Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Hvala na objasnjenju, nista otpada ovaj x88 iz price verovatno u korist ROCKTEC GX1 ali me malo buni sta je tacno taj bag sa dolby visionom tj kako se manifestuje, jel se smanji rezolucija ili je nesto drugo u pitanju. Ako je taj Dolby vision nesto novije onda njegov TV sigurno nema tu podrsku.

Za Xiaomi nemam pojma gde je ruter kod druga u stanu ali svakako bi voleo da uredjaj ima i ethernet port cisto zbog neke fleksibilnosti,
Malo je i glupo da mu kupim uredjaj na poklon i onda kazem e sad mora kupis i wifi ruter ***...
Dolby Vision је технологија која се раширила пре пар година и вероватно да тај ТВ и нема подршку за DV. Док он купи нови ТВ са подршком за DV, до тада ће изаћи нови фирмвер за GX1 који ће донети исправку за тај "проблем". У сваком случају, бокс најнормалније ради када се режим слике постави у HDR.

... kupio sam s Temu-a Tanix W2 Android TV Box Android 11.
... Radi EON na njemu...
Koji EON radi na njemu?

1. "Obični" za telefone (com.ug.eon.android), onaj za koga ti treba miš i u koji se loguješ sa mejlom i lozinkom.

ili

2. Onaj za TV (com.ug.eon.android.tv), u kome za navigaciju koristiš kursorsku dugmad na daljincu i u koji se loguješ sa onim kodom koji prepišeš sa SBB web stranice.

Koji EON radi na njemu?

1. "Obični" za telefone (com.ug.eon.android), onaj za koga ti treba miš i u koji se loguješ sa mejlom i lozinkom.

ili

2. Onaj za TV (com.ug.eon.android.tv), u kome za navigaciju koristiš kursorsku dugmad na daljincu i u koji se loguješ sa onim kodom koji prepišeš sa SBB web stranice.
mmm ne treba mis, koristim EON daljinski, logujem se preko onog koda koji se generise preko EON aplikacije.

I ja sam odusevljen kako radi Onn 4K pro ali sam primetio da sta god pustio ima 'delay' u zvuku. Bukvalno za delic sekunde zvuk nije sinhronizovan sa slikom. Probao sam Kodi, Stremio, SmartTube i svugde ima 'delay'. Sound bar je povezan optickim kablom sa TV-om.

I ja sam odusevljen kako radi Onn 4K pro ali sam primetio da sta god pustio ima 'delay' u zvuku. Bukvalno za delic sekunde zvuk nije sinhronizovan sa slikom. Probao sam Kodi, Stremio, SmartTube i svugde ima 'delay'. Sound bar je povezan optickim kablom sa TV-om.
Da ti njie ukljucen neki gaming mode? To je mozda i opcija na TV.
Smanjuje latenciju prilikom igranja, ali moze dovesti do desync slike i zvuka

HDMI veza ARC ili EARC a TV, bar Hisense ima podesavanje + ili - za kasnjenje digitalnog tona

eon ima desync problem

onn kao da stvoren za move telekom
Kad se stavi zvezda taster za move,pokrece se direktno zadnji kanal iz favorit liste

Svuda taj move se vraca na rts1 pa deset klika za fav i zeljeni kanal

Primer,one klik na zvezda taster,pali tv i otvara zadnji move kanal,pamti da je u fav list

Da nije neko naletio na kakav solidan tv box da se moze naci na temu. Ne treba mi nikakvo ludilo, ide u djeciju sobi i treba da radi ok netflix, jutjub i jedna aplikacija za kanale koju koristim.
Do sada sam imao neki kineski box koji sam kupio kod nas pod 4/32GB a kada sam ga testirao ustvari je 1/8 i procesor strasno spor, postao je neupotrebljiv

За нетфликс могу са сигурношћу да тврдим да на темуу таквог бокса нема. Наручи са алиекспреса ми бокс треће генерације и бићеш задовољан.
Испорука је 20-ак дана.
Ево на брзину бацих поглед на тему и видим да су боксеви углавном кршеви, а и оно што ваља је безобразно скупо - X88PRO X5m 4/64 на темуу је 7.110 динара, на алију 5.560

Poslednja izmena:
Imam mi box gen2 u dnevnoj i bas sam zadovoljan. Znaci ovi kina boxovi nista se tu ne moze pametno naci...

:ROFLMAO: Па и ћомин је из Кине. Има, наравно доста добрих боксева из Кине, али за то што теби треба - мора и да се плати. Веруј ми,сигурно најјефтинији бокс сертификован за нетфликс је ми бокс.
А иду квалитетни кинески боксеви и до 200 евра.

Glavni problem kod kineza je google sertifikacija. To nema svaki, već tek poneki. Od njih ima nekoliko modela koji su se izdvojili kao best buy.
Nesertifikovanih boxova ima mnogo, a neki su fenomenalni i za više od običnog boxa, ali neće ti raditi netflix

Edit: ala smo se ispucali u minutu svi sa istom porukom

Ili lepo odeš na youtube stranicu Androidbox centar, pa pogledaš recenzije koje je radio ovaj kolega što ti je predložio Šaomi😉 i izabereš ono što ispunjava tvoje potrebe.

Cekajte sad, pa ovaj sto imam trenutno, ne moze losiji i kineskiji i radio mi je netflix uredno, imam ga najmanje godinu dana, radi i sad ali toliko je počeo štekati da je neupotrebljiv. Nasao neki stariji apk na laptopu i prebacio ga usb-om.
Najgore sto mi za BiH na aliju ne nudi mi box da mogu naruciti, kada udjem nema dostave za moju zemlju. A ne daje mi se bas 85e kod nas

Cekajte sad, pa ovaj sto imam trenutno, ne moze losiji i kineskiji i radio mi je netflix uredno, imam ga najmanje godinu dana, radi i sad ali toliko je počeo štekati da je neupotrebljiv. Nasao neki stariji apk na laptopu i prebacio ga usb-om.
Najgore sto mi za BiH na aliju ne nudi mi box da mogu naruciti, kada udjem nema dostave za moju zemlju. A ne daje mi se bas 85e kod nas
na nesertifikovanom boxu, netflix moze samo do 480p.

Mi Box najlakše rešenje ko nije siguran tačno šta hoće, a trebaju mu sertifikati. Ja nemam više legalne strimove, ali opet trebaju sertifikati da pusti DV i Atmos, a sve više filmova i serija ide sa tim.

Kinhank g1 sertifikovan, moze da se nađe za oko 50+sitno. Ja ga imao pa mogu da preporučim. Nema atmos ako ti je bitno

U SR je box s2 na ananasu oko 5.500. Sacekas akciju i kupon istovremeno, to je bas bas cesto da se pogodi kombinacija.
Nije s3 toliko bolji ako ti je problem nabavke. Ne znam da li ti kupovina u Srbiji vise pase.

Da nije neko naletio na kakav solidan tv box da se moze naci na temu. Ne treba mi nikakvo ludilo, ide u djeciju sobi i treba da radi ok netflix, jutjub i jedna aplikacija za kanale koju koristim.
Do sada sam imao neki kineski box koji sam kupio kod nas pod 4/32GB a kada sam ga testirao ustvari je 1/8 i procesor strasno spor, postao je neupotrebljiv
Ja sam skoro uzeo po preporuci kolege ovde sa teme, za oko 20e na aliexpressu A95X W2 na mecoolovoj prodavnici, služi mi za EON i YT i odlično radi, tera sve i na 4K TV-u bez problema, ne greje se, za te pare sam baš zadovoljan. Jedino ti je problem što nije sertifikovan pa ti netflix ne radi.

Ево и обраде теме нетфлик сертификованих боксова. Хвала за идеју за видео

Nazad
Vrh Dno