Šta je novo?

Bojler za kupatilo

Nema ga niko na stanj u radnji, svi naručuju od dobavljaca. Na netu nema podataka, kao sto vec rekoh, jer da ima ne bih pitao ovde. Zvao sam i ovlasceni servis ni oni ne znaju. Tako da ili narucujem na rizik ili trazim drugu soluciju...videcu.

Da li si probao direktno da kontaktiraš uvoznika - ERG d.o.o. iz Šimanovaca?!

Naprotiv 99% ćeš moći stare rupe da iskoristis jer su svi bojleri sličnih dimenzija od 50 i 80l samo im se visina menja
a gornja sina im se razlikuje u 50mm kao sto se vidi na slici koju je @component okacio

VOX ne daje ugradbene mere jer garancija važi samo ako radi ovlašćeni servis.
Nije tacno.
Vox bojler moze da ugradi bilo ko, cak neki dolaze sa predinstaliranim kablom (ne znam da li vazi za sve modele)

Imam jedan vox bojler od 50l pa mogu izmeriti kad stignem

Naprotiv 99% ćeš moći stare rupe da iskoristis jer su svi bojleri sličnih dimenzija od 50 i 80l samo im se visina menja
a gornja sina im se razlikuje u 50mm kao sto se vidi na slici koju je @component okacio
Svaki proizvodjač ima različite razmake od vrha bojlera do nosača pa čak i kod istog proizvodjača nisu iste mere za svaki model (nekada i 10mm igra pa ne može bojler da se nabaci, udara u plafon) i sa dva nosača su različiti razmaci izmedju njih.

Nisam ja nista napisao osim tebi odgovorio "da nije tacno",
nemoj mi tih fora... molim te!

Ja sam samo napisao da tvoja konstatacija nije tacna.
A ako vec zelis da znas i zbog cega nije tacna, uzmi pa izmeri,
ne samo nosace svih bojlera domacih i onih u ponudi u SRB, vertikalno i horiznontalno,
pa ces progledati.

I nemoj vise pisati na konto predpostavki, pisi malo iz iskustva.
ili u prevodu, samo se ti drzi starih rupa. Ako ti zatreba GMaps pin za domove starih, just trzz me...

Poslednja izmena:
Zvao sam i uvoznika direkto, oni kažu da ne znaju. Pa reko proverite ako mozete, msm otvorite jedan u magacinu pa zalepite posle. Kaže nema ga na stanju u magacinu, povučen je...zamenio ga novi model. Tako da pojma nemam odakle bi ga ovi iz online trgovina nabavili kad ga zvanični uvoznik nema na stanju. Kako god suviše glavobolja oko jednog bojlera. Odustajem od njega, verovatno cu uzeti aristona. Oni bar lepo napisu specifikacije detaljno i uklapa se. Hvala svakako na trudu da se pomogne.

Nisam ja nista napisao osim tebi odgovorio "da nije tacno",
nemoj mi tih fora... molim te!

Ja sam samo napisao da tvoja konstatacija nije tacna.
A ako vec zelis da znas i zbog cega nije tacna, uzmi pa izmeri,
ne samo nosace svih bojlera domacih i onih u ponudi u SRB, vertikalno i horiznontalno,
pa ces progledati.

I nemoj vise pisati na konto predpostavki, pisi malo iz iskustva.
ili u prevodu, samo se ti drzi starih rupa. Ako ti zatreba GMaps pin za domove starih, just trzz me...
Ja i pisem iz iskustva ne pamtim da sam ikada busio nove rupe kada menjam bojler
u ostalom navedena je tabela sa dimenzijama gde se lepo vidi da su razlike u 5cm.

svakako imam dovoljan uzorak bojlera a imam bas i taj VOX koji vam je misterija pa cu sutra izmeriti kao sto sam i rekao

Vidis, kod mene nisu.. a montirao sam 12 komada unazad 20 godina, na 3 lokacije..
Svaki put sam morao da busim nove 4 rupe, sto je nekad uzas ako su plocice iza.

Navedene su razlike od 5cm samo za Elit bojlere, otvori gore spomenuti Termorad pa ono za istu litražu razlika u rastojanju nosača 100-200mm a za ostale proizvodjače da ne pišem.
Domaćine svaki proizvodjač ima svoj kazan i svi se razlikuju po dimenzijama za istu litražu pa malo radi i nauka odnosno statika gde se računa težište i odredjuje rastojanje izmedju nosača. Nije više priča od pre 20 godina kada su bila dva proizvodjača danca i imali po 1 eventualno 2 alata za te male standardne prečnike danca, ljudi se bavili ozbiljnim dancima a ovo im bila usput zarada jedino na količinu.
Magnohrom 80l bi trebalo da je sada elitov talas M80V

IMG_20250821_114735.jpg
Ne znam koliko sam lepo ufotkao teško je jednom rukom meriti i fotkati
21cm za Vox 50
Termorad 50 18cm
Ariston 50 16cm
Metalac 50 20cm
Metalac 80 20cm
Ekonomik 80 18cm

Itd nemam više volje da premeravam

Znači nije to razlika ni 5cm od vrha bojlera do donje ivice nosaca

Ja sam dao konkretne dimenzije a vama ako nije teško postavite te mere koje se drastično razlikuju od ovih.

Poslednja izmena:
Eto vidiš, odličan post da znaju ljudi. Tačno je da su sve mere ovde u 5 cm, ali ako ti kazem da su meni rupe od plafona na tačno 19cm sta ti to govori? Da tačno pola ovih ne bi moglo da stane i da bih mora da bušim nove rupe. Izmedju ostalih i za vox, tako da ispade odlično što ga ne uzeh. Ariston će da legne ko bombona nadam se.

Da li ima neka suštinska razlika u aristonu sa suvim I regularnim grejačem sem pristupa I zameni istog?

Eto vidiš, odličan post da znaju ljudi. Tačno je da su sve mere ovde u 5 cm, ali ako ti kazem da su meni rupe od plafona na tačno 19cm sta ti to govori?
Meni to govori da ti je prethodni bojler bio tesno zalepljen uz plafon, drugačije nije mogao biti namontiran.

Niko da postavi te drastično različite mere sine za montazu da vidimo zašto bi se morale bušiti druge nove rupe za drugi bojler?

Jesi Ariston slim mozda odabrao?
ARISTON Bojler PRO1 R 50 V 2K ovaj
Meni to govori da ti je prethodni bojler bio tesno zalepljen uz plafon, drugačije nije mogao biti namontiran.

Niko da postavi te drastično različite mere sine za montazu da vidimo zašto bi se morale bušiti druge nove rupe za drugi bojler?
Tacno tako...malo kupatilo i bojler zalepljen za plafon.
Ma, ako mora nek buši. Nije to neka nauka.
U mom slucaju jeste nauka...zasto, pisao sam vec, da se ne ponavljam.

Ma prosviraj pa zamaži, ako već mora. Ili napravi adapter: tvoja šina koja se ušrafi na postojeće šrafove (te već prosvirane kroz tanak zid) i na toj šini zavareni šrafovi na kome god rastojanju želiš.
Vidim da treba da bude 50 litara. Nije to neka velika težina da 5mm flah ne može da drži.

Ne treba bojler nikada postavljati uz plafon, i jednog dana kada budete menjali samo zakacite drugi na iste nosace.

Na zidni nosač (pločica koju uglavnom isporučuju uz domaće bojlere) će teže ići jer je od ose vijka do vrha nekih 35mm+zub nosača na bojleru što znači da za toliko podižeš bojler da bi nakačio, ako ide na kuke trebalo bi ladno da prodje. Najjednostavnije izmeri rastojanje od ose vijka do vrha nosača koji ti je već ugradjen+zub i dodaj na tih 160mm imaš potreban prostor za ugradnju.
Ne treba bojler nikada postavljati uz plafon, i jednog dana kada budete menjali samo zakacite drugi na iste nosace.
Ne zaludjuj ljude svojim znanjem.
Za bojlere sa dva nosača moraš debelo da kopaš da bi zamenio drugim proizvodjačem a da ne pomeraš donji nosač.
Razmaci izmedju nosača za bojler 80l talas 620 i 745, termorad 520, dom 435 itd a normalno brojke su u milimetrima.

Ne zaludjuj ljude svojim znanjem.
Za bojlere sa dva nosača moraš debelo da kopaš da bi zamenio drugim proizvodjačem a da ne pomeraš donji nosač.
Razmaci izmedju nosača za bojler 80l talas 620 i 745, termorad 520, dom 435 itd a normalno brojke su u milimetrima.
Ja zaludjujem kazes...?
Covek pita za vox bojler od 50l....

Koliko ima bojlera sa dva nosaca, osim slim modela?

besmisleno bez argumenata okreces pricu na nesto sto nikoga ne zanima i jos navodis male proizvodjace dom i talas koje ne mozes ni da vidis a ne da kupis.
90% bojlera na domacem trzistu se kaci na gornji nosac a donji je oslonac.

Necu da trosim energiju na glupe raspravke.

Nisam nasao odgovarajucu temu a nekako ima veze sa bojlerom u kupatilu pa ako neko moze da mi pomogne.

Prosle nedelje mi crkne grejac i kupim novi i zamenim. Od tada kad pustim vodu na wc solji (nemam kotlic) cuje se jako hukanje i pistanje iz cevi bojlera. Kada zavrnem ventil za vrucu vodu zvuk nestanje pa kada opet pustim vrati se. Kada otvorim cesmu na lavabou i kadi i pustim vodu na wc solji ne cuje se, a onda kada zatvorim sve i opet pustim na wc solji zvuk se opet vrati. Sta moze biti i kako resiti?

Svejedno. Proveri

Niisam skontao kako da proverim? U ovom stanu sam 15 godina i menjao sam grejac jedno 4-5x i nikad mi se ovo nije desilo. Jedino da lupam zid al to mi nema logike?

Vrh Dno