Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Ako imaš dobar wifi signal u blizini neki Vontar W2 možda? Ima i LAN još bolje ako imaš i to. Pogledaj šta od njih ima sa S905 raznim varijantama čipa, sve bi to trebalo da radi.

Moje informacije su možda malo zastarele, nisam kupovao boksove preko godinu dana.
Vontar w2 je ekstra za basic koriscenje.
Mojima sam kupio pre 2-3 godine taj model, ubacio slimbox i dan danas se taj box nikad ne gasi, non stop je upaljen.
Ujedno je ubacen i iris i radi extra.
Preporuka 👍

Upravo to, imam OLED i bitno mi je da podržava sve živo. Jer evo juče sam muku mučio sa filmom koji ima Dolby Vision 7 profil, mučio sam se sa konvertovanjem i na kraju digao ruke i skinuo neki slabiji fajl.
Mnogi plejeri imaju dolby vision profile 7 fallback opciju i puštaju lako i te fajlove. To nije 100% onako kako treba, ali bices zadovoljan. To moze svaki dobar boks koji podrzava dolby vision. A pravi profile 7 uopste nije moguc na android tv-u, za to mora da se koristi coreelec i to na uredjaju koji moze tako da pusti profile 7 ili neko slicno resenje.

Svakako je glupo da downloadujes fajlove i bavis se tom konverzijom, kupi neki dobar boks i podesi ovaj profile 7 fallback i to je to. Koristi samo streaming preko nekog debrid servisa i plejer koji podrzava sve sto hoces.

Uopste, nemoj da se fasciniras dolby visionom kao takvim, to je bilo resenje za tone mapping u fazi kad je to bilo mnogo potrebnije televizorima. Implementacija dolby visiona na televizorima cesto donese mnogo vise stete nego koristi, pogotovo sto se podrazumeva da gledas u mraku da bi bilo "onako kako je zamisljeno".

Takav prikaz jeste precizan i "po knjizi", ali u ogromnom broju slucajeva bude previse tamno za gledanje osim ako si bas u potpunom mraku (a cak i tad je mnogim korisnicima previse tamno).

Ukratko, uopste nemoj da bezis od HDR verzija filmova i da mislis da ces nesto specijalno dobiti dolby vision-om danas. LG ima dobru implementaciju, ali videces i sam u praksi.

Kad dodas sve probleme koje zna da donese, nije vredno jurenja resenja koje moze da pusti bas DV profile 7 i zrtvovati sve ostalo sto takav sistem nosi.

A ako pod resenjem smatras "hocu da pustam sve i da radi", to je svaki plejer za android koji podrzava profile 7 fallback. Kodi svakako, exo, just player, vimu...ima ih jos sigurno.

Neki cak zbog losije DV implementacije na inace dobrim televizorima namerno kupe box na kome moze da se iskljuci odredjeni format i forsiraju HDR sa kojim uopste nemaju problema.

Poslednja izmena:
Mnogi plejeri imaju dolby vision profile 7 fallback opciju i puštaju lako i te fajlove. To nije 100% onako kako treba, ali bices zadovoljan. To moze svaki dobar boks koji podrzava dolby vision. A pravi profile 7 uopste nije moguc na android tv-u, za to mora da se koristi coreelec i to na uredjaju koji moze tako da pusti profile 7 ili neko slicno resenje.

Svakako je glupo da downloadujes fajlove i bavis se tom konverzijom, kupi neki dobar boks i podesi ovaj profile 7 fallback i to je to. Koristi samo streaming preko nekog debrid servisa i plejer koji podrzava sve sto hoces i to je to.
Dal i njega fallbackuje automatski na neki drugi Dolby Vision ili na običan HDR?

Pravi hardverski UHD bluray plejeri - pravi fallback mehanizam, biraju DV/HDR10/SDR zavisno od TV-a. I pustaju pravi profile 7 MEL + FEL kako treba, naravno.

Boksovi tipa Zidoo, Dune, Oppo i boksovi sa CoreELEC-om : mapiraju P7 u P8 i salju DV (MEL potpuno, FEL delimično). Sve to van Android TV sistema.

Android TV boks + neki poznati plejer: uvek samo HDR10 fallback, bez DV iz Profile 7. Naravno, P5 i P8 koje koriste streaming servisi rade najnormalnije.

Sa G5 nista od toga ne bi trebalo da ti bude problem, videces.

Poslednja izmena:
Mene ovo isto zanima. Ja uskoro menjam moj vremesni beelink gt ultimate i neki plan je da uzmem tcl c765 i neki jaci box na obicnom androidu. Bio sam zainteresovan za ovaj novi ugoos am9 ali na moje iznenadjenje ne podrzava dolby vision. Da linse slucajno nesto promenilo u medjuvremenu? E sada ako bih uzeo sk1 koji podrzava DV da li bih bio pokriven sto se ovih formata tice? Ja bih koristio kodi u kombinaciji sa lokalnom mrezom(serviio ili plex) i verovatno cu uplatiti RD...
Zanima me taj profil 7 da li bi mi pravio probleme u toj kombinaciji?

Mene ovo isto zanima. Ja uskoro menjam moj vremesni beelink gt ultimate i neki plan je da uzmem tcl c765 i neki jaci box na obicnom androidu. Bio sam zainteresovan za ovaj novi ugoos am9 ali na moje iznenadjenje ne podrzava dolby vision. Da linse slucajno nesto promenilo u medjuvremenu? E sada ako bih uzeo sk1 koji podrzava DV da li bih bio pokriven sto se ovih formata tice? Ja bih koristio kodi u kombinaciji sa lokalnom mrezom(serviio ili plex) i verovatno cu uplatiti RD...
Zanima me taj profil 7 da li bi mi pravio probleme u toj kombinaciji?
Ne treba ti box za 765.

@shamanNS
Vidim da su zalihe pri kraju, izgleda da su nabavili znatno manje kolicinw nego npr c805, no nema veze, neka zamena ce postojati, dal neki heisense u8 serije ili c7k...

Ufff ne bih rekao da je tv namenjen za kodi isl. Tv ce da mi sluzi ako budem nabavio neki streaming servis i sl. Mislim da je dobar box jako pozeljan, narocito jer ja volim da gledam remux filmove ...
Pušta remuxe sa levom rukom iza leđa. On već ima poprilično natprosečan "box" u sebi, šta će ti još jedan?

Pušta remuxe sa levom rukom iza leđa. On već ima poprilično natprosečan "box" u sebi, šta će ti još jedan?
Mislim da si samo donekle u pravu, kodi i torrenti, RD nisu bas nesto sto TV moze na duze staze da podrzava, TV je napravljen da podrzava streaming servise, i aplikacije od tv provajdera. Nedostatak ram i rom memorije brzo tu ispliva na videlo, kodi vremenom puni memoriju. Drug je imao negativna iskustva sa c805, posle nekog vremena je usporio i poceo da baguje...

Pravi hardverski UHD bluray plejeri - pravi fallback mehanizam, biraju DV/HDR10/SDR zavisno od TV-a. I pustaju pravi profile 7 MEL + FEL kako treba, naravno.

Boksovi tipa Zidoo, Dune, Oppo i boksovi sa CoreELEC-om : mapiraju P7 u P8 i salju DV (MEL potpuno, FEL delimično). Sve to van Android TV sistema.

Android TV boks + neki poznati plejer: uvek samo HDR10 fallback, bez DV iz Profile 7. Naravno, P5 i P8 koje koriste streaming servisi rade najnormalnije.

Sa G5 nista od toga ne bi trebalo da ti bude problem, videces.
Jel imaš otprilike neki savet šta bi najpametnije bilo uzeti od boksera? Samo da podržava DTS, TrueHD, Atmos i Vision. Za Vision mi je bitno da makar ima fallback za profil 7, tj. da ga automatski fallbackuje na neki drugi DV profil.

Moraš da razjasniš da li kad to kažeš misliš na offline puštanje fajlova ili streaming preko neke aplikacije (npr. stremio, kodi iz android tv-a)? Po ovome sto pričaš, kao da si puštao fajlove offline do sada.

Nisu ista pravila. Ono gore što sam ti napisao definiše sta je moguće u android TV sistemu, šta ne.

Jel ti svejedno kako će to da radi? Jel želiš Android TV sistem i da u nejmu sve funkcioniše ili nešto kao coreelec ili oni custom boxovi tipa zidoo?

Da li su ti bitne licence ili ne?

Moraš da razjasniš da li kad to kažeš misliš na offline puštanje fajlova ili streaming preko neke aplikacije (npr. stremio, kodi iz androd tv-a)?
Da li je Dune Homatics dovoljno dobar za offline puštanje remux filmova i truehd atmos-a ? Koristio bih ga uz hisense tv i uz samsung soundbar.

Mislim da si samo donekle u pravu, kodi i torrenti, RD nisu bas nesto sto TV moze na duze staze da podrzava, TV je napravljen da podrzava streaming servise, i aplikacije od tv provajdera. Nedostatak ram i rom memorije brzo tu ispliva na videlo, kodi vremenom puni memoriju. Drug je imao negativna iskustva sa c805, posle nekog vremena je usporio i poceo da baguje...
Kad uspori tad kupi boks.

Doslovce imaš box unutar TV. Brži licenciran box od tog u TCL neće biti jeftin uopšte. Poprilično je brži od Mi Box 2 na primer.

Ono gore što si napisao nije tačno ;)
Čak šta više "konverzija" iz profile 7 na profile 8 se po prvi put pojavila baš u Android verziji Kodi aplikacije pa tek posle "proširila" dalje.

Hvala za ispravku. Još bolje za njegov slučaj ako je tako. Nisam mislio na naziv nego šta suštinski radi ta konverzija, ali ako je baš profile 8,to je to.

Ako u trenutnoj android verziji radi tako, onda je jos lakše izabrati boks.

Tako je još od neke RC ili beta verzije Kodi v21, kad je već bilo da je taj "feature" merge-ovan.
To naravno radi bez upotrebe FEL metadata.

Nemam pojma da li je to eventualno dodato u Plex Android app ili nije pošto iako 100% stvari gledam sa Plex servera ne koristim zvaničan app nego koristim Kodi + PlexMod addon.

Zvaničnu Plex aplikaciju sam poslednji put otvarao u novembru kad sam tek kupio TCL C805 i naleteo na neki bug u vezi DV sadržaja pa da uporedim Kodi vs Plex app ( = da razgraničim da li je Kodi bug ili TCL firmware bug... i naravno da je TCL bug).

Ako se ne varam / ako sam dobro razumeo DV sa FEL i CoreELEC može da pušta na tih par boxeva samo "-ng" verzijom ( = kernel v4.x.y) dok '-ne" (v5.4 beše?) i "-no" (5.1x, trenutno u alfa fazi, sa Kodi v22) ne mogu i neće moći nikad.
Jer je to bila neka budževina koju ne uspevaju da odrade sad za noviji Amlogic kernel.

Plus naravno podrazumeva se da i pod CoreELEC DV sadržaj generalno kao DV mogu da puštaju samo boxevi kojima je procesor licenciran za reprodukciju DV.

= nije dovoljno samo dodati dv kernel modul (.ko) maznut iz Android firmware nekog DV licenciranog boxa sa istom familijom / generacijom procesora.

=Isti build CoreELEC će na boxu sa S905X4-J da pušta DV kao DV a na boxu sa S905X4 kao HDR10.

Poslednja izmena:
Moraš da razjasniš da li kad to kažeš misliš na offline puštanje fajlova ili streaming preko neke aplikacije (npr. stremio, kodi iz android tv-a)? Po ovome sto pričaš, kao da si puštao fajlove offline do sada.

Nisu ista pravila. Ono gore što sam ti napisao definiše sta je moguće u android TV sistemu, šta ne.

Jel ti svejedno kako će to da radi? Jel želiš Android TV sistem i da u nejmu sve funkcioniše ili nešto kao coreelec ili oni custom boxovi tipa zidoo?

Da li su ti bitne licence ili ne?
Da, do sada sam isključivo koristio offline puštanje, znači film na USB, pa USB u TV. Sa Plexom sam imao ranije nekih problema, koji su sumnjam izazvani tome što mi je Plex podignut na nekom matorom PC-u koji mi služi kao torrent mašina.

Stremio koristim za neke filmove, mada kako gledam i filmove manje popularne, često se desi da na Stremio nema tih naslova.

Nije mi iskreno bitno da li će biti Android, ali ako ima nekih koji podržavaju sve licence i pritom su Android TV to je svakako plus.

Bitno mi je da ima Dolby Atmos+Vision, DTS, TrueHD. Jer posedujem i Q990D Soundbar, a i znam da dosta starijih REMUX-a ima DTS sound, a novi imaju Atmos u TrueHD.

Nazad
Vrh Dno