Šta je novo?

Najbolje slusalice za (relativno) malo novca

Ispada da ce skoro svi jaci stari audio brendovi, postati Chi-fi bar kad su slusalice u pitanju.

E sad nemam nista protiv u smislu ako odrze kvalitet i dugotrajnost /quality control svojih modela.. Al obicno to ne bude bas slucaj, al ko zna.

Pa dobro to jeste tacno ne sporim i sam imam Ekstra iskustva sa firmama koje su originalno Kineske, najsveziji primer sa Hifiman Deva Pro... A u Iems se tek slazem tu su bez premca Chi-fi originated firme vec realno 5-10 godina.. Al nije poenta samo u perfomansama ili zemlji porekla Npr i Audio Technica i Sony Npr koji su japanski velik deo modela su China made ..

Nema to veze nego sto je malo tuzno sto se gasi donekle tradicija proizvodjaca samim preslaskom vlasnistva, ako se to ne desi onda dolazi bar delimicno do promene trzisne politike.

Sennheiser je cist primer toga.

Poslednja izmena:

Ni ovo nisam znao, ne znam da li je neko pominjao.
Dugo se pričalo o tome, bilo je samo pitanje vremena. Od pre par meseci je i ozvaničeno. Na kraju, ništa čudno, sudbina mnogih DE kompanija u poslednjih 5-10 godina.
Ali mislim da možemo da se pozdravimo sa nekadašnjim vrhunskim Beyerdynamic kvalitetom izrade.

Cini mi se da su non pro deo Sennheisera kupili Svajcarci.
Ako se dobro secam, firma koja ih je uzela se bavi proizvodnjom slusnih aparata.

Uh, baš danas sam poručio DT990 sa oglasa u DE i sad čitam ovo za prodaju Beyera. Na kutiji od ovih piše handmade in Germany. 😊

Morao sam kad-tad da probam/posjedujem neki od njihovih klasika. Uzeo sam verziju od 32ohm.

Baseus launches BH1 over-ear headphones with -45dB ANC, LDAC, Bluetooth 6.0 & 80h battery life

2_1753091537.jpg

• Hybrid active noise cancellation system with Adaptive ANC 3.0 technology
  • 40mm drivers with dual-chamber structure and enhanced bass boost
  • LDAC support and Hi-Res Audio certification
  • Up to 80 hours on a single charge (without ANC), up to 55 with noise cancellation enabled
  • Fast charging: 10 minutes guarantees 12 hours of playback
  • Bluetooth 6.0 with dual-device connectivity
  • 5 microphones with ENC noise cancellation
  • Touch control and transparency mode

Ovo možda bude hit na AE jer je Baseus poznat da daje popuste za novčiće, pa ova cena od 35$ vrlo lako bude oko 20$ :)

Poslednja izmena:
Focal Clear MG - novo čeljade u familiji :) Pored Meze 99 Classics i iBasso SR2. Dakle, sad imam closed, semi-open i full open sluške.
FiiO K5 Pro sasvim dovoljan da ih napoji snagom, no za par nedelja stiže Fosi Audio GR70 lampaš da dodatno kolorišemo zvuk.
Hteo sam da testiram i Audeze LCD-2 ali nisu imali open back model na stanju, malo je ograničeno tržište kod nas a ne kupuje mi se naslepo. Pošto sam odlučio da zabatalim letovanje ove godine, budžet se malo popravio za sluške, iako sam planirao da u Austriji testiram Meze 105/109, ali to ostavljamo za neki drugi put, ako bude bilo potrebe, pošto s ovim mislim da sam došao do endgamea (za narednih nekoliko godina).

1Z9A9017.jpg1Z9A9023.jpg1Z9A9043.jpg

Ispalio me prodavac za DT990, odustao od dogovora bez objašnjenja, vratio već uplaćene pare i ponovo okačio isti oglas, šta da mu radiš. 🤷

Vidim usput povoljne oglase za TYGR 300 R, prema opisu to su DT990 sa ublaženim visokim tonovima i nešto udobnije. Probao ih neko, je l vrijede za muziku?

Beyer dinamika i zvuk u osnovi.Svakako oba para bez EQa ja ne bih mogao da slusam.

Uzimaj to svakako,TYGR i MMX su vise gaming orijentisani,ali svakako za samo slusanje muzike,mnogo fluidniji od analiticke/studijske DT serije ako pricamo o samom slusanju muzike

Ispalio me prodavac za DT990, odustao od dogovora bez objašnjenja, vratio već uplaćene pare i ponovo okačio isti oglas, šta da mu radiš. 🤷

Vidim usput povoljne oglase za TYGR 300 R, prema opisu to su DT990 sa ublaženim visokim tonovima i nešto udobnije. Probao ih neko, je l vrijede za muziku?
DT 900 Pro X: https://www.headfonia.com/beyerdynamic-dt-900-pro-x-review/3/
https://diyaudioheaven.wordpress.com/headphones/measurements/brands-a-i/dt-900-pro-x/

Možda i najbolje Beyerdynamic za slušanje muzike do 300 evra, posebno uz custom EQ. Lake su za pokretanje, ne treba im neka mrcina od pojačala, ali dobar izvor zvuka (DAC) se podrazumeva.
Otkad sam ih kupio pre skoro 2 godine, sve ostale slušalice koristim svega par dana mesečno, čisto iz hobija. Mogao bih sve da ih rasprodam, koliko su DT 900 Pro X dobre.

Postoji i closed-back verzija - https://www.headfonia.com/beyerdynamic-dt-700-pro-x-review/3/
https://diyaudioheaven.wordpress.com/headphones/measurements/brands-a-i/dt-700-pro-x/

Oba modela su zvučno iznad starih DT 770 Pro, TYGR 300 DT 990/Pro, DT 880/Pro itd.

Zahvali mu se.
Bog te je pogledao.
🙏
TYGR je bolji. Moze bez EQ-a tise da se slusa. Kada se podeblja ume da zaburgija usi. Manje nego DT990 svakako.
Drugi problem sa beyer-ima je sto uparivanje drajvera im je bash lose. 4-5dB razlika u frekvenciji im je kao dobar dan izmedju levog i desnog kanala. Nekada bude i do 10dB.

Ti oglasi, jel to novo ili polovno?
Ako gledas polovnjake, bolje gledaj neku Sundaru ili ako naletis na neki povoljan Edition XS.
Ako je novo, vidi kakva je situacija sa Fiio FT1 Pro.

Ovo su oglasi za polovno u Njemačkoj, za moj skromni budžet. Hvala svima na komentarima.

Imas direktno na BD sajtu cesto akcije, nema potrebe za polovnim.

Jedan od najboljih Z klipova jer kad je Koss u pitanju iskrenost mu je izrazena a ne random blebetanje i Sales shilling (sto mi je i dalje zabavno ako ne uzimam za ozbiljno.

Ovo su oglasi za polovno u Njemačkoj, za moj skromni budžet. Hvala svima na komentarima.
Za skroman budzet ganjaj neki polovan klasik poput Senn 6xx/600 ,cak i nov 560 model bih pre odabrao u odnosu na BD liniju.
Ali da ,kao sto kolega iznad rece,Hifiman sundara/XS ako dodje u obzir bi bio pun pogodak.
Opet ,zavisi i od zanra ,koji bi se pretezno slusao.

Jedan od najboljih Z klipova jer kad je Koss u pitanju iskrenost mu je izrazena a ne random blebetanje i Sales shilling (sto mi je i dalje zabavno ako ne uzimam za ozbiljno.

Šteta što nema Clear verzije žičanih u nabavci, kažu da zvuči malo bliže KSC75 koje jedine mogu da slušam bez EQ.

Problem je što mi nemamo uvid u te oglase, pa ne znamo ni ponudu ni cene. A isto tako ne znamo ni kakav tjuning zvuka preferiraš, kao ni da li si odlučio da li sluške treba da budu open, semi-open ili closed-back dizajna.

Od polovnih slušalica i Fidelio X2/HR bi mogle da budu zanimljiva opcija. kao i AKG K712 Pro, pa i K612 (pod uslovom da ti ne smeta njihov neutral-bright tjuning).
Stare Beyerdynamic modele bih preskočio, sve osim DT 880 Edition/Pro, u 250/600 Ohm verziji, pod uslovom da ti odgovara njihov zvuk i da imaš dovoljno dobro pojačalo. Ali opet, ne znam koliko te slušalice imaju smisla pored polovnih DT 900 Pro X, koje su bolje zvučno, i manje su zahtevne što se tiče pojačala.

Od Sennheiser, polovne HD 599, HD 58X, HD 6XX, HD 560S, mada su sve specifične, recimo meni ni HD 650 nisu baš idealne za svaki dan i razne žanrove, više za neko opuštajuće preslušavanje određenih albuma. Između njih i DT 900 Pro X, biram Beyerdynamic bez mnogo razmišljanja.

Polovne FiiO FT1 su isto zanimljiva opcija, mada su i tu prisutni određeni QC problemi, ali nisam ispratio da li je i kada to rešeno.

Polovne Hifiman bih zaobišao, zbog dobro poznatih QC problema tog brenda. A i generalno, nisu Sundara baš toliko sjajne koliko ih hajpuju, to mi je potvrdio i Aibo, koji je testirao brdo slušalica. Čini mi se da mi je jednom rekao da su mu DT 900 Pro X zvučale prirodnije, malo bolje, muzikalnije/punije, kao i da 900 Pro X odlično skaliraju, da zvuče sve bolje kako se povezuju na skuplji DAC/AMP.

Poslednja izmena:
Problem je što mi nemamo uvid u te oglase, pa ne znamo ni ponudu ni cene. A isto tako ne znamo ni kakav tjuning zvuka preferiraš, kao ni da li si odlučio da li sluške treba da budu open, semi-open ili closed-back dizajna.

Od polovnih slušalica i Fidelio X2/HR bi mogle da budu zanimljiva opcija. kao i AKG K712 Pro, pa i K612 (pod uslovom da ti ne smeta njihov neutral-bright tjuning).
Stare Beyerdynamic modele bih preskočio, sve osim DT 880 Edition/Pro, u 250/600 Ohm verziji, pod uslovom da ti odgovara njihov zvuk i da imaš dovoljno dobro pojačalo. Ali opet, ne znam koliko te slušalice imaju smisla pored polovnih DT 900 Pro X, koje su bolje zvučno, i manje su zahtevne što se tiče pojačala.

Od Sennheiser, polovne HD 599, HD 58X, HD 6XX, HD 560S, mada su sve specifične, recimo meni ni HD 650 nisu baš idealne za svaki dan i razne žanrove, više za neko opuštajuće preslušavanje određenih albuma. Između njih i DT 900 Pro X, biram Beyerdynamic bez mnogo razmišljanja.

Polovne FiiO FT1 su isto zanimljiva opcija, mada su i tu prisutni određeni QC problemi, ali nisam ispratio da li je i kada to rešeno.

Polovne Hifiman bih zaobišao, zbog dobro poznatih QC problema tog brenda. A i generalno, nisu Sundara baš toliko sjajne koliko ih hajpuju, to mi je potvrdio i Aibo, koji je testirao brdo slušalica. Čini mi se da mi je jednom rekao da su mu DT 900 Pro X zvučale prirodnije, malo bolje, muzikalnije/punije, kao i da 900 Pro X odlično skaliraju, da zvuče sve bolje kako se povezuju na skuplji DAC/AMP.
Nemacka ima ogromno trziste ,tako da sta god pozeli,moze sigurno naci.B-ware takodje sa garancijom na svakom cosku,svakom Music store-u.

Sto se tice QC-a...ne bih mnogo uopste komentarisao ,vise kao mit nego svakodnevna realnost koja mozda i pogodi 5-6 modela u seriji od 100 komada.Kao neko ko je imao prilike da radi i demo a i poseduje 10ak komada,a da pritom u okruzenju znam mnogo njih kojima je daily driver zaista samo citam povremeno o tome a ne znam apsolutno nikog fizicki da je imao problema...o Fioo tek ne bih trosio reci.
Beyer je po build-u tu u comfort zoni npr. ,ali samo zato sto je cista plastikarija u pitanju.Furao sam dugo dt770 ,ispadale su xx puta i nista.Build to last.
A i kad smo kod QC-a,ako prvi vlasnik nije imao probleme posle XX/XXX sati ,drugi tek nema sta o tome da brine...

Modeli koji su navedeni gore su neki entry level-Mid i zapravo je tu i najteze pronaci neku zlatnu sredinu zbog veceg broja mogucnosti ,opet ,savetovati korsnika ka blind buy-u bas i nije toliko pametno ako nije imao prilike da to uzivo i cuje.Recenzije u ovom hobiju mogu,a uopste i ne moraju biti merodavne.Cudi me takvo misljenje o Senn-u,9/10 ljudi bi iste sekunde izabralo HD600(650,nije velika razlika) u odnosu na gore navedene.Jebeni klasik.Ali dobro,postujem misljenje.

Fact kljucni takodje sada - izganjaj polovni Hifiman XS edt.(pasce mu cena svakako za koji dan posto izlazi nova revizija u vidu XV modela sa nesto refinisanim referncama) i to ce ti biti "endgame" dok ne zaplovis budzetom u nesto ozbiljnije sume mozda jednog dana.Cak i da ne , za 90% ljudi su i vise nego dovoljne za bilo koju muzicku aktivnost.

Pa za wireless verziju kph30i neki kazu da je jako slicna originalu, dok neki kazu da je za nijansu bassovitija i warmer , tj da naginje vise ka Porta pro

@elpadre
Cudi me takvo misljenje o Senn-u,9/10 ljudi bi iste sekunde izabralo HD600(650,nije velika razlika) u odnosu na gore navedene.Jebeni klasik.Ali dobro,postujem misljenje.
To su legendarne slušalice, svakako i dalje odlične i vredi ih imati u kolekciji, upravo kao klasik model, i za specifična pojačala. Ali su prevaziđene u tehničkom smislu (skoro svi HD 5xx i 6xx modeli, osim HD 560s i HD 660 S2).
I mislim da je suprotno, da bi bar 7/10 ljudi u blind testu pre izabralo neke Fidelio X2 nego HD 600/650, zbog jačeg basa, većeg stejdža i dinamičnijeg zvuka.

U duelu sa DT 900 Pro X, HD 650 zvuče nekako zbijeno i ''2.5D'', zvuk je manje dinamičan, bas slabiji kroz ceo raspon i manje detaljan. Visoki su tu negde po kvalitetu, dok su srednji polje na kojima je Beyerdynamic najviše napredovao, posebno u odnosu na stare DT 770 i DT 990 modele. I dalje Sennehiser imaju tu neku magiju u srednjim tonovima, ali generalno, DT 900 Pro X srednji su sjajni. I generalno, kao celina, zvuk mi je bolji i zabavniji za slušanje preko Beyerdynamic, koje na kraju stabilnije stoje na glavi/ušima i bolje izoluju od skroz otvorenih HD 650. Jednostavno, novi stellar .45 drajveri su pokidali. Jedino smara što ih nisu napravili i u 250/600Ω verzijama.

HD 650 minimalno koristim u poslednje 2 godine, kao i sve ostale modele iz mini kolekcije. Ali ih neću prodavati jer su klasik, deo hobija i model koji ''mora'' da se poseduje. Ali mislim da nisu idealne za primarne slušalice u kolekciji (ili jedine), posebno ako neko planira i gledanje filmova i gaming.

I mislim da je suprotno, da bi bar 7/10 ljudi u blind testu pre izabralo neke Fidelio X2 nego HD 600/650, zbog jačeg basa, većeg stejdža i dinamičnijeg zvuka.
Ima smisla itekako sve sto si napisao ,vidi se da znas o cemu pises i da dobro baratas terminologijom sto imponuje svakako ,ali sa izdvojenim delom iz citata nikako ne mogu da se slozim.
Bukvalno skipujem svaku temu sto na reditu,sto na Headfonii kada se od slusalica najvise i jedino ocekuje sto veci soundstage i da bass gruva.A da pritom ne znaju razliku izmedju Sub >60hz i Mid >250hz bass-a ,a o soundstage-u i ocekivanju kao da su na koncertu i ispred bine..."i hteo bih model koji bi moga da replikuje spikere..."
No pasaran bato...

Cilj opet svega je jos jednom taj klise ,frekvencijski odziv ,koji se temelji na prirodnom i neutralnom zvuku,onakvom kako je i sam producent zamislio da treba da zvuci.Odnosno ,Harmanov standard,iliti target curve koji se treba postici.To je poenta zasto je Senn sa par flagship modela tu gde jeste i posle toliko godina..Iako dosta matore,HD800s su top5 i dan danas.Drajveri su se mozda refreshovali i refinisali.Sam inzinjering ne u tolikoj meri.

Punchy,energetski zvuk iliti funny kako vole da kazu ,bi trebao biti samo dodatak postojece kolekcije za odredjene prilike i session-e ,zaista ne vidim razlog da neko uzima tako nesto prvi prvoj kupovini.U sivoj zoni si sa njima od starta.

Elem,sta je pisac hteo reci..XD
Da krenes da ispitujes slucajne prolaznike po ulici ,verujem da bi i prevagnulo tvoje misljenje,danasnji klinci su fazon ,daj samo da grmi,sto vise tuc tuc-a.
Da pitas nekoga iole vec u hobiju(kamo li nekoga ko se bavi time,cak i audiofila) i muzici 9/10 bi potkrepilo moje misljenje.

O 900x pro ne mogu previse komentarisati,nisam ih slusao iako po curvaturi sam stekao vec sliku o samom zvuku,uz naravno Beyerov signature zvuk.
Drago mi je da si pronasao to sto te radi i da uzivas u njima.To takodje uopste nije lako u danasnje vreme izborq i izbora tehnike..

Ne pričam o basshead slušalicama, niti o nekim sa fejkovanim stejdžom. Zapravo, ni DT 900 Pro X nemaju sad neki ogroman stejdž, nego fino izbalansiran, sa preciznim pozicioniranjem.
Zvučno su više usavršena verzija DT 880 serije, nego DT 990. Autor sa DIY AH sajta tvrdi da su 900 Pro X bolje za casual upotrebu i slušanje muzike od DT 1990 Pro, odnosno da imaju manje naporan i oštar zvuk, u odnosu na klasične radne/studijske slušalice.

Problem je što neki i dalje misle da su naslednik DT 990 Pro, koje istovremeno imaju i prenapucan/bloated mid bass, i preoštre visoke, a uopšte nije tako. Na kraju, i Aibo (koji je testirao na desetine slušalica do sada) mi je potvrdio da su DT 900 Pro X jedne od najboljih slušalica do 300 ili 400$.

https://diyaudioheaven.wordpress.com/headphones/measurements/brands-a-i/dt-900-pro-x/

dt900x-vs-dt990pro-250.png

dt900x-vs-dt1990pro.png

dt900x-vs-hd650.png

Holy hell these 900x sound INSANE compared to the older 990s (the bass on 900x is clean, yet all I can say is velvet in its release? It’s clean bass, allowing the mids/highs to continue to soar while the low end is somehow pushing air in a way I can only imagine top tier planar headphones can.)
I was worried that I wouldn’t be able to adjust the clamp force because the sound signature of these is the cleanest, most clear I’ve heard in a headphone under 400$.

I’m also a musician/producer and have several others including Sennhesier 560s for critical reference mixing, the Slate premiums VSX for critical reference mixing, Fidelio X2 (for more bass and soundstage/casual listening)- I’m afraid I won’t want to use those any longer as the 900x has this instantly “alive” feel that the other cans don’t exactly transfer to my ears, except the Fidelios do often give me a vibe of low end air pressure that has a wide soundstage, but don’t seem to have the immediacy and clarity that these 900x do- nor are they as comfortable and much heavier.

The sennheiser 560s actually hurt my head in a way that no others do, as it’s the design of the headphone itself that causes it to clamp on front area of the ear in an unbalanced way. Because they are all plastic, I had no luck EVER adjusting the 560s to a comfortable clamp, there’s also less space for my ears to breathe in them so I get hot wearing them.
With the 900x, the earcups are deeper than sennheiser, softer, and are evenly balanced on my head so no uneven clamping pressure. The veil has been lifted as they say.

Ono po cemu su bile HD6** revolucionarne su srednji i visoki tonovi koji su jako slicni diffused field shtimu. Od modela do modela (HD600/650/6xx/58X/660 itd.) su mi zvucale samo kao da su menjali nagib istog shtima.

Znaci taman visoki tonovi, visoki srednji tonovi od ukusa do ukusa, za svakog ima model koji bi mu se najvise svideo, srednji tonovi linearni bez ikakvih vrhova i dolina, sam pocetak basa na HD600 neutralan na ostalima blago podebljan i onda ostatak basa samo nestane.
Dolaze iz vremena kada su verovali ako replikuju diffused field na slusalicama, da ce zvucati isto kao i zvucnici.
Tj. kapiram da su ih pravili za mastering da budu sto slicnije neutralnim zvucnicima za situacije u studiju kada bi trebalo da se koriguje neki detalj u srednjim i visokim tonovima.

Ono po cemu su HD6** zaista revolucionarne jer kao i beyer svaki deo moze da se servisira i menja. Za razliku od beyera celokupne slusalice mogu da se rastave na pojedinacne delove "rukama" bez i jednog srafa.
Mada beyer su mi uvek bile udobnije.

Ocu sam dao HD600, ponekada utaknem HD58X kada mi naleti inspiracija.
Bez EQ-a za mid bass i sub bass su mi poluproizvod. Mada brdo ljudi ih slusa bez ikakve korekcije.

HD800s su top5 i dan danas
HD800 (ne 800S, ali su obe jako slicne) sam davno davno kupio u kompletu sa pojacalom sa kojim ih je Axel razvijao.
HD800 sam vratio isti dan, pojacalo je ostalo i koristi se i dan danas.
Na mojoj glavi su bile krsh za muziku. Uzas shtim, najgori drajver u tom cenovnom rangu za bilo kakav EQ. Pogotovo u nizim frekvencijama.

fejkovanim stejdžom
Sav stejdz na slusalicama je "fejk stejdz". Sve je to igra mozga. Psihoakusticni efekat.

Mnogo je tesko generalizovati slusalice i sta je kome dobro ili ne. Brdo varijabila ima.
Razlicite glave, razlicite usne skoljke, usni kanali, razlicito nalezu jastucici na razlitim glavama, HRTF, SPL, shtim, godine, preference, zanrovi muzike itd. itd.

U sustini od glave do glave do 200Hz razlike mogu da budu +/-3-5dB, od 200-2kHz je +/-5dB, preko 2kHz je +/-15dB.

To znaci da je moguce da na istim slusalicama gosn. @hsv.stoned cuje 250Hz -5dB, gosn. @elpadre cuje 0dB, a ja npr. cujem +5dB u odnosu na ono sto je izmereno na B&K 5128. Dok npr. na 5kHz gosn. @hsv.stoned cuje 0dB, gosn. @elpadre cuje +14dB, a ja cujem -11dB u odnosu na ono sto je izmereno na B&k 5128.
I te varijacije se prozimaju kroz celokupan frekventni odziv slusalica.

Niko od nas ne dozivljava iste slusalice na isti nacin. Kod nekih u manjoj razmeri, kod nekih u ogromnoj razmeri.
Upalite bilo koj EQ i pojacajte bilo koju frekvenciju preko 2kHz za 30dB, ako hocete da razumete koliko je moguce da nego drugi cuje glasnije isto to sto vi cujete i koliko samo ta jedna frekvencija promeni celokupan utisak zvuka.

Ovo iznad je isto Link ka drugom oglasu al ne prikazuje lepo nego samo na nemackom nzm zasto, pisem sa fona mozda je to.

Po meni odlican izbor ... Ima ih par na Ebay sa tim ,cenama izmedju 150-170 evra u nemackoj trenutno.

E sad bilo bi ekstra da moze da se proba pre kupovine...

Ja npr kad sam kod nas, na Kp kupovao Devu Pro bile su 18000 din.. Snizene kod jednog Lika.

Imas i Edition Xs na Ebay od 200 evra pa na gore nove. Devu imas za oko 100 evra ponegde polovne videh, ne znam dal Xs moze ae nadje za iste pare.

Ako se ide na skuplju ,varijantu onda XS ako na jeftiniju onda Devu Pro.

Sundaru bih preskocio jer sa padom cene XS i Anande Nano nekako se ne uklapa u pricu vise.
Iako je i dalje sigurno odlicna Sundara..

Ako bi da se drzis Nemackih proizvodjaca, Beyerdynamic Dt880 Edition 32 ohm je vrh, bar moj model je bio.. Od spominjanih u temi , uzmi svakako u obzir Dt 900 pro X, i Tygr 300.

Poslednja izmena:
iako sam planirao da u Austriji testiram Meze 105/109, ali to ostavljamo za neki drugi put, ako bude bilo potrebe, pošto s ovim mislim da sam došao do endgamea (za narednih nekoliko godina).
Probao sam oba modela u Minhenu na sajmu, izgledaju odlicno, jako su udobne, a i zvuk je solidan (ali sam cuo i bolje).
Kupio bih 109 kada bi mu spustili cenu.

Polovne Hifiman bih zaobišao, zbog dobro poznatih QC problema tog brenda
Nema kupovina polovnih slusalica previse smisla kada mozes da kupis open box model po nizoj ceni direktno od njih. Jos salju iz skladista u Poljskoj, tako da nema dodatnih nameta ako imas nekoga u EU.
Ja vec godinu dana koristim open box he6sev2, nikakvih problema za sada nema. Verovatno cu krajem godine uzeti i 1000se ili Mini Shangri-La koje su odusevile i mene i devojku.

Pošto sam nenamjerno inicirao temu kupovine polovnih slušalica, samo da razjasnim - uživam u odličnim Sennheiser HD598SE koje sam nabavio prije par mjeseci i nije mi hitno da kupujem bilo šta drugo (imam i otvorene i zatvorene, over ear, on ear, IEM, klasične bubice..), ali imam drugare koji žive u DE i nije im problem da mi kupe i donesu bilo šta sa tamošnjih oglasa, pa tako ponekad listam ponude uz kaficu i lovim dobar dil - a to može da se nađe uz malo sreće i strpljenja. Već par puta sam na ovaj način kupio dobre Sennove slušalice u odličnom stanju za 50-60 EUR. Ljudi ponekad daju dobre stvari budzašto, samo da ih se riješe.

Ne sumnjam da su Sundare i ostali modeli koje ste preporučili odlični, ali u ovom trenutku to nije moj budžet.

Dobio sam korisne informacije o TYGR i ostalim Beyerdynamic modelima. (y)

Nazad
Vrh Dno