Juče ugradjena Midea Xtrime na mesto gde je bila Midea Mission stara skoro 10 god.
Misija je zavrsila u dečijoj sobi od 12 kvadrata + galerija iznad nem pojma od 5-10 kvadrata.
Odradila je 9 sezona grejanja, od tih 9 sezona 5-6 sezona je radila u 52 kvadrata a 3-4 poslednje sezone u svih 64+ ta galerija iznad.
Razlike koje sam primetio kod Xtrima, vidno manja spoljna jedinica od Missije, plića je-pljosnatija i uža. Misija deluje kao 18ica u odnosu na Xtrime. Unutrašnja skoro ista.
Modulira slično kao mission noćas gledao ne ispod 240 wati.
Preko aplikacije vent se steluje od 1%-100% + turbo, preko daljinca 20-40-60-80-100
Misija ima 3 brzine na daljincu a i na app + turbo.
Zanimljivo je kod obe ja ne nadjoh nigde u specifikacijama koliki je protok vazduha za turbo opciju, a siguran sam da je dosta dosta jače od one na max vent.
Ima jonizator, imala i misija.
Odozgo (s plafona ka klimi) je nakako kockastija, većinje otvor dosta od Misije, više može da uvlači vazduh od misije.
Meri temp i spoljnu i unutrašnju u 0.1, na misiji samo okrugli brojevi.
Kada ode u stend bay, ventilator dok vrti da bi čitala temp je dosta jači nego što je na Misiji barem za 20-40% znam po broju obrtaja a i po potrošnji venta dok vrti.
Verovali ili ne kod mene ne radi taj prvi defrost kad se upali klima i opcija grejanja.
Radila je nekoliko kontrolnih defrosta ??? Pise df, spoljna nešto kao radi čujem da diže obrtaje i to je to. Jako kratko to traje.
I misija je imala te neke aj da kažem kontrolne defroste u prvim danima grejanja posle ne ( ja kad krenem da grejem ne gasim je više ) posle ima "prave" defroste.
Ovi nazovi kontrolni defrosti, zapravo to i nisu. Traje nešto smešno.
U narednim danima, baš ću videti da ispratim, koliko tačno traje i dal gas uopšte odlazi ka napolje kao kod pravog defrosta.
Instalacija mi je sada preko 4 metara jer sam izmestao spoljnu na dalju poziciju.
Kod misije je bila ne punih metar
Kaže majstor bas sam ga pitao za onu teoriju 5m cevi ili 3m kod nekih drugih proizvodjača, lično smatra da to nema veze sa životom, i da su mnogi naši gurali tu priču zbog skuplje ugradnje.
A da on zna za svega par modela, za koje mora da bude 3 ili 5 metara, zbog garancije.
Zanimljivo, i mission sam pre skoro 10god platio 500, kao i sad extrme
Da saće i na unutrašnoj i na spoljašnjoj je druge boje, zuckastije kao da ima primese bakra il je samo šmnika, al def nije isto kao na misiji.