Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Skladištenje podataka nema najbolji odnos cena-kvalitet, tu se gleda samo kvalitet. :)

U danasnje bescenje SSD ova je vrlo upitno dal je pametno narucivati sa Alija. Kupis ovde krstenu marku ako vec kupujes jedan. Kupovao sam sa alija ali meni trebaju vise i cesto se formatijraju i ne drze bitni podaci i ssd ove uvek uhvatim tj drugar ujvati na akciji pa kupi nesto ispod cene. Za jedan SSD uzmes ovde sa garancijom i teras ja rotiram 15 - 20 ssd ova zbog nekih mojih hobi potreba pa zato i kupim sa alija.

Pre par meseci je bila priča o daljinskom koji radi na 433mhz... Nije mi tad trebalo, ali su se pre dva dana setili da postave parking rampu na poslu. Da li je neko dobio daljinski? Funkcioniše li za takve rampe?

Jel Ali poskupeo.
Naručio sam neke maskice za telefone,narukvicu za sat i jos neke gluposti.
Npr maska za s24 fe je bila skoro 2$. Sad je 570 din.
FOlija za ekran,3 za 1.5$.Sad su 500+ rsd.

Danas gledao neke folije za zflip.Neke sulude cene.400-500 din.
Jedva nadjoh ispod 200.
ISti prodavci.Kad kliknem na sliku proizvoda koji očekujem,ono sulude cene...

Prilozi

• Screenshot_20250806_212934_AliExpress.jpg
    Screenshot_20250806_212934_AliExpress.jpg
    91.8 KB · Pregleda: 80
  • Screenshot_20250806_213137_AliExpress.jpg
    Screenshot_20250806_213137_AliExpress.jpg
    81.8 KB · Pregleda: 92
Poslednja izmena:
Yup, gledao procesor za gitaru, bio 50$ sada je 69, ryzen 5700x bio 93$ sada je 110, sve je otišlo...

Jel ovo realno?Nije ovako bilo ranije.
OVo je baš ekstrem za 60,ima i za 100-200.

Prilozi

• Screenshot_20250807_075827_AliExpress.jpg
    Screenshot_20250807_075827_AliExpress.jpg
    83.3 KB · Pregleda: 85
  • Screenshot_20250807_075710_AliExpress.jpg
    Screenshot_20250807_075710_AliExpress.jpg
    83.9 KB · Pregleda: 87
Koji M.2 NVMe SSD ili 2.5'' SATA SSD (512gb - 1tb) preporučujete za skladištenje podataka? Najbolji odnos cena-kvalitet. Koristio bih ga kao eksterno rešenje

Moj savet je da kupiš neki mehanički 2.5 HDD

^ U cemu je problem? Svako ima pravo da stavi cenu koju zeli.
Problema nema.Za druge.
Znači,pitanje je bilo ,za one koje prate i kupuju više,da li je ovako bilo i ranije?
Ja se ne sećam.
Moje kupovine su male i uglavnom ciljane.
Uglavnom iste stvari na 6 meseci po 10-20 porudzbi.Jer im je toliki rok trajanja.

Pa zar ti se to isplati, cimaš se svakih 6 meseci i bacaš plastiku da bi je zamenio istom, nije bolje kupiti nešto kvalitetnije ukoliko se već toliko koristi?

Jel ovo realno?Nije ovako bilo ranije.
OVo je baš ekstrem za 60,ima i za 100-200.
Nema linka da uporedim, ali razlika u ceni je verovatno zbog broja za praćenje odnosno neregistrovana-registrovana pošiljka.

Problema nema.Za druge.
Znači,pitanje je bilo ,za one koje prate i kupuju više,da li je ovako bilo i ranije?
Ja se ne sećam.
Moje kupovine su male i uglavnom ciljane.
Uglavnom iste stvari na 6 meseci po 10-20 porudzbi.Jer im je toliki rok trajanja.
Ne znam da li si ti mene razumeo, pa da probam... Cene variraju u jednoj prodavnici od danas do sutra a kamoli kada je vise prodavaca u igri. I tako je oduvek bilo i tako je svuda u svetu. Svako ima neku svoju racunicu a da li mu se isplati, to on (prodavac) najbolje zna.

na konto toga, merkam neki phone holder za igre, iz dana u dan se menja cena i popust na predmet za coine. Tipa, stoji 20% popust, sutra 11, prekosutra 15, danas ponovo 20%.
moguće da se dešavalo i ranije, nisam primećivao

Da li su originalne ram memorije od Samsunga sa aliexpress?
Treba mi za stari server, ista je oznaka memorije na aliexpress kao originalna i na slici deluje identično i prodavac kaže da je original.

Ne znam da li si ti mene razumeo, pa da probam... Cene variraju u jednoj prodavnici od danas do sutra a kamoli kada je vise prodavaca u igri. I tako je oduvek bilo i tako je svuda u svetu. Svako ima neku svoju racunicu a da li mu se isplati, to on (prodavac) najbolje zna.
Dešavalo se uvek. Različiti popusti, drugim danima. Ja uvek pratim, pa kad dobijem dobru cenu, kupim. Nekad se i zeznem, pa propustim odličnu cenu čekajući bolju.

Ja s
Da li su originalne ram memorije od Samsunga sa aliexpress?
Treba mi za stari server, ista je oznaka memorije na aliexpress kao originalna i na slici deluje identično i prodavac kaže da je original.

Ja sam ovde uzeo za desktop pre par meseci preko coinsa za neke sitne pare, radi ok. Vidi da li ima to što tebi treba:

I just found this on AliExpress:
€6.44 | SAMSUNG DDR3 DDR3L Desktop Memory UDIMM Ram 8GB 4GB 2GB Desktops RAM 1866MHz 1600MHz 1333MHz 1066MHz DIMM 1.35V/1.5V Memoria

Ja s

Ja sam ovde uzeo za desktop pre par meseci preko coinsa za neke sitne pare, radi ok. Vidi da li ima to što tebi treba:

I just found this on AliExpress:
€6.44 | SAMSUNG DDR3 DDR3L Desktop Memory UDIMM Ram 8GB 4GB 2GB Desktops RAM 1866MHz 1600MHz 1333MHz 1066MHz DIMM 1.35V/1.5V Memoria
Već sam poručio u drugom shopu, tu nije imalo. Platio 25 dolara.

Nazad
Vrh Dno