Nema nikakve veze sa GPS, mozda je mislio na GPRSU Grčkoj globatelov roamimng kod prijatelja je proradio tek kada je uključen GPS.
Nema nikakve veze sa GPS, mozda je mislio na GPRSU Grčkoj globatelov roamimng kod prijatelja je proradio tek kada je uključen GPS.
Ne znam stvarno kako to može da bude povezano, prenos podataka i GPS su dva razlicita servisa koja ne zavise jedan od drugogMoguće, ali nakon višesatnog pokušavanja da se osposobi net, premeštanja kartice u drugi telefon gde je radio net i vraćanja u prvobitni i ponovnih pokušaja, tek po uključivanju GPS -a je proradio. Telefon je Redmi note 12 pro 5G.
Da li si posle skeniranja QR koda i dodavanja eSIM kartice nakon kupovine uključio karticu ili si samo skenirao QR kod, pa sačekao i prvi put uključio karticu kada si došao u Grčku. Ako je prvi slučaj, paket koji je bio na kartici se time verovatno automatski aktivirao i već je istekao, a ako je drugi slučaj, onda je njihova greška svakako.Kupio pre 2-3 nedelje esim kao summer15 za Grcku. Jutros aktivirao esim, od paketa nista , nudi da se samo kupi. Cccccc
Pozovi korisnicki da to eventualno ispeglaju, ali korisnicka greska, paket vazi od momenta kupovine a ne 10 dana od kad ti zamislis...
Trik je u tome sto oni odmah naplacuju od kredita, cim ukljucis telefon. Ja sam sestri dva puta uplatio kredit za esim kod mts-a i oba puta su joj sve ukrali - u beogradu. Posle sam na temi o pripejd saznao da im je 1Mb=60din. I u poslovnici su mi rekli da im je net "jako skup". Znaci, ako nisi na WiFi ili ti WiFi prekida, ode kredit za par sekundi, narocito u romingu.Nije paket nego eSIM s paketom. Zašto bi eSIM važio od trenutka slanja QR koda, a fizička kartica od trenutka kad je aktiviraš u mobilnom? Ili ako eSIM nije važio dok ga sad nije aktivirao, odakle im pravo da aktiviraju paket na neaktivnoj kartici?
Ako su imalo korektni, mogu videti da ništa nije trošeno i vratiti mogućnost korišćenja paketa.
Dodatak radi od momenta kupovine, a ne od kada nekome padne napamet. Tako rade svi dodaci ili ti paketi, rok počinje da teče od kada si ga kupio. Ako si ikada koristio pripejd karticu to bi trebalo da znaš, globaltel je pripejd.esim je kupljen 1 Jul . QR kod skeniran 14 Jul u Makedoniji. Za podatke u Makedoniji koriscen je yettel . A summer 15 ni ne pokriva Makedoniju . Mada, ne bi ni trebalo da se ista i skine , summer 15 je za : Crna Gora, Grčka, Hrvatska, Turska, Italija, Španija, Bugarska, nema minuta, poruka niti je u pitanju kredit - samo internet za navedene zemlje. Pa i da sam pokusao aktivaciju esim, ne bi ni uspeo bez neke druge mreze. Da rezimiramo Globaltel me ostavio na putu , na mejl nije odgovoreno puna 24h, apsolutno ne preporucujem da se oslanjate na globaltel. Korisnicko iskustvo NULA.
Ma on se zakaci sam na wind3 ali jedva i nema neta. Pokusavao sam i ranijih godina pa nisam insistirao jer mi tamo ne treba, treba.mi dok sam u putu.@Zuel koji si APN ručno upisao ?
Na koju mrežu u Italiji si pokušao ručno da se nakačiš sa Globaltel karticom ?
Dodatak radi od momenta kupovine, a ne od kada nekome padne napamet. Tako rade svi dodaci ili ti paketi, rok počinje da teče od kada si ga kupio. Ako si ikada koristio pripejd karticu to bi trebalo da znas.
Ma oni kradu preko aplikacije. Meni je njihov sluzbenik na telefonskoj podrsci rekao da ne idem preko aplikacije nego preko njihovog sajta da aktiviram paket. Pitao sam ga cemu onda sluzi aplikacija ? I sad ja treba da razmisljam kakve to veze ima ?Jasno stoji da je paket a ne dodatak.Roming internet - Globaltel
www.globaltel.rs
Nigde u procesu kupovine nije jasno naznačeno da se trajanje paketa računa od momenta uplate, a ne od trenutka aktivacije eSIM-a. U tom trenutku, broj tehnički nije bio funkcionalan, niti sam mogao da koristim paket koji sam platio.
Ako ste zaposlenik Globaltela.
Način na koji ste se obratili, uključujući formulaciju „ako si ikada koristio pripejd karticu to bi trebalo da znaš“, nije prihvatljiv u komunikaciji s korisnicima i ostavlja veoma loš utisak o vašem pristupu korisničkoj podršci.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari