Šta je novo?

Najbolje slusalice za (relativno) malo novca

Ovo su oglasi za polovno u Njemačkoj, za moj skromni budžet. Hvala svima na komentarima.
uh, nisam pohvatala sta gledas, ali ATH MSR7 su neverovatne- barem za mene koja pored izuzetno preciznog zvuka, neverovatno sirokog soundstage za zatvorene sluuske, cenim i to sto su super udobne i lagane- ispod 300g, cak u portabilnom maniru pravljene, dizajn je na fazon da maltene mozes i napolju da ih nosis, e sad nekome bi bile "premale", ali ja ne volim robusno i tesko. jedini problemcic moze biti isprva jaci mids (ne na stetu ostatka), ali uz trunku EQ postaju super extra, a ja nasla mint stanje, kupljene pre 2 meseca za manje od 150eu.
B verzija je navodno isto preodlicna, mada na oglasima u nemackoj su mnogo redje nego basic ATH MSR7.

a oko Fidelio X2 HR, omg, za njih i Steelseries Arctis PRo sa gamedac-*om nikako da osmislim kako da ih opisem za oglase na KP, a i sva sam lenja sveukupno,, sede i kupe prasinu, nekako mi X2 nisu legle pricala sam dosta puta o tome, ne kazem da su lose, ne ne, i isto sam ih uzela u nemackoj u mint stanju, ali preglomazne za moj nacin uzivanja u muzici i non stop osecajem da mi nesto "fali" da ispunio taj wide soundstage- i koliko vidim jedina sam koja ima taj problem, no dobro, svako drugacije cuje, a i moji kriterijumi su donekle cudni (nista preko 300g, nista robusno itd.) jer ja mlataram glavom i maltene igram sa sluskama na glavi, a ovi modeli def. ne idu za to.

p.s. licno pravim pauzu od kupovine ikakvih slusalica jer sam kupila tipa 10 pari u 6 meseci i shvatila da nisam normalna, pa kupujem tablete, laptope i ostalu tehniku...
a i zaljuvbljena sam u ATH MSR7 apsolutno pa...

Msr7 i Msr7B jesu strasne slusalice, al Covek kojeg si citirala, ima mnogo manji budzet od 120-150e. Budzet mu je kolko sam ga razumeo 60-80e ne verujem preko 100 uvrh glave. Zato i gleda najvise polovne u ponudi u nemackoj. Mada Ebay jeste dobar za tako nesto. S tim da bih ja preporucio njemu ako moze negde da proba Sluske koje god odabrao, nasuprot narucivanju. Tim pre sto je ogranicen budzet i valjalo bi da ispita dobro i vidi sta mu lezi.

Msr7 i Msr7B jesu strasne slusalice, al Covek kojeg si citirala, ima mnogo manji budzet od 120-150e. Budzet mu je kolko sam ga razumeo 60-80e ne verujem preko 100 uvrh glave. Zato i gleda najvise polovne u ponudi u nemackoj. Mada Ebay jeste dobar za tako nesto. S tim da bih ja preporucio njemu ako moze negde da proba Sluske koje god odabrao, nasuprot narucivanju. Tim pre sto je ogranicen budzet i valjalo bi da ispita dobro i vidi sta mu lezi.
ok, nisam znala. ali ebay ima fazon da prodavac nekad promeni cenu za ozbiljno zainteresovane i spusti cenu, nekad drasticno- tako su mi jedne ATH MSR7 koje su 130eu u sasvim ok stanju bile 105eu tog dana- umalo ih nisam opet kupila, da imam u rezervi 🤣😂 zato ih spominjem, postoje cake i fore.
sem toga, @koalla mogu da ti proslednim opseznu listu nemackih retail prodavnica za muz opremu- ima je na temi za nemacke oglase ili tako nesto slično -ju kakva sam snizenja vidjala, fazon open box/ refurbished tek da ne spominjem. zaista ne zelim da zvuci kao da pametujem, nego evo mogu i ja gledati do 70eu sta ima, nije mi problem ,samo mi popisi sta te tacno interesuje ... plus, kum mi dolazi krajem avg. pa bi mogao da donese bilo sta- just offering a helping hand :)

Nece nije trenutno u fazonu za nabavljanje novih sluski, a lenja za pisanje npr o nekim od svojih Iem.

Pa prepusta svom Sensei-u tj Meni da radim recenzije. U medjuvremenu ja cekam vec 15-20 dana da Glupavi kinezi mi dostave iedne sluske koje sam nabavio na snizenju bukvalno zadnji stock za te pare. Zapele sluske navodno u 4px, nakon sto su trebale da odu na Avion nakon nekon drugog skladista, kao razlog naveli Elektrode i Acid Hazzard battery a sluske zicane Lol. Pa onda krenuli bacali neki tekst na kineskom jedva sam preveo.

I nista slao support chattu vec nekoliko puta dal ce da razrese problem i dostave il mi vrate pare. Steta jer ovo je prvo negativno iskustvo sa Shenzhenom.

Hajde Kaća recenizja za neke nove slušalice :D
novih nece biti (barem do decembra, zaklela sam se, samo laptopi, tableti i tako to do tad).
sensei @sale941 kaze da sam lenja- i ne gresi, ali vise sam poptuno zaljubljena i prezadovoljna s MSR7 i samo njih slusam.

ali , evo posebno, po koji put vec moram da pohvalim Tempotec Sonatu BHD- jedno vreme sam je izgubila, posto je tako mini i sva fensi crna.. ali andjoh je pre 2-3 dana, i od kad sam je nakacila, muzika je ponovo dobila one raskosne boje- toplina ali ne preterana, zvuk kristalno cist da budem jasna, nikakve super promene to nisu, ali onaj ko zeli i moze da cuje ce cuti- i to naravno kad ima kvalitetan izvor muzike- sto softverski, sto hardverski.. i da, istovremeno je i dac i amp.

taj dongl je oko 30-40eu ne znam ni ja, neka smejurija, ali svecano obecavam da ne postoji sansa da za te pare zazalite. da, i dalje nisam za to da dacovi "boje zvuk", ja sam purista oko toga , nek svako radi svoj posao, ne pravimo hibride ... a sa druge strane, ovih 5% zacinjenosti koje Sonata pruza su ukusnije od cheesecake sa salt caramel sladoleda.
necu vam davati brojke i linkove, samo jednu veliku preporuku za ako vam treba prenosivi, ma i za laptop/desktop ok dongle dac. cak ne mora pro (osim ako ste manijak za M4Q).
toliko od mene ovog puta.

a Sale... u\re in our prayers sto bi ameri rekli.

novih nece biti (barem do decembra, zaklela sam se, samo laptopi, tableti i tako to do tad).
sensei @sale941

a Sale... u\re in our prayers sto bi ameri rekli.

Update na situaciju . Mozda jesu ispali bezveze al bar su fer priznali gresku...

Posto sam narucio 25 tog proslog meseca a originalno shippovali 30 tog, a posle cekao 17 dana.... A pogubili 11 tog augusta... Nadam se da sad necu cekati dugo . . Ne bi trebalo.

Ove sto cekam inace Zeos je radio klip za njih ...
Mene ce
izaci 80 dolara.

Audioamigo i jos pat njih su potvrdili da je Simgot uzeo JT1 kao Osnovu..

Prilozi

• Screenshot_2025-08-19-01-23-45-11_e307a3f9df9f380ebaf106e1dc980bb6.jpg
    Screenshot_2025-08-19-01-23-45-11_e307a3f9df9f380ebaf106e1dc980bb6.jpg
    68.8 KB · Pregleda: 35
  • Screenshot_2025-08-19-01-24-11-74_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2025-08-19-01-24-11-74_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    68.9 KB · Pregleda: 37
Poslednja izmena:
@sale941
Zanimljivo. Grafik bash obecava. Deluje kao harman IEM shtim na over ear slushkama sa podebljanim mid basom.

250819_09h15m10s_screenshot.png

Zvanicni marketing ih reklamira kao zatvorene, mada cujem da pustaju zvuk kao blesave kada ih Zeos slusa u klipu.
Javi utiske kada stignu. Ako ne prave vakum u usima kao sto inace zatvorene slusalice prave, uzecu ih i ja.

@Bocko Bockovic . Pazi ako zvuce za nijansu balansiranije nego Simgot Ew300 Iem sa Gold Nozzle filterom, onda je to ludacki super za ovu kategoriju, ja recimo preferiram Silver nozzle na ew300, jer je Detaljnija prezentacija sa malo vise vazduha u visokim i jasniji midrange i separacija.

Al mnogi bi preferirali Gold tjuning.. Za neke stvari mozda i jeste, al meni zna cak previse Bassy biti zavisno od zanra, bez ikakvih Eq .

E sad ako Ep5 ispadne ko Mix Silver i Gold nozzle u over ear formi.... Tj Bass skoro ko Gold nozzle a Visoki skoro ko Silver nozzle Ew300, onda we have a winner.

Javicu utiske normalno, svakako poredicu npr Sa Ultrasone Perfomanse 880 , sa Ankerom, Fostexom starim to mi je pri ruci...

Sto se vakuma tice, jedne od retkih zatvorenih koje nisu imale taj efekat uopste su bile ATH Msr7B , te su stvarno zvucale kao da ne nosis nista a kamoli closed back bas su otvoreno zvucale. E sad taj vakum ni na jednom od sadasnjih modela koje imam nije Jak...

Najmanji je na Fostexu Tr80, i one imaju to da zvuce super prostrano bez da imas utisak klaustrofobije, i manjak Clamp force dovode do toga da izuzev same tezine sluski i ne osecas efekte da nosis giant ass sluske .

Jak vakum je imala recimo Ath M30x , Sennheiser Hd 280 i slicno..

Sta je ispalo tebi na kraju sa FT1 jel su ti stigle, kako si zadovoljan njima ..

E da Zeos zna neretko bas da odvrne kad slusa jer cesto pravi pauze, pa to curenje zvuka je mozda malo i do njega .
Al svakako sluske deluju da su Vented, da nisu totalno zatvorene.

Poslednja izmena:
Sta je ispalo tebi na kraju sa FT1 jel su ti stigle, kako si zadovoljan njima ..
Prosle godine sam planirao da ih uzmem kada sam nacuo da koriste biocelulozni drajver. Ne secam se da li za 11.11 ili nesto posle toga. Njih i AFUL Explorer.
Imao sam igranku sa DC Aeon Closed X, toliko sam izgoreo da sam batalio razmisljanje o bilo kakvim velikim slusalicama.
FT1 sam na kraju eskivirao kada sam video koliko su teske i da mora dodatno da im se stavlja "comfort strap", Explorera sam uzeo. Mada i na njega sam morao da stavim 300 mesh filter preko balansirane armature koja je u "mlaznici?" (nozzle).
Mnogo su mi bile glasne cinele. Najverovatnije neki rezonantni vrh u mom usnom kanalu na 6-8kHz.

EP5 me je zaintrigirao jer Zeosu ne verujem nista, osim kada kaze da je nesto udobno + frekventni odziv koji bash obecava + cena + dobri samaricanin koji je odlucio da se zrtvuje pre nas (ti ;))

FT1 i nisu mnogo teske, koristio sam ih neko vreme bez comfort strap, bolje je sa njim ali nije ono neka tragedija

@Bocko Bockovic . Pazi ako zvuce za nijansu balansiranije nego Simgot Ew300 Iem sa Gold Nozzle filterom, onda je to ludacki super za ovu kategoriju, ja recimo preferiram Silver nozzle na ew300, jer je Detaljnija prezentacija sa malo vise vazduha u visokim i jasniji midrange i separacija.
e TO!! ja sam dugo bila ubedjena da sam bass head, ali vremenom sam shvatila da iako volim bas, vec dugo vremena vise uzivam u kristalno jasnoj prezentaciji detalja i separaciji.

Sto se vakuma tice, jedne od retkih zatvorenih koje nisu imale taj efekat uopste su bile ATH Msr7B , te su stvarno zvucale kao da ne nosis nista a kamoli closed back bas su otvoreno zvucale.
..koje su napravljene po osnovnom modelu ATH MSR7 jelte. ma uopste se ne osecaju na glavi, iako im je solidan clamping- na sta sam od ATH i navikla, ali ne znam, od svih sluski koje sam u zivotu probala, ATH MSR7 def. ostaju najudobnije. moda nekad dodam i B podmodel u kolekciju, ko zna :)

a i ja jedva cekam utiske, jer su EP5 lakse od 300g (koliko se secam, a to je moje merilo sto mi mnogo suzava u cemu mogu da uzivam) i da dobro leze, da su udobne. ne da mi treba jos zatvorenih, no uvek je dobro imati nesto zanimljivo na umu. meni su one Kiwi Ears Ellipse otvorene na umu, jer i one su izgleda ok tonski i po build quality, i ispod 300g, dakle lagane ... a otvorene za promenu.. pa videcemo :)

Cesto IEM-s kad imaju tako tjuning filtere ne menjaju u primetnoj meri stock zvuk ili uticu samo na Bass ili samo na Treble. Ali kod Simgot EW300 bukvalno kao da imas 2 komplet transformacije i tipa prezentacije zvuka u jednom IEM. Tako da sanse da se nekom ne svide ni u jednom izdanju, su po meni izuzetno male tako da totalno Shoutout za njih ko je u potrazi za IEM u tom cenovnom rangu al nije tema za njih da ne duzim.

@sale941 nemoj vise ni da pomislis da van oglasa nudis nesto na prodaju, to se izuzetno rigorozno kaznjava.
Da ne spominjemo sto nudis za nekog deugog...

Poslednja izmena:
Sad vidim u ponudi ovaj držač za slušalice, 3k din. u poznatoj domaćoj prodavnici. Dobro deluje, bolje od onih tankih metalnih sa AE. Možda i naručim uskoro.

https://fiio.eu/product/fiio-hs03a-floating-headphone-stand-for-over-ear-headphone
s6e620d11c3564338be572bacb69f8df7w__e93eb132f1eb94c805a155eb1323dcae__.jpeg

Konacno pre neki dan mi Stigle Simgot Ep5.
Platio sam samo 522 dinara uslugu bex-a, nista pdv nista carina, sluske su me sa popustom kostale 80 dolara, braca kinezi naravno napisali vrednost 26 dolara.

U pakovanju ne dobijate nista osim slusalica,, i finog odvojivog kabla, znaci cak ni 6.3 mm adapter ako hocete da ih kacite na veliku vecinu Desktop dac-ova, srecom ja uvek imam nekoliko takvih okolo kuce. Izrada je blago receno vrlo dobra za ovaj Rang i za 2-3x veci cenovni rang nego sto ove slusalice jesu. Aluminijumski Frame, Aluminijum na Headbandu, metal na nosacima slusalica. Jedini vitalni konstrukcijski deo koji je plasticni al bas od jake tvrde plastike su ovi pravougaoni parcici gde pise EP5 sto drze Headband i Nosace. Headband drugi put da se susrecem sa nekom Vrstom Headstrap-a, kao neka tanka imitacija koze, mekana jako na dodir drugaciji osecaj od Strap-a na Fidelio X3 koji jeste prava koza ali je kruta vise na dodir.

Earpads su super super Mekani znaci na nivou Sony WH Xm3 otprilike ako ne i meksi, nisu ni puno veliki pa nisu nezgrapne sluske uopste, cak sta vise bas su ergonomicne ne bih rekao subjektivno ni da su 300 Grama kolko su deklarisane, bukvalno maratonske sesije sam imao u Poe 2 sa drugarom i muzikom i nikad mi nisu smetale izuzev sto na minut skinem na par sati cisto da mi procirkulise u usima. Iako ne greju glavu, ipak mrvicu znaju da ugreju usi sto je normalno , zimi i na jesen to nece biti problem. Takodje Bocka je interesovalo da li prave preteran Seal, i vakum.Po meni ne uopste maltene in fact zvuce vise Semi Open nego Full Closed, mogu npr na Fiiu K11 kad stavim volume na 35 High Gain da ako pljeskam rukama mogu jasno da cujem sebe. Nemas utisak da imas ista na glavi il da si imao kad ih skidas. Nema glavobolje nista.

Zvuk e sad ono najbitnije. Poredio sam sa Ultrasone Perfomanse 880 i Fostex Tr 80. Testirano na Shanling Up4 BT Dac/amp i primarno na Fiio K11 na desktopu

Test Pesme. EDM 1 .
1. Saberz Open Your Mind
2.Subliminals Save Me
3. Hardwell & Dyro FT Bright Lights Never Say Goodbye

Rock
1. Halestorm What Sober Couldnt Say
2. Shinedown Call Me
3.Shinedown Shed Some Light
4. Saving Abel Out of My Face
5. Disturbed Sons Of Plunder

Rap
1. The Game California Vaccation
2. Eminem Ft D12 When The Music Stops
3. 50 Cent Ft Eminem Patiently Waiting

1. Sub Bass je najvise izrazen na Simgotu, toliko je impact-full a opet dovoljno mekan da ne smeta kolko god da odvrnete zvuk, u tome pomaze i to sto je super razdvoljen od Midrange-a, i mid bass-a . Bukvalno u nekim pesmama osecam fizicki da driver salje/pomera nerealnu kolicinu vazduha ka sluskama. Potpuno su oslobodjene Rezonanci i zvonjave sto je cesto za Closed Backs generalno a kamoli u Sub 100 dollar range. Uzivancija je prava slusati Big Room/ Rave/Edm sa ovim modelom. Mada iskreno toliko puta sam headbangovo ko ludak po kuci, i mlatarao rukama na bilo sta . Dakle izazivaju zescu emociju u meni pa mi je zapravo teze da analiziram zvuk nego sa nekim drugim modelima koji su mozda Detail whoring jos vise ali sterilni u poredjenju. Ono kad uprkos svom tom Low End-u cujem Click zvukove u Kickovima u Big room i nivo kompresije (posto i sam radim sa slicnim stvarima) je stvarno ludilo ne bi to ocekivao niko u ovom rangu.

2. Midrange sveukupno ima jako detaljne vokale, malo isturenije upper mids, i delimicno warmer Lower mids/ muske vokale. Cak i izvodjaci koji sa nekim drugim modelima zvuce nego Distancirano i clinical, ovde zvuce jako Euforicno i prirodno pre svega a kao i ostatak prezentacije svaka nota ima veliku tezinu i impact . Ovo se razlikuje od slusalica koje idu na super brzinu i tehnikalije , iako ih i Simgot ima na izvoz ako se slusa sa paznjom. Ne vristi vam u facu heeey listen to me i am feeding you details in your brain.... Vrlo lako mogu da se prepoznaju kad ima pomesano vise vokala jedni preko drugih,i da se oceni Echo/reverb i sl. Kad pevac/pevacica menjaju oktave u hodu/ veci uzdasi sve te detalje hvata ovaj model lagano.

Neke izvodjace koje slusam sam cuo uzivo, i znam kad zvuce off ili kad zvuce metaliziranije il tanje nego sto treba a Simgot je ovde uradio 10/10 Job, stavio bih Midrange u rame sa boljim Audio Technica modelima kao Msr7B

3. Treble uradjen super prefinjeno slicno kao Simgot EW300 Iem kad se stave Gold Nozzle,. samo sto za razliku od Gold Nozzle koje na simgotu ew300 prave da budu too bassy, A silver nozzle zna da bude previse on the edge sa Treble i Upper Mids , Ep5 je pogodio takav balans da sva skoro potrebna energija je tu u Treble a opet je Smooth. Isecen/ smanjen je Treble u nekim delovima koji kod dosta slusalica znaju da prave metaliziranost. Jako fin realan Detail Retriaval i fazon je da zavisno od recording do recording EP5 ce zvucati kao da se prilagodjava i menja karakter blago, poput Monitorskih modela.

Soundstage vise nego dobar zvuci jako definisano i rekreira prostor izmedju intrumenata, izrazeno i u kombinaciji sa gotovo Semi Open prirodom, nemate utisak da vas napada zvuk i da udara u glavu nije normalno na nivou Fidelia X3 ili Hifiman Deve Pro soundstage, ali opet i ta 2 modela gube na drugim poljima nekim od Simgota a dosta su skuplji od njega .

Imaging je 10/10, realizam i nivo preciznosti da se odredi odakle sta dolazi u prostoru i definicija svih elemenata me ostavlja da se zapitam dal smo Zeos i ja braca od Muske tetke il nesto, ili je to samo sto obojica imamo slicnu deblju glavu XDD pa dozivlavamo dosta toga slicno.

4. Vs Fostex Tr80 i Ultrasone 880. Pobedjuje Simgot Fostex Tr80 u Bassu/Sub Bass-u toliko lagano da je to nerealno. bukvalno zvuci nekoliko klasa iznad , iako je jeftiniji
Fostex jedino pobedjuje u brzini Treble-a(ali ne definiciji i overall detaljima simgot tu isto pobedjuje ) i izdvajanju nekih mikro detalja i soundstage je veci na Tr80. Fostex je jednak u Midrange-u, tonalno i detaljima, ali zvuci Suvo i sterilnije u poredjenju sa Simgotom.

Davno 2017 su me kostale Tr80 18000 Din, danas su van proizvodnje pa su super rare,, al poredjenja radi Tr80 su tada kad sam ih testirao Unistavale Beyer Dt770 80 ohm, Denoh D1100
Dugo vremena su mi bile Benchmark Fostex ali sad u direktnom poredjenju zvuce prazno i prosto iako super za monitoring/mozda light mixing nisu za slusanje muzike meni vise Pick.

5 . Ultrasone Perfomanse 880 Ove su mnogo blize Simgotu nego Fostex,, Ono u cemu Ultrasone pobedjuje je Mid Bass koji zna zavisno od produkcije biti za nijansu vise punchy i ta toplina koja je izrazena u celom frekfenciskom odzivu je odlican + za duze sesije dal gaming, dal DAW rad, dal muzika. Takodje Ultrasone ima vise Smooth Vokale pogotovo Muske vokale pa ko voli takav pristup da ga zvuk sto manje zamara i tu FUN notu 880 su sluske za njega.

Ali u cemu Simgot pobedjuje paaa, pobedjuje u separaciji bez dileme, lakse je cuti instrumente u vecini slucajeva,, Imaging koji je i kod 880 izrazen pre je za 8 dok je Simgot 10.
Simgot ima mnogo cistiji i vise impacfull Sub bass, zvuci generalno mocnije a opet manje Veiled /zamuljano od Ultrasone. Midrange je definisaniji detaljniji na Simgotu,
Izvodjaci zvuce energicnije,/punije/realnije. Isto i svi instrumenti poput Gitare/klavira prosto zvuce vise LIVE nego kao prosto snimak . Simgot je manje opusten i Smooth nego Ultrasone pa to moze da bude problem nekim ljudima pogotovo Upper mids ali zavisi i na cemu slusate, sto je manje mocan izvor Simgot zvuci Mekanije i easy za slusanje iako zadrzava karakter svuda cak ina mobilnim telefonima direktno povezane (opet kazem lake za drive pa je i ovo opcija)

Treble je tu negde sa Ultrasone 880, ali again ultrasone je mekaniji manje extended u visokim dok Simgot ima bolji taj sparkle/shimmer efekat al opet ni blizu preteran kao Npr Fidelio X3, Beyer DT 880, tako da ljudi kojima smeta ta kolicina energije u visokim nece imati problema sa Simgot. Ja dosta slusam Rock raznih vrsta i tu stvarno mora ju visoki da budu na nivou da ne bi bilo dosadno za slusanje. Detalji u Visokim im jesu vrlo prisutni i sve to stoji, ali ne ocekujte klinicku prezentaciju/rezanje vena na cinele il tako nesto.

Sve u svemu citirao bih Zeosa, kome sam i poslao komentar da je bio u pravu.
THESE ARE DUMB IF You put these in more expensive Chasis and Charge 600-700 dollars i would say... Yeah about Right

Ja bih rekao da se komotno mogu svrstati u 200-300 evra kategoriju i kod Otvorenih i kod zatvorenih modela. I iskreno ne znam kako su postigli ovo.
Prvo me je odusevio njihov IEM i postao benchmark a sad ovo.

Koga interesuje moze da ih nabavi ovde https://shenzhenaudio.com/products/simgot-ep5-50mm-dynamic-driver-over-ear-headphone

Uz kupon mozete lako naci 5 dollar OFF. ili cekajte kad odu na akciju za 85 dolara pa onda kupon = izadje vas 80 dolara ko meni.

Al iskreno nebitno je ni da platite 100 dolara, jer ovakav zvuk u zatvorenim sluskama ce te tesko naci pre 18-30 000 din Cenovnom rangu, i opet ni to nije garancija.

Prilozi

• IMG20250903171737.jpg
    IMG20250903171737.jpg
    113 KB · Pregleda: 33
  • IMG20250903171825.jpg
    IMG20250903171825.jpg
    126.6 KB · Pregleda: 34
  • IMG20250903175251.jpg
    IMG20250903175251.jpg
    101.6 KB · Pregleda: 32
  • IMG20250904181817.jpg
    IMG20250904181817.jpg
    158.7 KB · Pregleda: 34
  • IMG20250904181819.jpg
    IMG20250904181819.jpg
    131 KB · Pregleda: 36
  • IMG20250906092417.jpg
    IMG20250906092417.jpg
    203.1 KB · Pregleda: 32
Neke izvodjace koje slusam sam cuo uzivo, i znam kad zvuce off ili kad zvuce metaliziranije il tanje nego sto treba a Simgot je ovde uradio 10/10 Job, stavio bih Midrange u rame sa boljim Audio Technica modelima kao Msr7B

eee super recenzija, zaista @sale941
ali samo sam cekala poredjenje sa Msr7(b) hahaa (oba modela -oroginal i B -imaju "slican" midrange da ne ulazim u detalje, no drago mi je da uzivas - to ej poenta
kad mi dosade MSR7- da, i dalje sam IN LOVE fazi, Simgot Ep5 zvuce verovatno i kao bolji izbor nego.. ATH M40/50 koje sam videla (obozavam i m30, ali ... one su za drugi tip uzivanja), buduci da znas koliko na prvu loptu slusam kriticki, pa se onda predajem muzici i headbengujem kao ludak- orijentisana na jasne detalje, dobar soundstage i separaciju, onda i na deizajn i ergonominu (nista preko 300g).. a ove tvoje zvuce woo hoo kul, lice mi na hifiman 400s (ako sam dobro zapamtila) po dizajnu, ali lose ja pamtim imena.

vidi se kroz recenziju koliko si happy sto si ih pridodao svooj kolekciji, jakooooooooo sam super happy zbvog toga :D

ali ono, dosta stvari je super subjektivno, npr. ATH Msr7 nekoga previse stezu ili kao znoje im se usi i sta znam , ja ih letos slusam, po 5 sati i kao ih nisam imala na glavi. prosto je tako. a ove , koliko mi se cini nemaju taj fazon ath clampa koji obozavam.

dopada mi se tvoj emotional response na Ep5, jer , na kraju krajeva, uzivanje je najbitnije <3

Otvorene sluske check -
Manje od 300 grama-
Kao i prethodnik classic , sigurno su vrlo detaljne u reprodukciji-
Ne izgledaju gadno.

@kittrie Eto kukala si kako ni jedne skoro ne ispunjavaju sve uslove... Nabavljas kad XD jos cenu da im spuste na ispod 100 dolara na akciji i vec vidim recenziju u najavi (od minimum 990 karaktera)

Salu na stranu mada mozda i ne :D deluju kao kombinacija DT880 po tehnikalijama i Dt900 pro X po tonalitetu neka mesavina.

Ja cekam Dt880 Pro X ahahaha , to bi bilo jedino na sta bih razmislio. Al u Realnosti ne bih verovatno nista dobio u odnosu na sadasnji Line up.

Poslednja izmena:
DT 990 PRO X

DT 770 PRO X

Tu imate review, merenja, poređenja i zaključke.
Deluje da DT 990 Pro x nisu baš za casual korisnike i slušanje muzike, više za specifične poslove i studio. Navodno im je zvuk tanak/sa slabim basom, za uživanje u muzici, iako su srednji i visoki odlični, detaljni ali skloni sibilantnosti.

Isti autor je rekao da su za slušanje muzike DT 900 Pro X bolje od DT 1990 Pro, iako su tehnički nešto lošije.

I još jedan review, u duhu pokretanja ove teme - HD668BMKII review
Ove slušalice su najavljene još pre 10 godina, čak su se tada pojavile i neke slike, sa dosta atraktivnijim dizajnom, ali onda je sve to iz nekog razloga stopirano.

Below the HD668B-mkII (green) versus the original HD668B (orange).

orig-vs-mk2.png

Poslednja izmena:
Oba modela su studijske slušalice za pravljenje muzike, miks i mastering, nema tu užitka za prosečnog slušaoca, samo tačnost reprodukcije kakva se retko viđa.

Aluminijumski Frame
Ok. To predpostavljam da su "cups" sto bi zvali imperijalisti. Deluje kao da je anodizovan aluminijum.
Aluminijum na Headbandu
Ovo mi je sumnjivo. Uglavnom rajfove prave od celika. Mozes da ga savijas do mile volje. Aluminijum ne bash.
Ko god da je cukao alu felne ce znati o cemu pricam.
Takodje Bocka je interesovalo da li prave preteran Seal, i vakum.Po meni ne uopste maltene in fact zvuce vise Semi Open nego Full Closed, mogu npr na Fiiu K11 kad stavim volume na 35 High Gain da ako pljeskam rukama mogu jasno da cujem sebe. Nemas utisak da imas ista na glavi il da si imao kad ih skidas. Nema glavobolje nista.
Prodato!
Videcemo za 11.11 kakva ce biti situacija sa cenama. Ako se ne predomislim u medjuvremenu, gledacu da ih uzmem.
Hvala na detaljnom opisu, nek te lepo sluze 🤟

Iskreno nisam EP5 savijao radi Komfora i sl .. Ono dubiozno su udobne pa nema poente hehe .

Pa ovo za Aluminium na Headbandu mi je vise po osecaju nego specs tvrdnja, to sam trebao da obrazlozim.

Cak i ove glajdere jednom kad pobedis ne moras nista da diras, stalno stoje ista podesavanja , na Zeosovom paru ti glajderi su znali da se spuste sami od sebe kod mene ne, bas su Tight sto bi rekli.

Hvala ti sluzice me verujem dugo, nadam se da ce te ti ili Neko jos sa foruma se odvaziti za Kupovinu njih... Interesantno bi mi bilo da procitam jos neciji dozivljaj sa nasih prostora a ne samo strani reviews.

Otvorene sluske check -
Manje od 300 grama-
Kao i prethodnik classic , sigurno su vrlo detaljne u reprodukciji-
Ne izgledaju gadno.

@kittrie Eto kukala si kako ni jedne skoro ne ispunjavaju sve uslove... Nabavljas kad XD jos cenu da im spuste na ispod 100 dolara na akciji i vec vidim recenziju u najavi (od minimum 990 karaktera)
@sale941 ok, nisam kliktala one linkove dole, ali sam inace ceitala da im je ton prilicno neutralan ali ne i DOSADAN, nego prosto tacan sa jako puno DETALJA !! e to mi se dopada, no, 100 ljudi , 100 recenzija.
ali brate ne dopadaju mi se bejerke po izgledu, ove su malo lepse od starijih izdanja ali.. kao ... evo ne znam, ubacicu ih na listu.

i ne zezaj me za manjak recenzija :p znam da imam oved gomiletinu sluski za koje jesam davno obecala da cu recenzirati ali .. ja to pisem spontano po komentarima, od mene dovoljno (za sada).

pa eto, mogla sam ja uzeti ep5 ali ne vidim sta ce mi one pored msr (koje, ako cemo po njemu, Zeus isto veoma voli i ceni !!) 7, da budemo realni. rekla sam da en zelim da pravim kolekciju, tako da je od zatvorenih to to, ako do oko polovno i 150eu nadjete nesto, javljate, za otvorene imam listu, mada nisam sigurna sto ja sebe teram da kupujem otvorene kad vise uzivam u zatvorenim vec godinama o_O
p.s. ja zaporavo zelim neke nove IEMS, KZ PRX zvuce kao da su od minimum 100eu ali... ja najvice volime IEMS.

p.s. evo ih Senn HD 650 za 150eu, lepo ocuvane i sve ok, lepa cena (ebay), ali i njih neki pljuju a neki obozavaju, nisam ih puno porucavala ali se secam da treba da pruzaju veroma dobar zvuk..

da ne pricam o HD 599 ili mozda 560S- ajde da cujem misljenja ovde, ima li ih iko, ne samo na osnovu tudjih iskustava-
vreed li 100eu?

p.s. evo ih Senn HD 650 za 150eu, lepo ocuvane i sve ok, lepa cena (ebay), ali i njih neki pljuju a neki obozavaju, nisam ih puno porucavala ali se secam da treba da pruzaju veroma dobar zvuk..

Mislim da je ovo odlična prilika da ih isprobaš, i napišeš na utiske :devilish:

Mislim da je ovo odlična prilika da ih isprobaš, i napišeš na utiske :devilish:
ja napisala sta momentalno nadjoh poi povoljnim cenama.. da, HD 650 treba da su veom adobre, ali .. i Miele ves masine 🤣 (da ne stavljam sliku nje ovde lol)

treba da stavim one Arctis PRo sa gamedac na prodaju , a ti slobodno uleti drugarici sa cascem , onda cu kupiti sluske, evo obecavam i napisati recenziju od 1200 reci @sale941 :D

da ne sirim temu , ozbiljno-
ko ima hd 650 ili 560s , Hd 599.. nek prica, evo slusam :)

Nazad
Vrh Dno