Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Amber Pro

Prilozi

• Screenshot_2025-07-26-16-16-47-758_com.tuya.smartlife.jpg
    Screenshot_2025-07-26-16-16-47-758_com.tuya.smartlife.jpg
    57.8 KB · Pregleda: 55
Turbo na gree nije kao kod ostalih klima, ona pojaca unutrasnji ventilator na max kao i kompresor ali sve dok ne dostigne zadatu temp. Ukoliko je na zadanoj temp, kompresor radi normalno ali ventilator gura na max. Da bi stvarno klimu pogurali na limite mora da se postavi na 16c i turbo, onda se moze spekulisati od max struji pri turbo radu

Ukoliko je na zadanoj temp, kompresor radi normalno ali ventilator gura na max. Da bi stvarno klimu pogurali na limite mora da se postavi na 16c i turbo, onda se moze spekulisati od max struji pri turbo radu
Bas tako!
I svakako koji crni turbo, da mi gruva sa 800m3, a druga sa 700m3!
Fan 3 zavrsava kod mene Top posao :)

Poslednja izmena:
kod mene clivia na 27 silent zavrsava posao, zena se ne buni a klima radi 24/7 ovih dana

Turbo na gree nije kao kod ostalih klima, ona pojaca unutrasnji ventilator na max kao i kompresor ali sve dok ne dostigne zadatu temp. Ukoliko je na zadanoj temp, kompresor radi normalno ali ventilator gura na max. Da bi stvarno klimu pogurali na limite mora da se postavi na 16c i turbo, onda se moze spekulisati od max struji pri turbo radu
Da, to sam i ja zaključio danas. Video sam da spoljna jedinica radi normalno i da se ništa posebno ne dešava kad uključim turbo. Samo unutrašnja duva jako. Drugačije je kad nije radila, kad dođem s posla, pa uključimo turbo e tada gruva i spoljna. Nisam se setio da tad slikam potrošnju. Drugi put ću.
To ti je nešto vezano za veštačku inteligenciju. Možda prati prisustvo osobe u prostoriji ili kretanje osoba, pa prilagodi rad.

A kako se to u aplikaciji gasi? To sto ti pricas mi vise deluje da je SE mode.

Ovo sto sam ja pitao se samo pali i gasi, nema ga konstantno. Jedino ako nema veze sa room temp, jer to kliknen povremeno i ne provaljujem cemu sluzi.

Prilozi

• IMG_0904.png
    IMG_0904.png
    196.1 KB · Pregleda: 30
A kako se to u aplikaciji gasi? To sto ti pricas mi vise deluje da je SE mode.

Ovo sto sam ja pitao se samo pali i gasi, nema ga konstantno. Jedino ako nema veze sa room temp, jer to kliknen povremeno i ne provaljujem cemu sluzi.
Pa gree clivia AI je model… verovatno po defaultu upali taj AI i onda uci i stedi na osnovu toga kako se klima koristi i verovatno uzme jos neke parametre i na osnovu toga stedi energiju… jedino mi je to logicno

Za eko mod tj. Energy saving koliko ja znam kod mene u plikaciju je simbol $
Ali mora ručno da se uključi i isključi. Amber nema AI

Ona moja nakaradno postavljena Gree clivia 12 ai je bez problema hladila sad na 40+. Dakle 40-ak kvm prakticno bez ozbiljne izolacije i svim spoljnim zidovima i jako puno staklenih povrsina gde je sve godina proizvodje kraj 80-ih. Temperatura postavljena na klimi 27 stepeni, a u prostoriji 3 metra dijagonalno je konstantno 26. Majka prezadovoljna - ja isto.

Sto se same serije "Kako mi je energynet uvalio "majstora"" tice, sad smo u epizodi "Ne *ebe me niko 2%". Na kraju prethodne epizode 8. jula su se javili i rekli da ce sami kontaktirati majstora i narediti mu da klimu odmakne, nasta sam se najljubaznije zahvalio. Kako se do 22.7. nije (po)javio ni majstor ni Energynet, poslao sam im ponovo mail da pitam sta se desava na sta nisu nista odgovorili. Deluje da igraju na kartu pravimo se ludi, mozda ih batalim, a meni polako ponestaje ideja za vrsenje pritiska. Za dve nedelje dolazim pa cu da pokusam da pojurim licno tog majstora i da probam da ga urazumim.

Prijatelji, braćo i sestre saborci - da li je bolje uzeti GREE Premium Airy 18icu ili Daikin Comfora 12ica, treba mi za prostoriju od neki 40 kvadrata. Imam malu bebu i bitni su mi oni filteri i te magije za prečišćavanje vazduha, e sad šta je od toga realno a šta nije, ili mi neka druga kombinacija + prećišćivač vazduha završava posao?

Pozdrav, moze li savet koje klime ugraditi za kucu sa planom iz priloga?
Namena: grejanje i hladjenje tokom cele godine
Debljina zida 281mm (stiropor 100 + mineralna vuna 140mm); pod 140mm (stiropor 80mm); krov (mineralna vuna 150mm)
U dnevnoj sobi zutom bojom oznacen polozaj klime; dok mi je potreban savet za resenje za ostatak kuce i naravno izbor konkretnih modela.
Ukupna neto povrsina kuce: 60m2; pvc stolarija (dvostruko termoizolaciono 4+12+4); u pitanju je montazna kuca.
Jedan reminder za ovo ako imate predloge?

12 bi trebalo da ti zavrsi posa dnevna hodnik i ta soba preko puta dnevne.
Ta manja soba je problem i kupatilo aj kupatilo imas one el susace, manje kalorifere, ajd i za tu manju da stavis neki Norveski ali na ovim paklenicama kako da je ohladis, mozda neka 9ka pa odatle da ide u hodnik i kupatilo
Ako stavis 18cu bice ti u dnevnoj bas toplo/hladno a pitanje dal ce doci do spavace

Poslednja izmena:
Pozdrav, moze li savet koje klime ugraditi za kucu sa planom iz priloga?
Namena: grejanje i hladjenje tokom cele godine
Debljina zida 281mm (stiropor 100 + mineralna vuna 140mm); pod 140mm (stiropor 80mm); krov (mineralna vuna 150mm)
U dnevnoj sobi zutom bojom oznacen polozaj klime; dok mi je potreban savet za resenje za ostatak kuce i naravno izbor konkretnih modela.
Ukupna neto povrsina kuce: 60m2; pvc stolarija (dvostruko termoizolaciono 4+12+4); u pitanju je montazna kuca.
Svaka soba mora imati svoju klimu.
Za dnevnu moze neka 9ka, a za male sobe i 7ice ako nadjes, ali takodje mogu i 9ke.
E sada, za konkretne preporuke modela, treba da kazes koliki je budzet.

Pa idealno bi bilo ovako, ako ne moze onda u hodniku iznad ulaznih vrata ili u vecoj sobi 01
plan_klima.jpg
Ako ces Gree onda bar Clivia, ako ces u sobi 01 onda neki TCL/Tesla TPro ili neki Vox/Tesla Q-smart
Ona moja nakaradno postavljena Gree clivia 12 ai je bez problema hladila sad na 40+. Dakle 40-ak kvm prakticno bez ozbiljne izolacije i svim spoljnim zidovima i jako puno staklenih povrsina gde je sve godina proizvodje kraj 80-ih. Temperatura postavljena na klimi 27 stepeni, a u prostoriji 3 metra dijagonalno je konstantno 26. Majka prezadovoljna - ja isto.

Sto se same serije "Kako mi je energynet uvalio "majstora"" tice, sad smo u epizodi "Ne *ebe me niko 2%". Na kraju prethodne epizode 8. jula su se javili i rekli da ce sami kontaktirati majstora i narediti mu da klimu odmakne, nasta sam se najljubaznije zahvalio. Kako se do 22.7. nije (po)javio ni majstor ni Energynet, poslao sam im ponovo mail da pitam sta se desava na sta nisu nista odgovorili. Deluje da igraju na kartu pravimo se ludi, mozda ih batalim, a meni polako ponestaje ideja za vrsenje pritiska. Za dve nedelje dolazim pa cu da pokusam da pojurim licno tog majstora i da probam da ga urazumim.
Umesto sto juris nebitnog majstora kontaktiraj neko udruzenje npr. Efektivu pa inspekciju, a klosare iz Energy neta obavesti da je ignorisanje isto kao izbegavanje obaveza posto ne mogu da se vade da nisu primili mail.

Poslednja izmena:
Svaka soba mora imati svoju klimu.
Za dnevnu moze neka 9ka, a za male sobe i 7ice ako nadjes, ali takodje mogu i 9ke.
E sada, za konkretne preporuke modela, treba da kazes koliki je budzet.
Hvala svima puno na odgovoru, budzet je do 2.000 eur, eventualno malo vise posto time resavamo i grejanje i hladjenje za kucu.

Bar nesto ...
Hvala svima puno na odgovoru, budzet je do 2.000 eur, eventualno malo vise posto time resavamo i grejanje i hladjenje za kucu.
Ako ces Gree onda 2x Clivia ili 1 Airy/Amber Pro (znaju ovde koja je bolja) i 1 Clivia, ako ces u svaku sobu eno Vox IMA09 plus neka Gree, Fujitsu, Venting Pro ili tako nesto za dnevnu.

Nazad
Vrh Dno