Nakacio sam na njega jos jedan soundbar Philips tab 5109/10 ovaj nema bass fiziki odbojen nego je samo soundbar i radi mi sve ok na Auto imam i ok zvuk i bass koliko taj saundbar pruza 120W i sija mi DTS lampica na soundbaru. Kako onda ovaj 5309/10 model nece da li je problem sto ima bass odvojen fizicki?koliko vidim u specifikacijama, taj televizor ne podržava DTS. stoga, neće vredeti ni passthrough (propuštanje) ako se pušta materijal sa DTS
ukratko, izbegavaj materijal sa DTS i namesti PCM
![]()
55'' LG NanoCell AI 4K TV 55NANO81T3A | LG RS
Otkrijte LG NanoCell NANO81 TV od 55 inča sa alpha 5 AI procesoru 4K Gen7 prikazuje čiste boje u pravoj 4K rezoluciji i koji pored toga ima webOS 24.www.lg.com
verovatno zato što je za ovo tržište 55QNED80T3A iz '24.LG 55QNED80A3A
Zašto na LG sajtu nema ovog televizora? Mislim na specifikacije.
Nema veze sa basom.Nakacio sam na njega jos jedan soundbar Philips tab 5109/10 ovaj nema bass fiziki odbojen nego je samo soundbar i radi mi sve ok na Auto imam i ok zvuk i bass koliko taj saundbar pruza 120W i sija mi DTS lampica na soundbaru. Kako onda ovaj 5309/10 model nece da li je problem sto ima bass odvojen fizicki?
verovatno zato što je za ovo tržište 55QNED80T3A iz '24.
![]()
55'' LG QNED AI 4K smart TV 55QNED80T3A | LG RS
Otkrijte LG QNED80 55'' smart AI TV sa webOS 24, očaravajuću sliku i zvuk koji se prilagođavaju vašem ukusu sa alpha 5 AI procesoru 4K Gen7.www.lg.com
izgleda da slabo ima ovogodišnjih modela
u toj veličini 55" od ovogodišnjih QNED modela tu su QNED85, QNED86 i QNED87
Nije tacno.@Multitasker kod LG-ja se zna, dijagonale x0 su VA, x5 IPS, osim kod baš velikih dijagonala
Za isti model dva različita panela?Nemojte verovati slepo displayspecification sajtu. Moze lagano da se desi da isti model u jednoj radnji ima VA, a u drugoj IPS panel.
Ok. Neka bude tako. Lep pozdrav.Jedno je trvditi da sajt displayspecification nije 100% pouzdan, a drugo je tvrditi da jedan te isti LG model sa istom oznakom može da ima različite panele, u kako ti kažeš, različitim prodavnicama.
Prva tvrdnja je verovatno tačna. Druga tvrdnja je, naravno, netačna.
Edit: samo mi nije jasno zašto moraju biti različite prodavnice. Po toj logici može biti i u istoj prodabnici dva rauličita panela
Razlika izmedju Nanocell i Oleda postoji ali po meni ne toliko da je to sad neki drastican "wow efekat" pricam za hdr, hvala bogu vid me sluzi odlicno ali neku neverovatno veliku razliku ja video nisam a tek da mi je bilo neugodno da sednem i uporedim modele uopste nije, prva i po meni najbitnija cinjenicu da za jedan C5 od 55" mozes da kupis 2 Nanocell-a modela od 65" i to da neces po ceo dan sedeti i gledati samo hdr filmove. Koliko ljudi uopste ima realnu potrebu za oled-om jako malo. Svako treba da krene od svojih realnih potreba i naravno budzeta koji je spreman da da za tv razlike postoje ali da vrede i da su velike po meni zista ne.IPS i VA modeli od LG-a su po meni jedno te isto. Ono sto jedan ima, drugi nema.
Ne zbog cinjenice da niko u mracnom podrumu nece kriviti glavu da vidi sta se desava na istom.
Vec iz prostog razloga, sto kad jednom vidis OLED... vise ne mozes da ne vidis razliku.
Da, pisem o HDR filmovima...
Evo npr. HDR sadrzaj na NanoCell vs OLED... razlika je toliko velika da mi je cak neugodno i da pisem ista.
Iako je napomenuto da dijagonale x0 dolaze sa VA panelom, sto i jeste istina zbog isplativosti secenja matrice i skarta, za ostale dijagonale na displayspec sajtu napisu da dolazi sa IPS panelom. Ali, istina je drugacija. Za neke modele sam se susretao da dolaze sa VA panelom. Postoji jedan kod, od nekih 5-6 karaktera, gde jedan od njih pokazuje koji panel je dosao. Nesto tipa BE(W)(D)LJ itd (ovo je neki stari primer), gde W je IPS, D je VA. I nije bitna prodavnica, nego to je ono sto zovemo lutrijom panela. To postoji i kod Sonyja, a tice se lutrije panela. Cak i samo u VA segmentu, moze doci od 3 razlicita proizvodjaca VA panela.Jedno je trvditi da sajt displayspecification nije 100% pouzdan, a drugo je tvrditi da jedan te isti LG model sa istom oznakom može da ima različite panele, u kako ti kažeš, različitim prodavnicama.
Prva tvrdnja je verovatno tačna. Druga tvrdnja je, naravno, netačna.
Edit: samo mi nije jasno zašto moraju biti različite prodavnice. Po toj logici može biti i u istoj prodabnici dva rauličita panela
Druze pricamo o nanocell-u iz 2025 godine a ne iz "doba jure". Uporedi nove modele i onda reci utisakI samo da dodam, posto je istekao edit. Negde u ovoj temi imaju slike i moja poredjenja tog starog nanocell i novog oleda pa koga ne mrzi da trazi![]()
Druze pricamo o nanocell-u iz 2025 godine a ne iz "doba jure". Uporedi nove modele i onda reci utisak
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari