Šta je novo?

Tutorijal kako legalno skinuti instalacione iso-e svih verzija Windowsa i Office-a

U postu ispred mog je bas napisao to oko pucanja, zato sam mu rekao da se ne opterecuje toliko time, narocito ako ima backup.

Jos gore je ako ne zna da particionise pa taj Windows pukne jel i prilikom podizanjanovog slucajno obrise I tu backup particiju. Zato se za takve stvari ima drugi obican hdd I prilikom instalacije Windows-a raskaci da se ne bi desilo nesto ne predvidjeno.

Sve particije izuzev C: zavise od tipa butovanja i tipa file systema. To se ne računa u namerno particionisanje, mora kako mora za dati OS.
Ovo je recimo normalan 1TB W11, UEFI. GPT, NTFS C: particija po defaultu.
1740314131605.png

Sa leva na desno: Fat32 BOOT particja, EFI particija, C: iliti Windows particija i na kraju Restore particija. Od kapaciteta celog diska zavisi samo veličina C: particije koja može da se deli, sve ostalo ostaje kako jeste. Od svih, samo C: particija ima slovo i normalno je vidljiva. Ona jedina može da se podeli stim što se smanji C: a napravi neka druga, recimo D: u oslobođenom prostoru. I ta, Restore particija skroz desno može posle da se oslobodi ako baš treba taj prostor i pripoji onoj levo do nje. Na manjim diskovima se ne isplati kao što sam objasnio pre, više se gubi nego dobija.
Jos gore je ako ne zna da particionise pa taj Windows pukne jel i prilikom podizanjanovog slucajno obrise I tu backup particiju. Zato se za takve stvari ima drugi obican hdd I prilikom instalacije Windows-a raskaci da se ne bi desilo nesto ne predvidjeno.
Tačno tako a i ako "puknu windows" zbog njih samih ili iz nekog drugog razloga i file system. odoše i druge particije, virus može sve da pojede. Ima i drugih načina za podelu diska bez particionisanja, mogu i folderi da se proglase za virtualnu particiju.
Backup se nikada ne radi na isti disk koji se bekapuje, čak ni na particiju na istom disku, uvek na drugi disk, unitašnji ili čak bolje spoljašnji i to da bude zaštićen od pisanja da ne može malware da ga zahvati. O tome više u drugom tredu da se ne ponavljamo.

Ne znam da li je vec bilo ali evo dobrog sajta za skidanje svih verzija Windows-a.

Koliko važi digitalni ključ kod fresh instalacije za windows skinut sa ove stranice massgrave.dev jer nevidim to u postavkama i u info o windowsu?

Koliko važi digitalni ključ kod fresh instalacije za windows skinut sa ove stranice massgrave.dev jer nevidim to u postavkama i u info o windowsu?

Pročitaj post broj 1

dok ti traje maticna

apsolutno ne mora da znači.

Za Retail i OEM Microsoft nije nikada prodavao privremene licence. Za Evropu OEM i Retail nemaju ograničenje za prenos na sistem sa novom pločom a za ostale potreban je samo Microsoft nalog/account. Jedine ekspiracije su za model pretplate, 365. windows i Office. To se odnosi na W10 i W11 jer je potpuno ista licenca. Mada je MS prestao da prodaje nove licence za W10 još pre više od godinu dana, stare, neprodate ili neupotrebljene još uvek važe.

I dalje su validne i licence za XP. Nemaju one rok trajanja
Samo je pitanje da li su prenosive ili ne i koliko puta mogu da se aktiviraju

Pročitaj post broj 1

apsolutno ne mora da znači.
Piše da je permanently actived,znači aktiviran.

ne mogu da pokrenem media creation tool
pojavi mi se nakratko onal logo windows i ništa posle
išao sam na run as admin

skinuo sam već tako, nego ovako bilo lakše
ne kapiram što ne radi, pre mi je radilo kada sam 10ku instalirao

inače radi mi ključ koji sam skinuo sa dreamsparka za win7 još dok sam studirao a menjao sam i kompove
videćemo da li će i sada raditi

Eto zato je MS account dobra stvar, ne moraš da se mučiš sa licencama i aktivacijom, samo se uloguješ. Licenca za W7 neće raditi na novoj ploči i sa čistom instalacijom.

radi mi, meni je ovo drugi ili treći komp otkad sam prvi put ubacio tu licencu
mislim nisam jos instalirao w11 nego radi i dalje na ovom

Ima samo jedan problem, ko skine zvanični ISO i pokrene instalaciju neće ga pitati da li želi Home, Pro ili Education verziju Windowsa zbog ključa koji je imao prethodno :)

Ko hoće odmah PRO verziju i da ne mora ključ da kuca može ovo sa ei.cfg i pid.txt da odradi:

Radi i sa Windows 11 25H2 ISO, a umesto tog genetičkog ključa iz klipa može i drugi da se stavi :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno