Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Obavezno popuniti i ova polja:

Authentication type: PAP
APN type: default

Sa ovim podešavanjima mi se nikad nije desilo da internet nije radio u romingu.
1000009973.jpg1000009974.jpg

Kod mene je authentication type not set, pa je opet radio roming bez problema.

Ovo su originalna podešavanja dobijena automatski preko mreže na srpsko-bugarskoj granici:1000009993.jpg

Authentication type i treba da bude not set s obzirom da nisu uneseni korisnicko ime i lozinka
Ja sam samo ukucao globaltel gde treba i više ništa nisam dirao. Kad budem išao u Grčku u septembru, testiraću baš a možda i dodaju one summer roming didatke taman za 10 dana dosta.

Nova promocija!
Kupi Freepaid Smart po ceni Freepaid Easy.

Uslovi kampanje Freepaid Smart po ceni Freepaid Easy
• Trajanje kampanje ograničeno je na četiri meseca - od 09.06.2025. do 10.10.2025 godine. Svi korisnici koji zaključno sa 10.10.2025. prvi put aktiviraju Freepaid SMART tarifni dodatak ostvaruju pravo učešća u kampanji
• Korisnici koji trenutno imaju aktiviran Freepaid SMART tarifni dodatak, ne mogu učestvovati u kampanji dok traje obnavljanje postojećeg dodatka
• Tokom trajanja kampanje, Freepaid SMART tarifni dodatak dostupan je po sniženoj ceni - po istoj ceni kao Freepaid EASY dodatak • Svaki korisnik može jednom iskoristiti pogodnost aktivacije Freepaid SMART dodatka po promotivnoj ceni. Ukoliko uključi automatsku obnovu, može dodatak obnoviti još tri puta po istoj ceni.
Maksimalan broj pogodnosti tokom kampanje je četiri aktivacije po sniženoj ceni.
• U slučaju da korisnik ne obnovi tarifni dodatak, preostali saobraćaj mu se briše i korisnik se isključuje iz kampanje.
• Korisnik koji je već jednom izvršio aktivaciju tarifnog dodatka po promotivnoj ceni i nije nastavio sa obnovom, novu aktivaciju dodatka može izvršiti isključivo po regularnoj ceni Freepaid SMART dodatka od 1250RSD.
• Nakon isteka kampanje svaka sledeća obnova dodatka, biće naplaćena po regularnoj ceni dodatka.
• Svi korisnici koji budu učestvovali u kampanji, imaju pravo učešća i u kampanji Freepaid - 1 TB.

Kakav vam je zvuk kada zovete ili vas pozovu?

Ja mesecima u nazad imam problem za zvukom. Neko vreme je zvuk prekidao, nekad se čulo kao da treperi pa moram ponovo da pozovem. Sada se to ne dešava ali često mi se sagovornici žale kakovme loše ili slabo čuju.

Isključio sam Volte jer sam i sa tim imao problema.

Jedno pitanje. Imam Freepaid. Koristio sam internet u ZZB. Paket obnovljen, ali i dalje pise da je preostalo 0,30 GB. Da li se tih cca. 2 GB saobracaja za ZZB odnosi na mesecni ili obracunski period? Ili je ovo bug?! Ako neko zna ili ima slicno iskustvo…

Kupio sam Summer roming dodatak koji pokriva Grčku, ali iako je uspešno aktiviran nijedna mreža ne pušta podatke.
Pretpostavljam da je potrebno izvršiti neko podešavanje ali support ne odgovara na mailove.
Da li neko zna kako da ga koristim?

Koje vradžbine da upotrebim da mi prođe bar jedan SMS sa PayPala da bi mogao da se ulogujem i povežem authenticator?

Jel prođe bar neki povremeno ili neću imati PayPal dva meseca dok ne budem mogao da pređem kod normalnog operatera?

@Ivke77 preporučio bih ti da pređeš u A1 makar privremeno, daće ti 6 meseci besplatan Mega plan, a ti za to vreme reguliši Authenticator app pa ako hoćeš, vrati se u Globaltel posle 2 meseca ukoliko se ne uklapaš.

Samo što sam se prebacio u Globaltel pre par dana i uplatio Freepaid, pretpostavljam da dva meseca ne mogu da odem

@Ivke77 nažalost, ne možeš. Broj mora da provede minimalno 60 dana u mreži. Možeš da pokušaš da ih proganjaš prigovorima, ali u praksi sve to bi moglo potrajati taman toliko da bi ti se bližilo vreme kada bi trebalo da odeš iz Globaltela.

Jel prođe bar neki povremeno ili neću imati PayPal dva meseca dok ne budem mogao da pređem kod normalnog operatera?

Probaj da pišeš podršci PayPala i objasniš im problem, pošalji npr. skrinšot žalbe A1 u originalu i preveden na engleski pomoću Google Translatea i reci da možeš da im pošalješ SMS s tog broja na neki koji ti daju kako bi potvrdio identitet. Moguće je da su već imali iskustva s ljudima koje je Globaltel tako zeznuo i da ćeš uspeti da rešiš taj problem.

Zapravo sam sve to opet uradio i proradili je

Ono što sam zaboravio je (a znao sam prošle godine) je da globaltel blokira pristupnu tačku, tako da okreni obrtni pare sam bacio
Ali bi svakako ovo trebalo da jasno napominju da ovo ograničenje postoji ili ga ukinu.
Ja sam pre nedelju dana sa aktiviranim roming paketom kod Globaltela od 1 GB ušao u Grčku, a paralelno sam imao i Net2Go eSIM. Uključio Net2Go karticu, ali zaboravio da uključim roming podatke na njoj i dok sam to shvatio, klinac mi je strimujući preko hotspota već skinuo ceo gigabajt kod Globaltela.

Sa svog uređaja? Na šta na telefon ili laptop.
Prošle godine mi je kad sam pokušao da prijavim uređaj na hotspot iPhone sa globaltel karticom napisao 'nije moguća veza, kontaktirajte mt:s' što mi ukazuje na namernu blokadu.
Sad sa drugog telefona pokušavam da se nakačim na globaltel hotspot u Android telefonu, uređaj se poveže al saobraćaja nema. Net na telefonu u kom je Globaltel SIM normalno radi

Prvo mu Globaltel "blokira pristupu tacku", sta god to znacilo, a sad i hotspot mu ne radii...

Update za PayPal, posle nekoliko dana pokušavanja na svakih pola sata-sat, malopre mi prošla poruka, odmah povezao authenticator i sad sam miran. Ne znam da li su nešto čačkali ili povremeno sistem pusti poruku da prođe ali rešio sam problem.

Nisam napisao koji paket/operater jer mi nije bilo toliko bitno pa niti sam zapamtio kog leta mi se to desilo (možda prošlo, možda pretprošlo) niti na kojoj kartici pošto imam dual sim. Verovatno je bio Globaltel freepaid pa dokupljen internet dodatak za roaming. Ali ono u šta sam apsolutno siguran je da mi se jeste desilo.

Nazad
Vrh Dno