Šta je novo?

Perači pod pristiskom

@Dzigilibonglica jesi li ti uzeo samo adapter i dizne ili i onaj "štapni" deo, što je faktički pola puške? Razmišljam da uzmem u sledećoj turi sa temua, a ne znam da li mi treba štapni deo ili je dovoljan samo adapter.

I jedno i drugo. Taj štapni deo, tj polovina puške je adapter, i uz njega idu i dizne, a onda, pošto dizne koje dolaze uz taj adapter nisu odgovarajuće za ovaj perač(3.5gpm) uzeo sam i odgovarajuće dizne od 2.5gpm naknadno.

Objasnio sam drugom jednom članu u ovom postu Benfhmark post na drugoj temi

Eeee.....ali zato kod nas standard
🤬🤬🤬🤬

Da se pravi Nemačkoj, pa da razumem razliku u ceni (carina, prevoz), ali sve se to u Kini štanca i svejedno je da li je Srbija ili De, samo smo mi truli...

Poslednja izmena:
Pa i nije baš tako, i nije za sve uređaje.
Konkretno, što se tiče perača, sada imaju zvaničan servis u Veterniku(Novi Sad) i popravljaju ako nećete novac nazad. I za veliku većinu drugih alata, sada ima mogućnost zamene alata novim, samo što ne dođe u koferu, vveć u žutom kartonskom pakovanju.
Komšija je nosio u taj servis u Veterniku stari Parkside perač žute boje koji se više ne proizvodi i van garancije, i popravljeno mu je.

Polako i kod nas to dolazi na svoje, kao što je i preko...
Da li je to nesto od pre par nedelja ili? Drugar je pre 3-4 meseca reklamirao svoj Parkside perac i dobio je samo ponudu da se vrati novac. Zamenski nisu imali, rekli su da servis za to ne postoji tako da mu je ostalo samo da dobije novac nazad.
Po coveku je alternativa prodavac na KP gde nijedan od tih prodavaca koliko vidim ne nudi nikakvu garanciju ni fiskalni, bar ne zvanicno i crno na belo u oglasu.

Sta mi znaci servis ako ce za svaku popravku da uzme minimum 20e plus + slanje peraca u taj servis ako nisi tu gde je taj servis.

Sa druge strane je Lidl koji je neverovatno fleksibilan u prvih mesec dana sto se tice vracanja proizvoda, a i generalno nisu problematicni sto se tice garancije. Nema slanja, odneses u radnju i to je posle njihov problem.

Uz to nije smak sveta ako nemas perac neko vreme dok je u servisu, nije to sporet ili masina za ves pa da se ne moze bez njega.

Za prosecnog korisnika D2 je sasvim ok kad se sve sabere i oduzme.
Ne mogu ti nuditi garanciju kada je u pitanju polovan uredjaj. Taj polovan uredjaj je nas nekoliko kupilo, i koristimo ih godinama. Ja recimo najduze, nesto jace od 6 godina ako se ne varam. Do sada sam jedino ja imao kvar na start-stop ventilu sto je sasvim normalno za perac koji je star par godina. Jer razmisli samo koliko se puta stiska taj triger kada nesto radis i cistis. Kompanija koja servisira Nilfisk u Srbiji takodje prodaje i Grass hemiju i ima svoje komercijaliste. Dogovorio sam se sa njima da komercijalista pokupi perac jer nisam hteo da saljem kuririma ne bi li izbegao moguca ostecenja. Imaju komercijaliste u vecini delova Srbije pa svakako nije problem dogovoriti se sa njima. Popravka je bila 5 ili 6.000din i perac radi opet kao i kada sam ga kupio.
Tako je, nije sporet ili ves masina pa da ti je preko potrebno. Ali ako si kupio nesto ocekujes da to radi i da to posedujes. Ne da malo radi, pa da je malo u procesu reklamacije zbog nekog problema, pa malo dobijes nov uredjaj, pa opet krug reklamacije i slicno. Dzaba mi cela odlicna mreza za reklamaciju kada uredjaji nisu dugotrajni i veoma cesto ne izdrze ni sam garantni rok od 3 godine.
Moj sin koristi Parkside za posao detailing- a automobila. Nikakav problem u korišćenju nije evidentiran.
Ne znam odakle potiče informacija, tj čime je potkrepljena tvrdnja da često crkavaju.
Evo ti proverena informacija od mene kao bivseg radnika Lidla gde sam tamo proveo 4 godine u prodaji i nagledao se sta se najvise reklamira. Alati koji se najvise reklamiraju tamo su kompresori (bukvalno svi modeli se cesto reklamiraju posle prodaje), motorne testere, peraci i usisivaci za dubinsko ciscenje.

@dimmu
To je bilo u maju, kada su komšiji popravili žuti parkside 170 perač.

Nije imalo veze sa Lidlovom garancijom, jer je prebacio 2 godine preko, nego je lično odneo.
Popucale neke opruge na ventilima, zamenjene , zamenjene i gumice jer kad se već otvara, a koštaju kikiriki. Sve su to neki delovi koji su generalno tipski, tipa ležajeva, ništa što je specifično, kontam da bi ga bilo koji drugi servis koji se bavi peračima bez problema popravio.

Za servis je saznao, kada sam ja kupio svoj zeleni, pa gledali za garanciju, i tu naveden taj servis u Veterniku, a pošto je to u Novom Sadu, ništa ga nije koštalo da proba 😉

Pa to je onda ok kada je van garancije. Jedino treba videti da li Lidl pokriva popravke kada je uredjaj u garantnom roku ukoliko se odnese licno ili posalje kuririma uredjaj u taj Servis.
Vecina servisa nece da radi te manje perace sa monofaznim motorima, u tome je cesto i problem. Isto kao i sa kompresorima sto mnogi rade samo trofazne motore i nece da imaju dodirne tacke sa hobi masinama od 25 ili 50l sa monofaznim motorom.

Vidi svakakvih kombinacija tu ima, ko zna ko šta i kako radi sa tim garantnim slučajevima.
Na njegovom žutom u knjižici je za garanciju pisalo Lidl Srbija u skladu sa zakonom o bla, bla...a u mojoj za moj zeleni, u knjižici za garanciju naveden taj servis u Veterniku.

Da li će ga oni popravljati, ili će njih možda mrzeti da se cimaju i mrdnu d.u.pe, pa ti dati novi da ne moraju da rade, to je totalno nebitno nama kupcima, bitno da ti x godina imaš garantovano uređaj, a sa polovnim imaš mačku u džaku.

Ali da su nepopravljivi uređaji, pa nisu, nije to svemirski brod od unobtanium-a, nije. Sve su to generalno uređaji koji su od tipskih delova pravljeni i sklapani, i kao što vidiš, kad hoće, itekako znaju i mogu da poprave.

Ja u selu imam dva Karcher perača, računato mi za zamenu za neki traktorski utovarivač(parče gvožđa koje je samo smetalo po dvorištu) po 100 eur komad, jedan je K5 drugi je valjda profi, jer je sivi, ne znam model, i k5 je dosta slabiji od Parkside 170, otprilike ako hoćeš išta da pereš sa njim mora ona turbo dizna što rotira da se stavi. Polovan uređaj je mačka u džaku, kao što rekoh.

Drugi, taj sivi, radi isto kao i Parkside, ali sam isprva mislio da je neispravan, jer čim se uključi, iskoči osigurač. Logično pomisliš da je pregoreo, i onda probam na osiguraču od 25 ampera, i to čudo radi!

Možda ni on nije skroz ispravan, to bi na 4-5KW trebalo da razbija sve, zar ne?
Nema na njemu oznaka modela, odlepila se nalepnica kod ko zna kojeg vlasnika, kao što rekoh mačka u džaku.

Prilozi

• IMG_20250531_115236620_HDR.jpg
    IMG_20250531_115236620_HDR.jpg
    224.4 KB · Pregleda: 23
  • IMG_20250531_115242310_HDR.jpg
    IMG_20250531_115242310_HDR.jpg
    125.7 KB · Pregleda: 23
Ne bi li ti izbijao osigurac pa to je uredjaj cija je maksimalna snaga 9kw. Za takav uredjaj su potrebne one industrijske trofazne uticnice i poseban vod do sata koji ce biti spreman za toliku snagu/potrosnju struje.
U pitanju je Karcher HD 10 serija. Koji je tacno model da li je 21, 23 ili 25 mozes da izmeris sa protokom vode u kofi. Pa koliko za minut napuni litara u kofi pogledas koje su specifikacije modela i videces koji bi to tacno model trebao biti.
To je perac za pranje industrijskih masina, traktora, radnih masina i slicno gde mu pritisak ide i do 210-250 bar-a (sve zavisi koji je model u pitanju).

Kupio sam u Lidlu perac pod pritiskom. Ima i drugih dosta raznovrsnih alatki.
Meni korisno bilo kopio sam rezervni lanac za elektricnu testeru i aku bateriji 20 V sa punjacem .
Imaju brusilice, odvijace , biyove i td i td.

Mozda ce perac danas popodne i da se proba.

Evo prvih utisaka.
Prao sam betonske ploce sa PHD 170 D2 peracem. Koristio sam osnovnu mlaznicu, onu vario jacu mlaznicu nije bilo potrebe da koristim.
Veoma sam zadovoljan . Ocekivao sam vecu buku.
Milina raditi.

Malo si pobrkao, turbo mlaznica je jača, to je ona fiksna, što kao da zvrči kad radi, ta se koristi za beton obično.

Ona što je podesiva, ta je vario i ona je slabija, sa njom se peru kola, ona ima podesiv mlaz.

Moguce, ja sam koristio tu podesivu slabiju mlaznicu. I ona mi je obavila posao za beton. Onu jaku mlaznicu nisam ni koristio.

Da. Probaj i tu turbo mlaznicu, ali ni slučajno nemoj na auto ili ruku ili nogu (ne daj Bože)
Ta tuče u tačku koncetrovan mlaz i vrti ga u krug, to je samo za beton(pod uslovom da nije neki stari, onda ni za njega nije, razbiće ga).

Ja sam se prvi put zeznuo i skinuo boju sa radkapne 🫣

A mogu li sa njom staru stolicu da skinem staru farbe sa nje.

E jedno pitanje. Kad perem kola koristicu sampon u posudi za to. I nanesem sampon sa manjim pritiskom. E sad ako je ostao sampon u posudi a ja hocu da isperem auto kako da prskam a da mlaz ne zahvata sampon.

Probaš da li može 😉

Što se tiče te posude za šampon, to ne vredi ničemu, za te svrhe se naruči namenski penomat sa Temu(odlični BearForce) ili se uzme u Lidlu parksideov(nemam pojma kakav je, neka kaže neko ovde ako je probao).

Druga bitna stvar, ta posuda za šampon em što je glupost koja samo naprska, to je uzrok br.1 oštećenja pumpi kod svih proizvođača, jer provlači hemiju kroz ventile, gumice...a uz to, šamponi i penušaju i uvlači se i vazduh i stvara se pena u pumpi u kojoj ne bi smelo da bude ni malo vazduha.

Pa realno...to samo naprska kao kada bi kofom naprskao, a ako hoćeš penu, mora penomat, ili sunđer, a sa tom bocom ako naneseš, svejedno trebaš preći sunđerom da bi istrljao i zapenio, inače će samo skliznuti sa kola kada naprskaš. Čak i penomatom kada naneseš penu, ako nije neka skuplja Aktivna pena, već običan šampon, opet treba trljanje sunđerom.

Ma da tako cu i raditi. Prvo pokvasim, pa sundjerom sa rukom nasamponam i onda isperem.

Nazad
Vrh Dno