Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

I meni se desilo, mislio sam da je nešto do telefona. Kako jadna fora za blokiranje toga.

Znaci u MK mogu da ocekujem da blokiraju hotspot? Da znam da u taj telefon od sina ubacim offline mape pa ako zatreba i net kod njega ima i ne mora hotspot.

Imam globaltel karticu vec godinama , malopre mi stize poruka od mtsexchage da imam 6580 poena koje moram da iskoristim jer im istice rok . O cemu se tu radi? Ima li neke vajde ili da se ne patim bezveze .

O prevari najverovatnije. Mala šansa da MTS koristi sajt na COM domenu samo u tu svrhu i da pola linkova ne radi i ima besmislenu ilustraciju na kojoj piše "Samo 1 dinar", ali ne i za šta. Pritom su i drugi "dobijali" tačno taj isti broj poena.

Edit: A i za tu akciju zamene poena za poklone, da je legitimna, bi dosad neko čuo.

U pitanju je solidno odradjena phishing/ spoofing kampanja.

Identicna poruka je i meni na mts postpaid broj prosledjena sa "zvanicnog" SMS broadcast servisa za informacije.

ESET jos nije prepoznao navedeni domen kao phishing i trenutno nije pod blokadom, a takodje ni kod Yettel Safe Net servisa.

Mada vidim da polako pojedini DNS servisi vec blokiraju ovaj domen kao phishing.

Treba svakako biti oprezan, svakim
danom su prevare sve vise sofisticiranije.

U pitanju je solidno odradjena phishing/ spoofing kampanja.

Identicna poruka je i meni na mts postpaid broj prosledjena sa "zvanicnog" SMS broadcast servisa za informacije.

ESET jos nije prepoznao navedeni domen kao phishing i trenutno nije pod blokadom, a takodje ni kod Yettel Safe Net servisa.

Mada vidim da polako pojedini DNS servisi vec blokiraju ovaj domen kao phishing.

Treba svakako biti oprezan, svakim
danom su prevare sve vise sofisticiranije.
Kako uopste mogu da posalju sa SMS broadcqst servisa?

zelis da ti posaljem poruku koja ce imati tvoj broj za posiljaoca? sms servis je smesno lak za spoofovanje, skoro svaki bulk sms provajder ti omogucava da posaljes sms sa bilo cime u from polju, bio to text ili broj...

Meni samo iz poste stizu da treba da platim dostavu... I to ne salju meni samom nego bulk RCS sa gomilom brojeva 🤣

Tako google translate prevodi :) A taj paketski spam obicno nije opasan jer salju sa random brojeva telefona (iz inostranstva), pa se vidi (štrči). A ovo sto je poslato sa mts sms imenom, bi makar mts mogao da filtrira na nivou svoje mreze.

Supruga putuje u Barselonu preko Hrvatske i Italije. Može li se pouzdati u Globaltelove roaming pakete u smislu da internet funkcioniše kako treba?

APN mora da bude podešen na: globaltel

Username i password ostavi prazno.

ja za inostranstvo EU koristim Sparks app i fercera top i zaista su povoljni, takodje imam i HRV sim karticu, isto odlicno radi i povoljni su paketi, tipa 25 GB u EU je oko 12 eur

Na kraju je uzela Telemachovu SIM2GO sa 50GB za 6.5€
Globaltel je ograničen na 10 dana, a ona ostaje 14.

Meni će global summer za deset dana 7 gb za Grčku će mi biti sasvim dovoljno.
Mislim da će to u septembru još uvek biti aktuelno.

Blah, ne stizu mi vec par sati OTP kodovi iz dve razlicite banke... Ne mogu da platim nesto jako bitno. Izgleda da cu morati da menjam operatera...

Klinac je uzeo globatel, i sad mu ne dolaze one verifikacione sms za viber i whats up . Isto je kad proba i sa pozivom. Kako da se povezena ove servise?

Već duže vreme je na globatelu… resetovao telefon i sad mu ne stiže

Prijavio je problem još neko dve poruke pre tvoje, pa je možda povezano, tj. da konkretno danas imaju neki problem.

U Grčkoj globatelov roamimng kod prijatelja je proradio tek kada je uključen GPS.

Nazad
Vrh Dno