Šta je novo?

LG Televizori

LG 55QNED80A3A

Zašto na LG sajtu nema ovog televizora? Mislim na specifikacije.

Novih OLED modela baš slabo ima po Srbiji, evo već je jul, retko ko ima G5 seriju u ponudi, samo Dr.Techno ima po koji model, i to Wall Mount seriju.

Pretpostavljam da slabo ide prodaja.

koliko vidim u specifikacijama, taj televizor ne podržava DTS. stoga, neće vredeti ni passthrough (propuštanje) ako se pušta materijal sa DTS
ukratko, izbegavaj materijal sa DTS i namesti PCM

Nakacio sam na njega jos jedan soundbar Philips tab 5109/10 ovaj nema bass fiziki odbojen nego je samo soundbar i radi mi sve ok na Auto imam i ok zvuk i bass koliko taj saundbar pruza 120W i sija mi DTS lampica na soundbaru. Kako onda ovaj 5309/10 model nece da li je problem sto ima bass odvojen fizicki?

LG 55QNED80A3A

Zašto na LG sajtu nema ovog televizora? Mislim na specifikacije.
verovatno zato što je za ovo tržište 55QNED80T3A iz '24.

izgleda da slabo ima ovogodišnjih modela

u toj veličini 55" od ovogodišnjih QNED modela tu su QNED85, QNED86 i QNED87

Poslednja izmena:
Nakacio sam na njega jos jedan soundbar Philips tab 5109/10 ovaj nema bass fiziki odbojen nego je samo soundbar i radi mi sve ok na Auto imam i ok zvuk i bass koliko taj saundbar pruza 120W i sija mi DTS lampica na soundbaru. Kako onda ovaj 5309/10 model nece da li je problem sto ima bass odvojen fizicki?
Nema veze sa basom.
Najverovatnije ti je na tom drugom soundbaru ukljuceno da se koristi dts neo ili virtual koji od obicnog stereo signala (koji nema veze sa dts-om) pravi virtuelni odnosno vestacki surround zvuk.

verovatno zato što je za ovo tržište 55QNED80T3A iz '24.

izgleda da slabo ima ovogodišnjih modela

u toj veličini 55" od ovogodišnjih QNED modela tu su QNED85, QNED86 i QNED87

Prodaje ga A1 sa tom oznakom što se tiče 55 inča. Zato mi čudno.

Prilozi

• Screenshot_20250712_130200_Chrome.jpg
    Screenshot_20250712_130200_Chrome.jpg
    105.1 KB · Pregleda: 20
verovatno su uvezli sami, što nije zabranjeno. možda se LG predomisli oko ponude na ovom tržištu pa će staviti i 80A3A na sajt

Ne znam, meni ne treba 80 inča, ovaj od 55 bi mi odgovarao. Da li uzeti?

Trenutno imam LG 7450 50" iz 2019 godinw msm.

obrati pažnju na oznake. ja uopšte nisam spomenuo dijagonalu nego sam pisao u vezi modela 55QNED80A3A pošto je o njemu reč

ovaj novi je bolji od tog starog. imaj na umu da je stari VA (bolja crna, bolji kontrast, lošiji uglovi gledanja) a novi IPS (bolje boje, bolji za svetliju prostoriju)

Meni je prostorija gde se gleda televizor nešto izmedju mračne i svetle.

Imaju 50 inča VA i 55 ips.

Ja bi išao na IPS iskreno.

Nemojte verovati slepo displayspecification sajtu. Moze lagano da se desi da isti model u jednoj radnji ima VA, a u drugoj IPS panel.

Meni bi bilo svejedno jer mi prostorija gde gledam TV nešto izmedju mračne i svetle.

Tv se gleda direktno.

Ono što sam izdvojio iz ponude mada za tlc dosta ima priča da je šrot.

LG 55QNED80A3A vs TCL 55C655

TCL je jeftiniji za crvenu na mesečnom nivou.

@Multitasker kod LG-ja se zna, dijagonale x0 su VA, x5 IPS, osim kod baš velikih dijagonala

@MilanBre postoji podforum "šta da kupim"

zamolili bismo za skorašnje slučajeve

@Multitasker konkretne primere iznesi
koji modeli tačno

Neki modeli, ne secam se tacno koji. Poenta je da sajt displayspecification nije 100% pouzdan. to je moja tvrdnja. Moze neko da tvrdi drugacije, ali logicki gledano moja tvrdnja ima znacajno vecu verovatnocu da je tacna u odnosu na suprotnu tvrdnju.

Jedno je trvditi da sajt displayspecification nije 100% pouzdan, a drugo je tvrditi da jedan te isti LG model sa istom oznakom može da ima različite panele, u kako ti kažeš, različitim prodavnicama.
Prva tvrdnja je verovatno tačna. Druga tvrdnja je, naravno, netačna.

Edit: samo mi nije jasno zašto moraju biti različite prodavnice. Po toj logici može biti i u istoj prodabnici dva rauličita panela

IPS i VA modeli od LG-a su po meni jedno te isto. Ono sto jedan ima, drugi nema.

Ne zbog cinjenice da niko u mracnom podrumu nece kriviti glavu da vidi sta se desava na istom.
Vec iz prostog razloga, sto kad jednom vidis OLED... vise ne mozes da ne vidis razliku.
Da, pisem o HDR filmovima...

Evo npr. HDR sadrzaj na NanoCell vs OLED... razlika je toliko velika da mi je cak neugodno i da pisem ista.

Jedno je trvditi da sajt displayspecification nije 100% pouzdan, a drugo je tvrditi da jedan te isti LG model sa istom oznakom može da ima različite panele, u kako ti kažeš, različitim prodavnicama.

Edit: samo mi nije jasno zašto moraju biti različite prodavnice. Po toj logici može biti i u istoj prodabnici dva rauličita panela
Ok. Neka bude tako. Lep pozdrav.

IPS i VA modeli od LG-a su po meni jedno te isto. Ono sto jedan ima, drugi nema.

Ne zbog cinjenice da niko u mracnom podrumu nece kriviti glavu da vidi sta se desava na istom.
Vec iz prostog razloga, sto kad jednom vidis OLED... vise ne mozes da ne vidis razliku.
Da, pisem o HDR filmovima...

Evo npr. HDR sadrzaj na NanoCell vs OLED... razlika je toliko velika da mi je cak neugodno i da pisem ista.
Razlika izmedju Nanocell i Oleda postoji ali po meni ne toliko da je to sad neki drastican "wow efekat" pricam za hdr, hvala bogu vid me sluzi odlicno ali neku neverovatno veliku razliku ja video nisam a tek da mi je bilo neugodno da sednem i uporedim modele uopste nije, prva i po meni najbitnija cinjenicu da za jedan C5 od 55" mozes da kupis 2 Nanocell-a modela od 65" i to da neces po ceo dan sedeti i gledati samo hdr filmove. Koliko ljudi uopste ima realnu potrebu za oled-om jako malo. Svako treba da krene od svojih realnih potreba i naravno budzeta koji je spreman da da za tv razlike postoje ali da vrede i da su velike po meni zista ne.

Poslednja izmena:
Kao neko ko je prodao Nanocell i uzeo Oled mogu da kazem da je razlika ozbiljna :)

Kada se gledaju neke dnevne scene i okej je, tjst hocu da kazem nije neka mega razlika i Nanocell moze da prodje. Ali, kada krenu neke nocne/tamnije scene tu svako poredjenje prestaje i (barem meni licno) Nanocell sa IPS panelom je negledljiv..

I samo da dodam, posto je istekao edit. Negde u ovoj temi imaju slike i moja poredjenja tog starog nanocell i novog oleda pa koga ne mrzi da trazi :D

Iako je napomenuto da dijagonale x0 dolaze sa VA panelom, sto i jeste istina zbog isplativosti secenja matrice i skarta, za ostale dijagonale na displayspec sajtu napisu da dolazi sa IPS panelom. Ali, istina je drugacija. Za neke modele sam se susretao da dolaze sa VA panelom. Postoji jedan kod, od nekih 5-6 karaktera, gde jedan od njih pokazuje koji panel je dosao. Nesto tipa BE(W)(D)LJ itd (ovo je neki stari primer), gde W je IPS, D je VA. I nije bitna prodavnica, nego to je ono sto zovemo lutrijom panela. To postoji i kod Sonyja, a tice se lutrije panela. Cak i samo u VA segmentu, moze doci od 3 razlicita proizvodjaca VA panela.

Poslednja izmena:
Druze pricamo o nanocell-u iz 2025 godine a ne iz "doba jure". Uporedi nove modele i onda reci utisak

Ne pricam ja o "dobu jure" vec o SM8600 iz 2020e (koji takodje nije bio entry level Nanocell) i Oledu C1 iz 2021 :)
Ne znam da li ima nanocell sa VA panelom (mislim da ne), ali niti jedan televizor sa IPS panelom ne moze da pridje Oledu/Plazmi a cak ni VA panelu kada su u pitanju mracne scene.

Nazad
Vrh Dno