Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Kod mene net u Grčkoj radi od prvog momenta i to veoma lepo.
Mogu samo da ih pohvalim.

Ma verovatno se potrefilo da u momentu kada je ukljucio GPS proradio mu net. Inace nikakve veze sa GPSom.
Tom logikom, ako iskljuci GPS, nece mu raditi ni net?
Nek isproba pa nek javi. :D

Moguće, ali nakon višesatnog pokušavanja da se osposobi net, premeštanja kartice u drugi telefon gde je radio net i vraćanja u prvobitni i ponovnih pokušaja, tek po uključivanju GPS -a je proradio. Telefon je Redmi note 12 pro 5G.

Moguće, ali nakon višesatnog pokušavanja da se osposobi net, premeštanja kartice u drugi telefon gde je radio net i vraćanja u prvobitni i ponovnih pokušaja, tek po uključivanju GPS -a je proradio. Telefon je Redmi note 12 pro 5G.
Ne znam stvarno kako to može da bude povezano, prenos podataka i GPS su dva razlicita servisa koja ne zavise jedan od drugog

Pa ja sam isto imao problema da mtel aktiviram u Bosni. Tri puta slao parameter zvao korisnicki servis kucao*101# proveravao ručno jel upaljen sim 2 i tek nakon restarta telefona proradilo... Tako da nekad i nije bas samo linearan proces da proradi... Moguće da se GPS pogodio samo sa momentom kad je u sistemu kliknulo.

Da li je neko koristio globaltel broj na Kosovu i Metohiji?
Da li se povezuje na IPKO mrežu?
Kako funkcionise, najvise me interesuje internet?

Povezuje se na Globaltel/MTS mrezu.
Radi dobro ako ima dobrog signala, ne radi nikako ako je signal katastrofa.

• Like
Reagovanja: uji
@scylla roming sa ručnim biranjem mreže u tom slučaju nije opcija?

Paket mi ističe za 4 dana i mislio sam sad da aktiviram novi da ne bih zaboravio, prošli put nije mi stigla poruka da mi ističe paket i zamalo da ostanem bez gigabajta. Ako sad aktiviram novi pre isteka jel vreme aktivacije se računa od tada ili kad istekne stari za 4 dana pa onda novi kreće.

Kupio pre 2-3 nedelje esim kao summer15 za Grcku. Jutros aktivirao esim, od paketa nista , nudi da se samo kupi. Cccccc

Prilozi

• Screenshot_20250714_154542.jpg
    Screenshot_20250714_154542.jpg
    34.7 KB · Pregleda: 103
  • Screenshot_20250714_154532.jpg
    Screenshot_20250714_154532.jpg
    44.1 KB · Pregleda: 96
Kako da ne samo sto ih nisam pozvao i to iz rominga, dobili su mejl pa mozda odgovore za 10 dana od prijema mejl adrese, taman da bacim broj . Nigde nisam nasao jasno istaknutu informaciju da vazi od momenta kupovine pa cak ni info o tome nisam dobio na mejl adresu. Kupio sam pre 14 dana i danas aktvirao. Hvala lepo.

Kupio pre 2-3 nedelje esim kao summer15 za Grcku. Jutros aktivirao esim, od paketa nista , nudi da se samo kupi. Cccccc
Da li si posle skeniranja QR koda i dodavanja eSIM kartice nakon kupovine uključio karticu ili si samo skenirao QR kod, pa sačekao i prvi put uključio karticu kada si došao u Grčku. Ako je prvi slučaj, paket koji je bio na kartici se time verovatno automatski aktivirao i već je istekao, a ako je drugi slučaj, onda je njihova greška svakako.

Ja sam nedavno kupio namenski eSIM za podatke za Grčku (nije kod Globaltela), ali je tamo eksplicitno navedeno da se samo skenira QR kod, a da se kartica prvi put uključi po ulasku u Gršku i da od tada počinje da teče period važenja.

Pozovi korisnicki da to eventualno ispeglaju, ali korisnicka greska, paket vazi od momenta kupovine a ne 10 dana od kad ti zamislis...

Nije paket nego eSIM s paketom. Zašto bi eSIM važio od trenutka slanja QR koda, a fizička kartica od trenutka kad je aktiviraš u mobilnom? Ili ako eSIM nije važio dok ga sad nije aktivirao, odakle im pravo da aktiviraju paket na neaktivnoj kartici?

Ako su imalo korektni, mogu videti da ništa nije trošeno i vratiti mogućnost korišćenja paketa.

Poslednja izmena:
Nije paket nego eSIM s paketom. Zašto bi eSIM važio od trenutka slanja QR koda, a fizička kartica od trenutka kad je aktiviraš u mobilnom? Ili ako eSIM nije važio dok ga sad nije aktivirao, odakle im pravo da aktiviraju paket na neaktivnoj kartici?

Ako su imalo korektni, mogu videti da ništa nije trošeno i vratiti mogućnost korišćenja paketa.
Trik je u tome sto oni odmah naplacuju od kredita, cim ukljucis telefon. Ja sam sestri dva puta uplatio kredit za esim kod mts-a i oba puta su joj sve ukrali - u beogradu. Posle sam na temi o pripejd saznao da im je 1Mb=60din. I u poslovnici su mi rekli da im je net "jako skup". Znaci, ako nisi na WiFi ili ti WiFi prekida, ode kredit za par sekundi, narocito u romingu.
U inostranstvu jos gore, jednom me je pozvala iz Cikaga sa aerodroma, nakacila se na wifi i kako im je signal prekidao, za minut mi skinuli 8000 dinara, bila moja sim kard u telefonu yettel postpejd i odmah sam ih zvao da mi iskljuce roming na tom broju. Tako se mnogi pecaju. Ja sam prestao da kupujem roming net jer su me prevarila sva tri provajdera, platim i na putu nema neta ili je neupotrebljiv jer se vezuje za najgore mreze. Kupi lokalnu karticu za turiste kad stignes i to je najsigurnije.

esim je kupljen 1 Jul . QR kod skeniran 14 Jul u Makedoniji. Za podatke u Makedoniji koriscen je yettel . A summer 15 ni ne pokriva Makedoniju . Mada, ne bi ni trebalo da se ista i skine , summer 15 je za : Crna Gora, Grčka, Hrvatska, Turska, Italija, Španija, Bugarska, nema minuta, poruka niti je u pitanju kredit - samo internet za navedene zemlje. Pa i da sam pokusao aktivaciju esim, ne bi ni uspeo bez neke druge mreze. Da rezimiramo Globaltel me ostavio na putu , na mejl nije odgovoreno puna 24h, apsolutno ne preporucujem da se oslanjate na globaltel. Korisnicko iskustvo NULA.

Poslednja izmena:
ja sam 2 meseca bio u italiji, do pre desetak dana i imao 2 sim globaltel i ni jedna nije radila, svasta sam pokusavao. Kupio tamo sim za 7e i ima 150Gb i 20Gb u celoj EU i neograniceno minute i radila je svuda do nase granice. Yettel mi je imao pun signal u TIM mrezi, ali ga nisam koristio osim par sms. Ima rezona kupiti roming da radi u putu, ali nema ko nije imao problema, ovde je to cesta tema. Ako na sred puta moram da stanem da hakujem telefon, radije cu da idem bez njega.

@Zuel koji si APN ručno upisao ?
Na koju mrežu u Italiji si pokušao ručno da se nakačiš sa Globaltel karticom ?

esim je kupljen 1 Jul . QR kod skeniran 14 Jul u Makedoniji. Za podatke u Makedoniji koriscen je yettel . A summer 15 ni ne pokriva Makedoniju . Mada, ne bi ni trebalo da se ista i skine , summer 15 je za : Crna Gora, Grčka, Hrvatska, Turska, Italija, Španija, Bugarska, nema minuta, poruka niti je u pitanju kredit - samo internet za navedene zemlje. Pa i da sam pokusao aktivaciju esim, ne bi ni uspeo bez neke druge mreze. Da rezimiramo Globaltel me ostavio na putu , na mejl nije odgovoreno puna 24h, apsolutno ne preporucujem da se oslanjate na globaltel. Korisnicko iskustvo NULA.
Dodatak radi od momenta kupovine, a ne od kada nekome padne napamet. Tako rade svi dodaci ili ti paketi, rok počinje da teče od kada si ga kupio. Ako si ikada koristio pripejd karticu to bi trebalo da znaš, globaltel je pripejd.

@Zuel koji si APN ručno upisao ?
Na koju mrežu u Italiji si pokušao ručno da se nakačiš sa Globaltel karticom ?
Ma on se zakaci sam na wind3 ali jedva i nema neta. Pokusavao sam i ranijih godina pa nisam insistirao jer mi tamo ne treba, treba.mi dok sam u putu.
Pa cak i onaj amss z... jer ne kontaktiraju klijente na whatsap nego ako ti se desi da ti trebaju, onda treba da ih zoves iz rominga.
to su saprofitne firme, nema leba od njih.

Dodatak radi od momenta kupovine, a ne od kada nekome padne napamet. Tako rade svi dodaci ili ti paketi, rok počinje da teče od kada si ga kupio. Ako si ikada koristio pripejd karticu to bi trebalo da znas.
Jasno stoji da je paket a ne dodatak.

Nigde u procesu kupovine nije jasno naznačeno da se trajanje paketa računa od momenta uplate, a ne od trenutka aktivacije eSIM-a. U tom trenutku, broj tehnički nije bio funkcionalan, niti sam mogao da koristim paket koji sam platio.

Ako ste zaposlenik Globaltela.
Način na koji ste se obratili, uključujući formulaciju „ako si ikada koristio pripejd karticu to bi trebalo da znaš“, nije prihvatljiv u komunikaciji s korisnicima i ostavlja veoma loš utisak o vašem pristupu korisničkoj podršci.

Prilozi

• Screenshot_20250715_124310_Chrome.jpg
    Screenshot_20250715_124310_Chrome.jpg
    60.7 KB · Pregleda: 49
  • Screenshot_20250715_130515_Chrome.jpg
    Screenshot_20250715_130515_Chrome.jpg
    70.2 KB · Pregleda: 41
Poslednja izmena:
Jasno stoji da je paket a ne dodatak.

Nigde u procesu kupovine nije jasno naznačeno da se trajanje paketa računa od momenta uplate, a ne od trenutka aktivacije eSIM-a. U tom trenutku, broj tehnički nije bio funkcionalan, niti sam mogao da koristim paket koji sam platio.

Ako ste zaposlenik Globaltela.
Način na koji ste se obratili, uključujući formulaciju „ako si ikada koristio pripejd karticu to bi trebalo da znaš“, nije prihvatljiv u komunikaciji s korisnicima i ostavlja veoma loš utisak o vašem pristupu korisničkoj podršci.
Ma oni kradu preko aplikacije. Meni je njihov sluzbenik na telefonskoj podrsci rekao da ne idem preko aplikacije nego preko njihovog sajta da aktiviram paket. Pitao sam ga cemu onda sluzi aplikacija ? I sad ja treba da razmisljam kakve to veze ima ?
Drugo, u poslovnici mi je sluzbenica objasnjavala kako se radi o nekakvoj promociji. I ja joj kazem, gospodjo, mene ne zanimaju promocije, jel imate vi cenovnik usluga ? I ona me gleda belo, ostala bez teksta. To je bilo u vezi esim mts-a.
Lazu, mazu, kradu i niko da im stane na rep.
I nekoliko puta mi se desilo da mi, pred automatsku obnovu paketa na globaltelu, skinu malo kredita, tek da paket ne moze da se obnovi. I to zadnji dan pred obnovu.

Poslednja izmena:
Dobar dan ljudi. 😃
Imam jednu cudnu situaciju. Imam globaltel broj i pre neki dan ukljucim prenos podataka na njemu, i vidim da sam dobio Volte na tom broju. E od tada kada god pozovem jedan broj, koji je isto u globaltel mrezi ali nema Volte ukljucen, nakon zavrsenog razgovora mi se u listi poziva prikazuje neki "fantomski" broj (uvek isto pocinje samo su poslednje 4 cifre razlicite, svi su nepostojeci).
Da li se nekom ovo desavalo, i imate li ideju sta je u pitanju?

Da li neko zna zbog cega kad podelim internet sa telefona na laptop nece da mi radi yt?
Sajtove otvara normalno ali kad pustim neki video na yt posle par sekundi prestane da radi.

Nazad
Vrh Dno