Upravo to, imam OLED i bitno mi je da podržava sve živo. Jer evo juče sam muku mučio sa filmom koji ima Dolby Vision 7 profil, mučio sam se sa konvertovanjem i na kraju digao ruke i skinuo neki slabiji fajl.
Mnogi plejeri imaju dolby vision profile 7 fallback opciju i puštaju lako i te fajlove. To nije 100% onako kako treba, ali bices zadovoljan. To moze svaki dobar boks koji podrzava dolby vision. A pravi profile 7 uopste nije moguc na android tv-u, za to mora da se koristi coreelec i to na uredjaju koji moze tako da pusti profile 7 ili neko slicno resenje.
Svakako je glupo da downloadujes fajlove i bavis se tom konverzijom, kupi neki dobar boks i podesi ovaj profile 7 fallback i to je to. Koristi samo streaming preko nekog debrid servisa i plejer koji podrzava sve sto hoces.
Uopste, nemoj da se fasciniras dolby visionom kao takvim, to je bilo resenje za tone mapping u fazi kad je to bilo mnogo potrebnije televizorima. Implementacija dolby visiona na televizorima cesto donese mnogo vise stete nego koristi, pogotovo sto se podrazumeva da gledas u mraku da bi bilo "onako kako je zamisljeno".
Takav prikaz jeste precizan i "po knjizi", ali u ogromnom broju slucajeva bude previse tamno za gledanje osim ako si bas u potpunom mraku (a cak i tad je mnogim korisnicima previse tamno).
Ukratko, uopste nemoj da bezis od HDR verzija filmova i da mislis da ces nesto specijalno dobiti dolby vision-om danas. LG ima dobru implementaciju, ali videces i sam u praksi.
Kad dodas sve probleme koje zna da donese, nije vredno jurenja resenja koje moze da pusti bas DV profile 7 i zrtvovati sve ostalo sto takav sistem nosi.
A ako pod resenjem smatras "hocu da pustam sve i da radi", to je svaki plejer za android koji podrzava profile 7 fallback. Kodi svakako, exo, just player, vimu...ima ih jos sigurno.
Neki cak zbog losije DV implementacije na inace dobrim televizorima namerno kupe box na kome moze da se iskljuci odredjeni format i forsiraju HDR sa kojim uopste nemaju problema.