Da, do sada sam isključivo koristio offline puštanje, znači film na USB, pa USB u TV. Sa Plexom sam imao ranije nekih problema, koji su sumnjam izazvani tome što mi je Plex podignut na nekom matorom PC-u koji mi služi kao torrent mašina.
Stremio koristim za neke filmove, mada kako gledam i filmove manje popularne, često se desi da na Stremio nema tih naslova.
Nije mi iskreno bitno da li će biti Android, ali ako ima nekih koji podržavaju sve licence i pritom su Android TV to je svakako plus.
Bitno mi je da ima Dolby Atmos+Vision, DTS, TrueHD. Jer posedujem i Q990D Soundbar, a i znam da dosta starijih REMUX-a ima DTS sound, a novi imaju Atmos u TrueHD.
Sto se tice zvuka nadam se da ce ti pomoci ljudi sa vise iskustva, ali mislim da su tu Shield i Homatics i dalje najbolji kad je podrska u pitanju. Mislim da bas konkretno za zvuk i jeste bitno da box bude licenciran u nekim varijantama.
I shield i homatics su odlicni, ali su oba u nekom cudnom trenutku... poslednji shield je izasao 2019. i nvidia ocigledno nema nameru da izbacuje naslednika, a homatics je usao u end of life momenat i ceka se box sa s905x5 cipom.
To ne znaci da je los, samo bi ga kupio na samom kraju zivota. Ja ga imam, dovoljno je brz kao i sve sa x4, ali nije to bas TO, moglo bi i brze (i brzi su prilicno neki nelicencirani kao Ugoos Sk1/am8/am8 pro). kad sam rekao moglo bi i brze, mislim na kretanje po sistemu, startovanje aplikacija, i sve na tu temu, ne za sam video, za to je savrsen. Ali jeste zaokruzeno resenje, mozda i najzaokruzenije na trzistu. Ako njega gledas, gledaj za sto manje para na aliexpress-u.
Ako ti ne smetaju neke stvari u kojima je vreme malo pregazilo shield (ne podrzava av1 , nema youtube hdr recimo i jos ponesto), to je isto vrhunsko resenje i dalje. Ako ti je akcenat na zvuku i hoces da se podrazumeva da i u licenciranim i nelicenciranim varijantama sve radi kako treba, mislim da je neki od ova dva resenje ako neces da cekas.
U praksi od svega sto sam ja imao/probao:
Sve sa s928x je najbrze sto se tice procesora (startovanje aplikacija, kompletan utisak rada sistema itd, ali to su samo nelicencirane varijante), shield je malo sporiji od toga u procesorskom delu, ali idalje sasvim dobar, a u grafickom delu razbija i nema nista sto ce ti lose raditi na shieldu. Homatics je sporiji od oba, iako ima 4 gb rama i to se oseti u nekim stvarima (redje tj. nikad ne izbaci ucitan kodi iz memorije kad radis nesto drugo npr), ali je definitivno sporiji.
Za to kako bi ti korsitio i sa akcentom na podrsci za zvucne formate, shield ili homatics po meni. A cudan je trenutak za oba. Sto se ostalog tice, ima odlicnih boksova, ali bas u tom segmentu vezanom za audio formate nista nije kao ova dva.