Šta je novo?

LG Televizori

Narode, ja ne znam šta vi i kako gledate, blooming na svakoj stairy night sceni + titl koji osvetli pola ekrana je toliki na svemu osim top miniled i bilo kojem OLED da nema šta da se diskutuje, to nije lična preferencija nego je činjenica. Ko ne vidi da mu pola mračne scene nestane iza slova kad akteri progovore... slobodno VOX od 50k rsd i nemojte ni da se trošite za LG ili tako nešto.

Pozdrav svima. Prvi put se odlučujem za kupovinu preko Ananasa i bi prvo pa muško 😄

Cena je stvarno bila primamljiva, nadam se da ću dobro proći. Ako je neko imao iskustva i kupovao skoro preko njih značila bi mi svaka informacija. Hvala unapred.

1000015952.jpg

teme za Ananas i kurirske službe su u ovom podforumu

Odličan TV,nećeš se pokajati.Ja sam isto preko njih uzeo.

Drzite se teme, ovo je LG Televizori, a ne LG Monitori 😂 Salimo se malo, uzdravlje tv. Kad stigne javi utiske, uporedi ga sa starim koji si koristio.

Po meni se ne isplati, za malo vise para moze da se uzme original.

Radio je i moj klon sa Alija u pocetku a onda je poceo da brljavi...

Ja sam kopiju sa Alija platio oko 10e, original sam platio cini mi se 3600 din u BC Group-u i uz to dobio garanciju od 2g.

Kopija je radila super neko vreme i onda je pocela da brljavi i jedino resenje je bilo da kupim drugu kopiju i onda tako da idem u krug.
Izludjivalo me je sto svaki put kada uzmem daljinski u ruke moram da pritisnem bilo koje dugme 2x da bi se nesto desilo (prvi put valjda da se daljinski probudi a drugi put da uradi komandu). Onda nekad radi iz prvog klika pa ako automatski uradis dvoklik on pauzira i nastavi sadrzaj, itd..

Ako gledas iz perspektive da je nesto 2x ili 3x skuplje bez obzira na to koliko je novca onda si u pravu, ali realno gledano po cifri to i nije neka razlika obzirom na danasnje cene svega..

Da potvrdim, stigao mi tv 55QNED80A3A za 2025 godinu, piše lepo na kutiji, new 2025.

Mnogo brži rad od LG7450.

Mane; Daljinski je očaj, bar meni. Podešavanja nisu kao kod LG7450 gde se baš sve lepo vidi i podesi.

No, provaliću sve cake, tek juče stigao a nisam ga nešto ekstra podešavao.

Svidja mi se zvuk i slika, pre svega zvuk, lepo izvuče govor kada je govor baš nejasan.

Da potvrdim, stigao mi tv 55QNED80A3A za 2025 godinu, piše lepo na kutiji, new 2025.

Mnogo brži rad od LG7450.

Mane; Daljinski je očaj, bar meni. Podešavanja nisu kao kod LG7450 gde se baš sve lepo vidi i podesi.

No, provaliću sve cake, tek juče stigao a nisam ga nešto ekstra podešavao.

Svidja mi se zvuk i slika, pre svega zvuk, lepo izvuče govor kada je govor baš nejasan.
Bilo bi lepo ako mozes da ostavis jos neki detaljniji utisak o slici kakva je (sdr/hdr) i kakva je osvetljenost?

Ne mogu konkretno ništa da ti kažem o slici. Uživo kanali, na primer arena koja je navodno u HD, dobro izvlači ali mislim da može još bolje.
Kada pustim seriju, ide na najjaču moguću postavku koja može za tu seriju.

Tek će proći vreme da mu utvrdim nedostatke.

Poz ljudi ,moze mali savet . Imam opciju za LG C4 od 65 inča za 1.620 e(190kdin), LG C5 od 65 inča za 1.750 e(205k din) i LG G4 od 55 inča isto za 1750 e(205k din),a G4 od 65 inča je 2.310 e(270k din) što je daleko iznad mog budžeta. Zato se pitam koja bi mi opcija najviše odgovarala, tačnije, da li se isplati kupiti manji G4 od 55 inča ako je zaista toliko bolji ? Inače, trenutno imam Hisense 55U7QF, TV uglavnom koristim za PlayStation 5, a pored toga i za YT i gledanje filmova. Trebalo bi da napomenem da sledeći TV ne bih menjao narednih 7-10 godina. Inače, TV je za dnevnu sobu gde ima puno svetlosti, ali imam i roletne, pa može da se smrači. Udaljenost sa koje gledam TV je 2,20-2,50 metara.Inace tu kupovnu planiram krajem godine a do tad se samo informisem :)

Za isti taj novac sam pre dva meseca uzeo C4 65, ni jednu zamerku nemam, odlican tv. Mozda da ides kao sto kaze labelo na c5 65 jer razlika u ceni i nije nesto velika. Koji god da izaberes bices i vise nego zadovoljan. @ukica1993

C5 / G5 opet nemaju DTS podrsku?

Ne, C4 ima. Meni je promakla akcija za G4 65", bio na godišnjem i na kraju uzeo C4 55" klincu, 850e kod Iraca.

1000026241.jpg

C5 je najbolja opcija, panel bolji od C4 taman da opravda razliku u ceni. DTS podršku su nažalost opet ukinuli, ali novi Mi Box gen3 bi trebalo da pušta DTS a radi i TrueHD passthrough, tako da napokon ima opcije za puštanje svih formata a da nije nvidia shield i pritom košta 50$ na AE.
Na WebOS 25 na C5 i G5 radi Dolby Vision P8 i P5 u mkv formatu, isto i na beta verzijama na starijim modelima, od C2 pa novije.

Ne mogu da verujem da su ukinuli DTS na C5...nigde logike!

Pa DTS nije "aktuelna" tehnologija sto se kaze, mislim da novi materijal koji izlazi i nema u DTS-u nego je sve Dolby Atmos. Streaming platforme ga ne podrzavaju generalno.
A opet, LG mora da placa licencu za njega pa im se ocigledno ne isplati jer u prosloj generaciji nije bio deal breaker koji je povecao prodaju..

Gledao sam prosle godine i pocetkom ove neke televizore u dijagonali 65", gledao sam nove model QNED i 3 modela cu navesti i sva tri su mini led, cene malo variraju gledao sam kod nas i naravno na KP. Ako ima neko strucniji da mi kaze bitnije razlike izmedju ovih modela QNED serije, ja verujem da ih nema.
Pitam zbog cena, nisu iste, model 87 je skuplji za oko 100e u odnosu na druga dva.

65QNED85A3C​

65QNED86A3A​

65QNED87A3B​

Serije su 85 86 i 87, a b i c, nista mi nije jasno :D
Da li ganjati proslogodisnji 65QNED91T3A ako mu padne cena ili nesto tako.. uglavnom 65" do 1000e

Drugarica gleda da kupi novi TV ispod 100k, idealno do 80k, 50-55". Kakav je qned 87? Ne mogu da nađem nijedan ozbiljniji review. Ako sam dobro shvatio oni to zovu mini led iako su ledovi svi na ivicama??? Msm nije bitno ako nije "pravi" mini led ako je slika lepa za gledanje.

Nazad
Vrh Dno