Šta je novo?

Pametne uticnice za pracenje potrosnje

Daj link do te Tuya utičnice. Drugačije svaki pravi kako da beleži i da li beleži kWh.
Možeš svakako ručno da napraviš na osnovu kW.
Pogledaj pre svega da nije u HA pod hidden ili disabled entity.

U pitanju je WISE uticnica koja radi preko tuya ili smart life aplikacije, i tamo u aplikaciji se vidi, napon, trenutna potrosanja, potrosnja po danima itd...
https://www.wifioprema.rs/product/w...osnje-ugradna-16a-mat-panel-crna/#tab-reviews

Nije hidden, imam je na dashboardu, i odatle mogu da vidim potrosnju, trenutnu, po danima itd, ali je nema u Energy tabu, odnosno ne moze da se doda, mogu da dodam samo tplink tapo i to je to.

Evo okacih sliku entities koje imam na toj uticnici. Kada kliknem na "power" daje mi graficki prikaz potrosnje (druga i treca slika).

Prilozi

• uticnica.png
    uticnica.png
    9.3 KB · Pregleda: 33
  • uticnica2.png
    uticnica2.png
    33.8 KB · Pregleda: 32
  • uticnica3.png
    uticnica3.png
    96.4 KB · Pregleda: 32
pa nemas power consumption? kWh? Moras da napravis to. Reinman sum integral

Wise je u stvari generička Tuya utičnica (OEM). Wise nije prozivođač, nego neka fabrika pravi za sve, i onda svako (nrp. Wise) kupi koliko mu treba i stavi svoj logo. Evo ista takva:
Ako je Tuya WiFi, znači da koristi standardne Tuya API-je i verovatno samo Home Assistant nema uvid ili ne prepoznaje sensor.energy. Ne pravi Wise ili bilo ko drugi svoju infrastrukturu i ne programira apikaciju i slično. Svi koriste istu Tuya infrastrukturu i način komunikacije.
Možeš da probaš sa LocalTuya, ali moraš da se registruješ kao Tuya developer i onda dobiješ (privremeno) mogućnost da vidiš secret key tvog uređaja. Privremeno zato što moraš da osvežavaš besplatnu developer licencu. Kad ga jednom saznaš, on se ne menja i možeš da iskoristiš da upravljaš Tuya uređajem u kompletno u lokalu, bez kineskih servera. Probao sam i odustao.
Moja Tuya developer licenca je istekla i jednostavnije mi je bilo da poklonim par Tuya WiFi uređaja i da pređem na Zigbee protokol (isto Tuya, ali nema izlaz na Internet i sve je lokalno).
Koristim još uvek samo još Tuya WiFi uređaj za bojler, ali zato što ima zgodan displej i zato što ima memoriju za kWh. Kad nema interneta i dalje beleži potrošnju (pa kasnije pošalje).

Dakle, imaš 4 opcije:
1. da probaš da pređeš na LocalTuya
2. da napraviš ručno merenje (kako ti je nightshadow rekao)
3. da batališ WiFi i pređeš na Zigbee (dugoročno najbolje rešenje)
4. da koristiš tako kako je i potrošnju nastaviš da gledaš iz Tuya aplikacije na mobilnom

Ako ima peta opcija, voleo bih da znam. Srećno.

Koja je razlika između Tapo p110 i Tapo p 115? Zašto svi preporučuju 115 i šta to ona ima što desetka nema? Jeli velika razlika? I da li je 110 isto kvalitetna?

Ove Tuyice su na Temuu po 3-4 eura, kako gad pogodiš.
Ja sam morao uzeti još jednu, jer žena konstantno zaboravlja peglu ugasiti (jeste da ima automatsko gašenje nakon pola minute kada leži ili 8 kada je uspravno a ne pomjera se), pa me stra' da ne ode kuća dovraga

Koja je razlika između Tapo p110 i Tapo p 115? Zašto svi preporučuju 115 i šta to ona ima što desetka nema? Jeli velika razlika? I da li je 110 isto kvalitetna?
P115 je kompaltnija, meni zbog toga dosta bolja. Ako ni zbog čega drugog.

Ove Tuyice su na Temuu po 3-4 eura, kako gad pogodiš.
Ja sam morao uzeti još jednu, jer žena konstantno zaboravlja peglu ugasiti (jeste da ima automatsko gašenje nakon pola minute kada leži ili 8 kada je uspravno a ne pomjera se), pa me stra' da ne ode kuća dovraga
Da nemamo istu ženu? :D
(i peglu)

Nazad
Vrh Dno