nigde u specifikacijama koliki je protok vazduha za turbo opciju, a siguran sam da je dosta dosta jače od one na max vent.

Ima jonizator, imala i misija.

Odozgo (s plafona ka klimi) je nakako kockastija, većinje otvor dosta od Misije, više može da uvlači vazduh od misije.

Meri temp i spoljnu i unutrašnju u 0.1, na misiji samo okrugli brojevi.

Kada ode u stend bay, ventilator dok vrti da bi čitala temp je dosta jači nego što je na Misiji barem za 20-40% znam po broju obrtaja a i po potrošnji venta dok vrti.

Verovali ili ne kod mene ne radi taj prvi defrost kad se upali klima i opcija grejanja.
Radila je nekoliko kontrolnih defrosta ??? Pise df, spoljna nešto kao radi čujem da diže obrtaje i to je to. Jako kratko to traje.

I misija je imala te neke aj da kažem kontrolne defroste u prvim danima grejanja posle ne ( ja kad krenem da grejem ne gasim je više ) posle ima "prave" defroste.
Ovi nazovi kontrolni defrosti, zapravo to i nisu. Traje nešto smešno.

U narednim danima, baš ću videti da ispratim, koliko tačno traje i dal gas uopšte odlazi ka napolje kao kod pravog defrosta.

Instalacija mi je sada preko 4 metara jer sam izmestao spoljnu na dalju poziciju.
Kod misije je bila ne punih metar :)

Kaže majstor bas sam ga pitao za onu teoriju 5m cevi ili 3m kod nekih drugih proizvodjača, lično smatra da to nema veze sa životom, i da su mnogi naši gurali tu priču zbog skuplje ugradnje.
A da on zna za svega par modela, za koje mora da bude 3 ili 5 metara, zbog garancije.
Zanimljivo, i mission sam pre skoro 10god platio 500, kao i sad extrme
Da saće i na unutrašnoj i na spoljašnjoj je druge boje, zuckastije kao da ima primese bakra il je samo šmnika, al def nije isto kao na misiji.

Poslednja izmena:
Oko 15.5 vati troši ventilator na stend baju, sa jonizatorom + 1w.
Na msiji je trosio oko 8wati

Na E-Brizli može Fan dugme pa ^/v za temperaturu za 1% korake venta. Trebalo bi da funkcioniše i na Xtreme

Hoće :) hvala.
Slučajno sad otkrih, a ako se trži samo vent dugme upada u qvajat opciju tihu.
Taj ventilator mozes da ugasis. Skoro je neko okacio kako. Na daljinskom mozes da smanjis ispod 20% tako sto izaberes 20% pa strelicu na dole pritiskas i smanjujes za po 1%
Dok radi da, to je isto ono što je i kolega napisao.
Ne reaguje za vent koji vrti dok je na stend baju.
Čitao sam da može da se ugasi skroz, a ne znam dal može da se smanji na pola brzine u odnosu na ovu što je difoltna (vent dok je na stend baju)

Po meni nema logike da se skroz ugasi, jer sigurno će lošije čitati unutrašnju temp.

Poslednja izmena:
Taj ventilator mozes da ugasis. Skoro je neko okacio kako. Na daljinskom mozes da smanjis ispod 20% tako sto izaberes 20% pa strelicu na dole pritiskas i smanjujes za po 1%
Kako: https://forum.benchmark.rs/threads/midea-extreme-klima-uređaji-iskustva.506385/page-2#post-7294113
Šta: https://forum.benchmark.rs/threads/midea-extreme-klima-uređaji-iskustva.506385/page-3#post-7297579

Na E-Brizli je inače 40min default da je ventilator uključen dok pauzira, pa onda staje (ako ne krene u međuvremenu u rad naravno).

Preko aplikacije vent se steluje od 1%-100% + turbo, preko daljinca 20-40-60-80-100
Nije mi daljinac pri ruci, ali mislim da bi trebalo da ima "Cool/Heat Flash" dugme. Aktivira brzo grejanje/hlađenje ali i vent na max/turbo :)

Sad provalio da sa ovim podešavanjima sa slike i uslovima-temperature, ne može da se natera vent preko 60 % stavim ja 100% ali čujem po zvuku da je na 60%.
Do 60 od 1% na gore reaguje, preko ne.

Prilozi

• Screenshot_2025-10-19-00-36-11-294_com.midea.ai.overseas.jpg
    Screenshot_2025-10-19-00-36-11-294_com.midea.ai.overseas.jpg
    54.7 KB · Pregleda: 44
  • Screenshot_2025-10-19-00-34-54-051-edit_com.midea.ai.overseas.jpg
    Screenshot_2025-10-19-00-34-54-051-edit_com.midea.ai.overseas.jpg
    46 KB · Pregleda: 44
"Dnevna Xtreme Sobetina"!? 🤔

Sad provalio da sa ovim podešavanjima sa slike i uslovima-temperature, ne može da se natera vent preko 60 % stavim ja 100% ali čujem po zvuku da je na 60%.
Thou shall not Xtreme 😅🤣

S' ozbiljnije strane, vala ništa iritantnije nego kad nazovi "smart" ###*# krenu sa kontra pametovanjem i teranjem inata 🙄 Da poludi čovek...

Thou shall not Xtreme 😅🤣

S' ozbiljnije strane, vala ništa iritantnije nego kad nazovi "smart" ###*# krenu sa kontra pametovanjem i teranjem inata 🙄 Da poludi čovek...
Da xtrime, misija u decijoj sobi.

Nema šanse neće preko 60% kolko god stavio. Al zato turbo (boost dugme na daljincu) košava na gajbi :) vrti vent ludilo.
Al kompresor na oko 350 wati ahah.

Snimio sam kako modulira na oko 250 wari, 22c twmp, i 60% vent. Spojna se jeeedva čuje.
Nego nzmm kako da okacim snimak, ne mož direkt na forum
Isto tako što manja brzina ventilatora, kompresor ubrzava što je i logično

Da xtrime, misija u decijoj sobi.
Mislio sam na "sobetina" u nazivu (👌👍😄😄).
Tj. predložio da dodaš "Xtreme". Em se uklapa em fali, a kad je već i baš u toj sobi.... 🙃😁

Nego nzmm kako da okacim snimak, ne mož direkt na forum
Može ako je fajl do 10MB čini mi se.
Uglavnom, sem YT-a možeš i na dropbox, google i sl. pa share-uj samo fajl (link tj.)!? :)

Lagano bi je prepolovio na pola ako može onim opcijama. Ne bih ga gasio skroz
To bi trebalo da je opcija 2 ("Minimum fan speed").
Međutim ne vidim koja bi osim nje bila trenutni default, prema opisanom ponašanju. Ako jeste već default, onda je opcija 4 kontam jedino kompromisno rešenje (4min off, 1min duva)...
Javi ako budeš menjao/probao...

Skoro da sam bio prelomio za extreme 18 umesto Daikina sensira, ali kad sam iščitao temu, odustah sa razočaranjem. Neki komentar, savet,...bitno mi je da je klima tiha i služiće za grejanje.

Xtreme 12 kod mene, trenutno podesena na 29 stepeni, u poslednja 24 casa nije uradila nijedan defrost. Ako smanjim temperaturu radi defrost cesto. Cudno ali tako je.

Al zato na 29 podešenih stepeni pakao u sobi i vuče više od 1KW struje po satu.

Ne, Greje 70 kvadrata, full izolacija i pvc. Svuda u sobama je 23-24 stepena, trenutna potrosnja 540W.

Nije čudno nego je očekivano.
Nije uradila nijedan defrost zato što je vlažnost niska a temperature su visoke, i radila je svo vreme bez prekida u datim uslovima (ili većinu vremena) jer održava 23-24 stepena u 70 kvadrata.
Sutra je slično vreme današnjem, ponovo joj zadaj nižu temperaturu, i obrati pažnju, budući da je zadata niža temp. neće raditi svo vreme, i imaćeš Midea ™ defrostove.
Kada kreće sa grejanjem posle pauza, tada najčešće odlazi u "defrost" na plusevima.
Ako smanjim temperaturu radi defrost cesto. Cudno ali tako je.

Nazad
Vrh Dno