Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2025)

Bilo bi o ovome dosta bitnog da se kaže, da nam nisu zatvorili temu o metalima. :cautious:
Uopšte mi nije jasno zašto je to urađeno, ali dobro, neka bude ako mora.
Što se tiče kripta, meni ovo sve deluje kao zatišje pred oluju. Moguće da grešim, ali mi deluje da se iza brda nešto valja.

Uopšte mi nije jasno zašto je to urađeno, ali dobro, neka bude ako mora.
Što se tiče kripta, meni ovo sve deluje kao zatišje pred oluju. Moguće da grešim, ali mi deluje da se iza brda nešto valja.
Na koju stranu će da se valja? 😃
Deluje da Ameri mogu da smanje dug preko kripta???

Glavni problem, kad smo već potegli Amere, je, kako ja vidim to što aktuelni predsednik po prvi put u istoriji planira da stavi šapu na FED, a to ako uspe, mislim da neće izaći na dobro.
Plus inflacija, koja je veća od prognozirane, plus obaranje kamata, plus,…
Dugoročno se izgleda smeši helihoper novac, jer ne vidim iz kog ćupa će Trump izvući novac da pokrpi deficit, osim ako ne planira da zavrti novu turu nestabilnosti i inicira novi rat ili produbi neki od već postojećih, jer onda može sa oružjem da se pokrpi.
Ali generalno, iako bude bio rast, a tu prevashodno mislim na BTC-a, ovo ostalo ide u rupu.

Zar helikopter novca nije dobar za kripto [u uskom smislu broja nula] 😅

Ako razmišljaš samo i isključivo o tome, usko gledano, da.

Zar helikopter novca nije dobar za kripto [u uskom smislu broja nula] 😅

Prošli put je bio izuzetan za kripto. Razlika je što smo ovaj put u stagflaciji, inflacija jaka, a ekonomija u padu. Zato vidiš kako raste zlato, a bogami i obveznice američke vlade, koliko god mi pričali da niko ne veruje dolaru. Ako bi opet pokušali da polivaju novac po narodu, to bi jako poguralo inflaciju i sav taj novac bi najverovatnije pobegao u sigurne asete, umesto da opet hrani špekulaciju.

Izvoli, pa mi to dokaži chart-om. Ja mogu vrlo lako da ti dokažem da nije.
Ako istu laž ponovi milion ljudi milion puta, mora da je istina, jel?
Šta ćeš chartom da dokažeš? Da je volatilan. Jeste, bio je, ali je sve manje. To ga ne čini nesigurnim jer ide samo gore i volatilnost je sve manja. Možda će u nekom momentu da udje u dugi bear market, ali to nije sada, niti će biti uskoro. Desiće se onda kada i najsporiji, kao što si ti, udju all in. Sreća pa se neće desiti bar 8-9 god.

Šta ćeš chartom da dokažeš? Da je volatilan. Jeste, bio je, ali je sve manje. To ga ne čini nesigurnim jer ide samo gore i volatilnost je sve manja. Možda će u nekom momentu da udje u dugi bear market, ali to nije sada, niti će biti uskoro. Desiće se onda kada i najsporiji, kao što si ti, udju all in. Sreća pa se neće desiti bar 8-9 god.

Ono što se ti praviš lud kao da ne razumeš je da BTC nije volatilan po nekom svom ćefu, već da je u visokoj korelaciji sa NDAQ, SPX, VIX, cenom bakra, itd. Šta to znači? Ukratko, da kako novac ulazi u balon ekonomiju, on najviše i najbrže utrčava u BTC, iz prostog razloga što je tu najveća potencijalna zarada. Isto tako, svaki put kada novac beži iz ekonomije u sigurnost, on najbrže i najviše beži iz BTC. To nije ponašanje sigurnog aseta.

Ja sam ti na vreme pričao da vreme za nabavke sigurnih aseta dolazi, ti nisi slušao i niko ti nije kriv. Ako hoćeš i dalje da ponavljaš propagandu, mož' slobodno, meni ne smeta. Problem sa zabijanjem glave u pesak je što ti je dupe i dalje izloženo.

Ovo ko da raspravljaju vernik i ateista da li Bog postoji.
Diskusija nema smisla, jer niti ćeš ti morbiuse ubediti ctr-a da BTC jeste rizični aset, niti će on tebe ubediti da štediš kupujući BTC zato što je dobit sigurna i nema rizika.

BTC je sve manje volatilan, odnosno sve više stabilniji, odnosno sve manji padovi u bear zimi.

2017-2018
BTC pao za - 83,60% sa 19665 $ na 3216 $

2021-2022
BTC pao za - 76,69% sa 67617 na 15742 $

2025-2026-27 pretpostavka da neće biti novog ATH
BTC pada za - 70 % (svaki novi ciklus za 7% manji pad) to je sa 124k$ na 37,2k $

p.s. medjutim pošto je ovo super-ciklus, jer su ušle institucije i etfovi, sada će pad biti još manji možda za 20% manji odnosno za 56%.

sa 124k na 54k

Kad je bio na 60k, za 1 BTC si mogao kupiti stan od 40m2. Sada je isti slucaj, za 1 BTC moze stan iste kvadrature da se uzme tako da je sada na "realnoj" ceni koja prati inflaciju.
Cene stanova u Srbiji nisu realne i ne prate inflaciju. Veštački su naduvane jer su u izgradnju i kupovinu uložene stotine milona EUR 'prljavog' novca.

Pusti sta je realno... to da nije realno slusam deceniju unazad, ako ne i duze.

Cinjenica je da je m2 u NS bio 1500€ tada kada je BTC bio na 60k.
Sada je 3k i tako je kako je.

Ako neces Srbiju, eto ti Hrvatska za poredjenje. Tamo ti je Zagreb trenutno 6000-7000€/m2, isto skoro pa dvostruki skok u odnosu na prethodni ATH BTC-a.

Danas novi Consumer Price Index (CPI) izveštaj. Možemo očekivati povećanu volatilnost kripta.

1000022801.jpg

Prilozi

• st,small,845x845-pad,1000x1000,f8f8f8.u1.jpg
    st,small,845x845-pad,1000x1000,f8f8f8.u1.jpg
    72.8 KB · Pregleda: 29
H_alt season ;)

Je l' i vama miriše na neki dump uskoro? ⏳

Po meni je ovaj podatak relevatniji. Ceka se FED, ako smanje interest rejtove, bice to solidan skok, a posle kud koji mili moji.

1757678773716.png

Ne verujem. Ipak mora da se saceka zvanicna izjava. Mozda im ga Jerome uvali svima i ne spusti, a u tom slucaju prodajem sve odmah :D

Alt sezona i zeleno od 10-20% ne idu zajedno. 200%-500% samo po coinu moze, sve ostalo je ni a od alt sezone. Prava bi bila da altovi dodju na ATH, pa onda odatle par puta na gore. :D

Q
Alt sezona i zeleno od 10-20% ne idu zajedno. 200%-500% samo po coinu moze, sve ostalo je ni a od alt sezone. Prava bi bila da altovi dodju na ATH, pa onda odatle par puta na gore. :D
Možda više nikad ne vidimo pravu alt sezonu, pošto su ljudi otupeli na tu priču.
Drugi razlog koji je još realniji je što toliko ima altova, da krdo ne može da se usmeri na pumpanje svih...

Nazad
Vrh Dno